Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:45, 11. 2. 2012.

| Sport

Dejvis kup: srpski dubl poražen u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
srpski dubl
foto: Petar Stošić

Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević izgubili su od švedskog dubla rezultatom 3:2 (3:6, 6:3, 7:6, 6:7, 10:8) u prvom kolu Svetske grupe u hali Čair. Srbija vodi sa 2:1 u pobedama.

Iako je danas bio na programu samo jedan meč, niška publika je imala priliku da više od 4 sata uživa u vrhunskom tenisu. Atmosfera na tribinama je bila malo glasnija i onakva kakvu smo navikli od navijača iz Niša.

Švedska je pobedom u dublu osvojila bod i time dobila priliku da se u nedelju bori i za pobedu. Zimonjić i Tipsarević su od početka krenuli borbeno i u četvrtom gemu su uzeli brejk koji im je bio dovoljan da osvoje prvi set sa 6:3 i to asom. U drugom su Šveđani uzvratili istom merom i odmah na početku uzeli brejk. Naši su uspeli kasnije da vrate oduzet servis i to posle 40:0 za Šveđane. Lindšted i Brunstorm su opet načinili brejk i tako osvojili drugi set sa 6:3.

U trećem setu švedski tim je uzeo brejk i poveo sa 3:2, ali su naši vratili istom merom i izjednačili na 3:3. Nakon toga svako je osvajao svoj servis i ušlo se u taj-brejk. Šveđani su na početku napravili mini-brejk i sa 7:4 u taj-brejku uzeli treći set.

U četvrtom su naši poveli sa 3:2 nakon što su uzeli set protivnicima, pa i poveli sa 4:2, ali su Šveđani uspeli da izjednače na 4:4 dobrim servisima. I to je opet uvelo u taj-brejk gde su Šveđani poveli sa 2:a, ali sa tri mini-brejka Zimonjić i Tipsarević su uspeli da osvoje četvrti set.

Umor nije stizao igrače koji su nastavili agresivno i u petom setu. Šveđani nisu iskoristili dve brejk lopte u 11. gemu, ali su uspeli brejkom da povedu sa 8:7. Naši su odmah vratili brejkom. Nažalost, Šveđani su opet uzeli servis našim igračima i na svoj servis osvojili set i meč.

- Dobro smo počeli meč i imali kontrolu u prvom setu. Na početku drugog seta smo ih vratili. Bio je dosta kvalitetan meč, Janko je dobro servirao. Zasluženo su osvojili treći set. U petom je bila borba do kraja - rekao je Nenad Zimonjić, šesti dubl igrač na ATP listi.

Deseti igrač na svetu u dblu Robert Lindšted nije krio zadovoljstvo nakon meča koji je odigrao na fantastičnom nivou.

- Bio je fenomenalan meč i sjajna atmosfera. Publika je bila neverovatna, nisam nikada igrao pred ovoliko dobrom publikom. Johan Brunstorm je igrao fantastično, iako mu je ovo debi u Dejvis kupu. Ovo je jedan od mojih boljih mečeva, a sigurno najzabavniji - rekao je Lindšted.

Publika je povremeno navijala i kada su Šveđani bili na servis liniji, iako to nije dozvoljeno. Ipak, to nije smetalo švedskom timu.

- Navijači su bili fer i korektni. Dosta su glasni što je dobro. Nisu nam ometali servis, niti igru. Znam da su bili uzbuđeni zbog srpskog tima. Publika je bila odlična - rekao je Brunstorm.

Sutra od 14h počinje prvi singl meč u kom se sastaju Janko Tipsarević i Mihael Rideršted. Nakon njih, na teren bi trebalo da izađu Viktor Troicki i Filip Prpić.

- Nadam se da ću ja biti taj koji će doneti Srbiji pobedu. I Viktor i ja smo favoriti, trudićemo se da pobedimo i osiguramo bodove Srbiji - rekao je Janko Tipsarević.

Ostali rezulati 1. kola Svetske grupe:

Španija - Kazhstan 3:0
Austrija - Rusija 2:1
Kanada - Francuska 1:1
Švajcarska - SAD 0:3
Češka - Italija 3:0
Japan - Hrvatska 1:2
Nemačka - Argentina 0:3

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: