Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:32, 17. 4. 2012.

| Sport

KK Konstantin u KLS, oproštaj Cvetkovića

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kk konstantin, 6

Košarkaši Konstantina u poslednjem kolu Prve B lige pobedom nad ekipom Mladosti iz Čačka obezbedili plasman u elitu. Ovo je bio i poslednji igrački meč Marka Cvetkovića.

Tokom uskršnjeg vikenda bilo je mnogo sportskih ponuda u Nišu, a jedna je sigurno zavredila najveću pažnju. Košarkaši Konstantina su na svom terenu igrali za Košarkašku ligu Srbije.

kk konstantin Puna sala

Niški tim je mogao pitanje ko će u elitu da reši mnogo ranije, ali će ovako lepše da se pamti. Sala Osnovne škole "Dušan Radović" bila je puna, kao nikada ranije kada je Konstantin igrao važne utakmice.

kk konstantin

Na jednoj tribini bio je i transparent na kom je bilo napisano "Bingo, ti si ponos našeg grada" u čast Marku Cvetkoviću koji je odlučio da na svoj 35. rođendan završi veoma uspešnu karijeru i proslavi ulazak niškog tima u Košarkašku ligu Srbije. Ipak, jedan od najlepših poklona dali su mu saigrači koji su pobedom nad direktnim rivalom ekipom Mladosti iz Čačka obezbedili elitni rang.

- Dosta mojih prijatelja je došlo, nisam očekivao toliko ljudi, bilo je iznenađenje za mene. Dosta emotivna utakmica, ali fokusirao sam se na igru - Marko Cvetković koji je u karijeri nastupao i za Crvenu zvezdu, Vojvodinu, Zdravlje, Lukoil iz Bugarske...

kk konstantin

Igračka karijera je gotova, ali Cvetković ima želju da ipak ostane u košarci gde je stekao veliko ime.

- Ja sam još na kraju prošle sezone hteo da završim karijeru, ali u dogovoru sa Jovicom Antonićem odlučio sam da ostanem još godinu dana. Drago mi je da sam učestvovao u povrtaku u Košarkašku ligu Srbije. Sada je na njima dalje, a ja bih voleo da ostanem tu. Još ne znam u kojoj funkciji - dodao je Cvetković.

Uspeh koji je napravljen za vikend i dalje je jedna od glavnih sportskih tema u Nišu. Utisci se još nisu slegli, a polako treba da počnu pripreme za korak više.

- I dalje se sležu utisci. Svi polako postajemo svesni šta smo uradili posle teške sezone. Imali smo jakih utakmica, dobijali dobre protivnike, ali i gubili glupo i od slabijih. Sve je to proces stvaranja tima jer kada smo se okupili na početku sezone, mi smo se upoznali - rekao je Vladimir Veličković, plej Konstantina.

kk konstantin

Košarkaše je sa klupe predvodio trener Jovica Antonić koji je prethodnih nedelja imao zdravstvenih problema i nije mogao da bude uz ekipu. Uz zajednički rad, Konstantin je sezonu završio na drugom mestu, iza Jagodine, koja je imala isti broj bodova ali bolji učinak u međusobnim duelima. Niški tim je ostavrio 17 pobeda i 9 poraza, a ekipa je koja je primila najmanje koševa (1.829).

- Uspeli smo da uđemo u Prvu ligu. Protiv Mladosti je bilo prelepo, bila je dobra utakmica. Puna sala nam je mnogo značila. Mi smo bukvalno nošeni publikom pobedili u subotu - rekao je Vladimir Veličković koji je dodao je bi voleo da ista ekipa i naredne sezone bude na okupu.

Ekipa je dobila zasluženi odmor, a naredna sezona, kada će Niš opet imati predstavnika u najelitnijem rangu, počinje oktobra. Do tada trebalo bi sve pripremiti, od rada na terenu do poslova u upravi, da rad ovih momaka i uloženi trud bio nagrađen.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Мераклија

    14:20 // 21. 4. 2012.

    Не разумем људе који живе у овом граду а мрзе исти. Такву реакцију, или боље да кажем мржњу коју си ти сада испољио, на помен имена Радничког, тј клуба који представља и брани боје овог града, показују само навијачи београдских близанаца. Знамо да вам смета све што је везано Раднички и овај град.

  • Mераклија

    09:10 // 18. 4. 2012.

    Још да промене име у Раднички и све ће бити идеално.

    • Pera

      14:42 // 18. 4. 2012.

      nikada nikada nikada nikada nikada nikada.Koji deo ne razumes

  • Miladin

    21:23 // 17. 4. 2012.

    kakav je to spektakl bio......... i bas sam voleo da pobede od srca,mnogo mi je drag Konstantin

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: