Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:32, 22. 3. 2015.

| Sport

Finansijski problemi Konstantina, otežan nastavak sezone

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370-kk-konstantin.jpg
Košarkaši, prema Parlićevim rečima, dobili i januarsku platu; foto: Vanja Keser

Sa do sada opredeljenim finansiranjem iz budžeta Grada Niša, novcem od prodatih ulaznica i sponzora Košarkaški klub Konstantin neće biti u mogućnosti da redovno isplaćuje sve svoje obaveze u predstojećoj Superligi, kazao je potpredsednik niškog kluba.

Uroš Parlić, prvi čovek Konstantina, napisao je saopštenje u kom navodi da je košarkaški klub u finansijskim problemima u svojoj najboljoj sezoni od osnivanja (drugo mesto u Košarkaškoj ligi Srbije).

I pored organizacije Kupa Koraća, uz pomoć Grada, gde je Konstantin ostvario finansijsku dobit kao organizator, klub neće biti u mogućnosti da kvalitetno učestvuje u Superligi i nastavi da sjajnim rezultatima, poletnom i požrtvovanom igrom celog kolektiva - napisao je Parlić u saopštenju.

parlic Uroš Parlić kaže da je klub smanjio zaostala dugovanja za preko 70%; foto: Vanja Keser

Za prvih 6 meseci ove godine, odlukom Gradskog veća, Konstantinu je pripalo 7 miliona dinara od 51,2 miliona koji je raspoređen za stimulativna sredstva. To je za milion dinara manje u odnosu na isti period prošle godine.

Dosadašnji način i dinamika izmirivanja svih finansijskih obaveza prema igračima i stručnom štabu je bila u skladu sa mogućnostima. Igračima je isplaćena januarska plata, a prema dobavljačima usluga za takmičenje klub se ponašao odgovorno - dodao je Parlić.

Prema podacima Narodne banke Srbije, račun Konstantina je od marta 2013. godine, kada je došlo novo rukovodstvo, bio u blokadi ukupno 20 dana.

Klub još ima zaostalih obaveza koje izmiruje na vreme. Novo rukovodstvo je, uz podršku i saradnju sa predhodnim članovima Uprave i Gradom, postiglo da se smanje dugovanja za više od 70% - dodaje Uroš Parlić.

Na zvaničnom Tviter nalogu niškog kluba navedeno je da Konstantin "niti je odustao, niti ustupio svoje mesto u Superligi".

Uprava kluba u stalnoj je komunikaciji sa rukovodstvom Grada na iznalaženju rešenja za dodatnu pomoć najuspešnijem niškom klubu u sezoni - navodi se na Tviter nalogu kluba.

Saopštenje kluba je stiglo i do resornog većnika Milana Pešića koji je kazao da će "rukovodstvo Grada tokom naredna dva dana videti kako da pomogne Konstantinu".

Mislim da Konstantin nema čega da se boji, Grad je i ranije pomagao, verujem da će i sada tako biti - kazao je Milan Pešiić.

Parlić je naveo da očekuje narednih dana odgovor od predstavnika Grada i od toga će "zavisiti dalje postupanje".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • aca

    16:10 // 17. 2. 2016.

    loremipsum

  • palilulac

    18:51 // 23. 3. 2015.

    Vestacka tvorevina,uvek nesto kukaju.Neka gospoda nadje sponzora.
    RADNICKI JE LJUBAV NISA!

    • pa?

      23:39 // 23. 3. 2015.

      Pa i sadasnja zvezda je vestacka tvorevina, pa opet postize neke rezultate, kad moze titov blizanac sto ne bi mogo Konstantin ?

  • peki paki

    18:23 // 23. 3. 2015.

    Parliću,tvoji kosarkasi su primili plate za januar,a šta da radimo sa radnicima JKP Gorica koji zestoko rade -zelenilo i groblje,a nisu primili plate ni za decembar-sta je vaznije za grad

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: