Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:09, 20. 1. 2011.

| Sport

Džudisti Kinezisa se spremaju za novu sezonu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Džudisti Kinezisa; foto: judokinezis.com

NIŠ – Džudisti Kinezisa počeli su pripreme za novu sezonu, gde ih očekuju pojedinačno prvenstvo države, takmičenja u Kupu, Superligi i Univerzitetsko prvenstvo u Nišu.

Kinezis će u ponedeljak, 24. januara u Domu vojske održati Svečanu akademiju na kojoj će proslaviti 20 godina postojanja. Na Akademiji će prisustvovati visoke zvanice iz džudo saveza, Sportskog saveza Srbije i grada. Na Akademiji biće predstavljena i monografija „20 godina Kinezisa“.

- Iznenadili smo se kada smo videli koliko smo uradili za ovih 20 godina. Tek kada smo stavili na papir videli smo koliko smo imali uspeha – rekao je Mirsad Nurkić, šef stručnog štaba kluba.

U klubu je došlo i do promena u strukturi. Predsednik kluba je Milovan Bratić, šef stručnog štaba je Mirsad Nurkić. Novi sportski direktor kluba je Mateja Cvetković, novi trener u klubu je dosadašnji kapiten Nenad Vračar. Novi kapiten kluba je Nemanja Stanković.

- Ove godine nas očekuje pojedinačno prvenstvo države 12. marta. Učestvovaćemo na nekoliko pozivnih turnira, a u drugom delu godine nas očekuje i Superliga. Takođe, ove godine će se oragnizovati univerzitetsko prvenstvo, a u pregovorima smo da se to održi u Nišu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ – rekao je Milovan Bratić, predsednik kluba.

Džudisti Kinezisa su počeli pripreme još tokom decembra. Veći deo ekipe se spremao u Nišu, dok je Nikola Milošević bio u Sofiji sa bugarskom reprezentacijom.

- Pored drćavnog prvenstva i Superlige, očekuje nas i Kup Srbije. Plan nam je da napravimo neki značajniji rezultat. Takmičenje je u maju i do tada ekipa će biti spremna – rekao je Mateja Cvetković, sportski direktor kluba.

Ekipa je malo podmlađena, a u klubu veruju da će nastaviti sa dobrim rezultatima.

- Drago mi je da sam novi kapiten Kinezisa i nadam se da ćemo imati dobre rezultate. Ima nas mnogo u klubu koji smo prvo saznači za Kinezis, a onda za sebe. Počeli smo da treniramo sa 5, 6 godina i još smo u klubu. Postoje i takmičari koji nisu ponikli u Kinezisu, ali se osećaju kao da su ovde počeli. Nikola Lemić je došao iz Sombora, a kako priča planira da ostane ovde – rekao je Nemanja Stanković, kapiten Kinezisa.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: