Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:52, 11. 10. 2013.

| Sport

Džudisti Kinezisa startuju u Superligi

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Picture-094.jpg
Ekipa Kinezisa: Bojan Tomac, Nemanja Stanković, Milovan Bratić, Miroljub Ivezić i Mirsad Nurkić

U subotu, 12. oktobra u 11h Džudo klub Kinezis iz Niša biće domaćin tromeča prvog kola Superlige. U sali Osnovne škole "Mika Antić" niški borci ugostiće beogradski Partizan i novosadsku Bezbednost.

Za Kinezis će se ove sezone boriti Dejan Tomac i Mihajlo Mihajlović u kategoriji do 66kg, Bojan Ivezić i Nemanja Stanković u kategoriji do 73kg. U kategoriji do 81kg biće Miroljub Ivezić i Lazar Aleksić, a Nikola Milošević, Stevan Stamenković i Nenad Stamenković boriće se u kategoriji do 90kg. Jedini predstavnik kategorije preko 90kg biće pojačanje Darko Stošić.

- Nešto nas neće u poslednje dve godine. Tako i pojačanje od kog smo mnogo očekivali Đorđe Todić obnovio je svoju povredu i mora na operaciju. Ta kategorija koja nam je bila sto posto sigurna, ostali smo bez nje. Imali smo sreće, na konto naše dobre saradnje sa Žandarmerijom, ustupili su nam njihovo potencijalno pojačanje za Prvu džudo kligu Srbije i da nam zamena za Todića dođe Darko Stošić. Morali smo da damo najiskusnijeg u kategoriji do 66kg Nikolu Lemića - rekao je Mirsad Nurkić, šef stručnog štaba Kinezisa.

Kinezis se od početka avgusta spremao za ovo takmičenje, a jedan deo priprema tradicionalno je obavio na Vlasini.

- Od avgusta je ekipa na pripremama i sprema se za Superligu. Sve je proteklo u najboljem redu. Ekipa Kinezisa za Superligu je poznata, nema mnogo izmena i kalkulacija - dodao je Nurkić.

Ekipu kao kapiten će predvoditi najiskusniji takmičar Kinezisa Nemanja Stanković, koji je već 12 godina u sastavu za Superligu.

- Ne mogu ništa više da obećam osim da će svi dati maksimum. Ove godine imamo i mlade momke u ekipi, pokušavamo da pokažemo tim momcima kako je boriti se u Superligi, koja je različita za razliku od pojedinačnih prvenstava - kaže Nemanja Stanković.

U prvom kolu Kinezis će ugostiti beogradski Partizan i Bezbednost iz Novog Sada.

ekipa Kinezisa - Partizan je višestruki šampion države, vrlo neugodna ekipa. Prošle godine, kada smo već videli pobedu, izgubili smo od njih i to na domaćem terenu. Ovo nam je šansa da im se revanširamo za taj poraz. Bezbednost je sačinjena od ostatka ekipe koji nisu u Slaviji i Kikindi. Ne treba ih potcenjivati i upuštati protiv takve ekipe jer će dati svoj maksimum u svakoj kategoriji. Ako se budemo opustili u bilo kojoj kategoriji, ostaćemo bez bodova - ističe Nurkić.

Ove sezone za titulu prvaka bore se Kinezis, Rekord iz Rakovice, ODžK Beograd, beogradski klubovi Crvena zvezda i Partizan, Cement iz Beočina, Slavija i Bezbednost iz Novog Sada i kikindski Partizan.

- Liga je ujednačena, svaki meč je mnogo bitan. Pravih favorita i nema. Tu je šampion Rekord iz Rakovice, koji je i ove godine izuzetno jak. A što se ostalih ekipa tiče, svako svakog može da pobedi. Jako je bitno da u prva dva kola ostvarimo što više pobeda i istaknemo kandidaturu za plej-of. Mislim da imamo snage i motiva da budemo u prve 4 ekipe, samo se nadam da će nas zaobići povrede - smatra Nemanja Stanković.

Mečevi u sali Osnovne škole "Mika Antić" u Durlanu počinju u 11h, a prvi susret radiće Kinezis i Partizan. Sledi duel Partizana i Bezbednosti, pa tromeč zatvaraju Kinezis i gosti iz Novog Sada. Ulaz je slobodan.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • kukolj

    14:32 // 11. 10. 2013.

    a disciplina "prebij protivnickog trenera"?

    • fijama

      20:59 // 11. 10. 2013.

      ma koji je tebi djavo??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: