Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:19, 8. 11. 2013.

| Sport

KK Konstantin brani prvu poziciju

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
petar-despotovic.jpg
Petar Despotović (beli dres) poziva publiku da pomogne Konstantinu do pobede; foto: Vanja Keser

U subotu, 9. novembra košarkaši niškog Konstantina dočekuju Metalac u 6. kolu Košarkaške lige Srbije. Nišlije su sa 9 bodova na čelu tabele, dok Metalac ima bod manje i nalazi se na 5. mestu.

Prvoplasirani tim na tabeli Košarkaške lige Srbije ima priliku da zadrži ovu poziciju na svom terenu. Košarkaši Konstantina u 6. kolu dočekuju favorizovani Metalac koji je prošle godine u KLS-u poražen u Nišu sa 76:73, ali je u Superligi zabeležio pobedu od 90:71.

- Metalac je poslednjih nekoliko godina, ako ne najbolja, među najorganizovanijim ekipama u Košarkaškoj ligi Srbije. Gotovo da su redovni učesnici završnice. Oni dolaze kao jedan od favorita lige i favorita za neko od prva 4 mesta i sigurno im je to cilj. Njihov sastav se drastično izmenio, napustilo ih je nekoliko igrača koji su kvalitetom iznad ove lige, ali su zadržali okosnicu tima i pojačali se sa dva iskusna prvoligaška igrača Kneževićem i Kužetom - rekao je Miroslav Marković, pomoćni trener Konstantina.

Posle 5 koal Metalac je na petoj poziciji sa 3 pobede i 2 poraza. Oba poraza ekipa iz Valjeva je pretrpela na gostovanju, prvo od FMP-a, a onda i od Vojvodine.

- Popunjeni su na svim pozicijama i ako neki smatraju da su oni glavni favoriti, nisu krenuli najsjajnije. Mi se pripremamo protiv njih, da ne kažem kao protiv svih, nego čak i više jer znamo ko nam dolazi u goste. Biće veoma teška utakmica i moramo da uđemo od prvog minuta do kraja sa visokim nivoom koncentracije. Treba da damo sto posto svojih mogućnosti ako želimo da zabeležimo povoljan rezultat. Očekujem da ćemo biti kompletni - dodao je Marković.

Iako je Konstantin na prvoj poziciji lige, u niškom timu ne preuzimaju ulogu favorita.

- Ekipa Metalca je pre početka ove sezone je bila glavni favorit za ulazak u Superligu. Imaju sigurno najveći budžet, najorganizovaniji su klub, međutim, nisu krenuli ligu kako su očekivali i sigurno će im to biti veći motiv da nas pobede na našem terenu. Mi se pripremamo kao i za svaku drugu utakmicu, ne stvaramo neki pritisak. Igramo kao i do sada, daćemo sve od sebe i videćemo da li će to biti dovoljno. Pozvao bih što više navijača da dođe jer nam stvarno znači podrška publike - istakao je Petar Despotović.

Utakmica će biti odigrana u subotu, 9. novembra od 19h u sali Osnovne škole "Dušan Radović" u Duvaništu. Cena karte je 100 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • bivša košarkašica

    21:26 // 9. 11. 2013.

    Svaka čast igračima i treneru, igraju odlično, još jedna lepa utakmica protiv Metalca !!!

  • Vojkan

    13:23 // 8. 11. 2013.

    Konstantin je sportski fenomen bez novcane pomoci grada pravi rezultate a ako bi kojim slucajem upali u Super ligu od politicara ne bi dosli do karte.

  • Radivoje

    13:10 // 8. 11. 2013.

    E ovo je taman protivnik da se vidi koliko moze ova ekipa Kostantina.Sve najbolje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: