Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:54, 22. 4. 2015.

| Sport

Konstantin čeka gradske pare, igrači platu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kk-konstantin-nis.jpg
Košarkaši i dalje ne treniraju; foto: Vanja Keser

I dok igrači niškog Košarkaškog kluba štrajkuju jer, kako kažu, nisu primili nijednu platu ove godine, većnik za sport ističe da Konstantin mora da opravda utrošene pare, a Uprava kluba tvrdi da je predala svu dokumentaciju kojom pravda utrošen novac i traži sredstva od Grada.

Nakon izjave Južnim vestima gradskog većnika za sport Milana Pešića da Košarkaški klub Konstantin "mora da opravda pare utrošene za prva tri meseca ove godine da bi dobio nova sredstva iz budžeta", Uprava ovog kluba se oglasila saopštenjem u kom navodi da su “iznenađeni tom izjavom gradskog većnika”.

Sredstva iz tog perioda opravdana u redovnom, predviđenom roku i to 15. aprila, a do danas niko iz Uprave za sport ni na koji način klubu nije ukazao da postoji neka nepravilnost u dostavljenom izveštaju - stoji u saopštenju.

U Upravi za sport su nam potvrdili da je Konstantin predao potrebnu dokumentaciju koja “nije mogla istog trenutka da bude pregledana jer je bilo mnogo zahteva”.

U ponedeljak je dokumentacija pregledana, a u utorak je poslata Upravi za finansije. Kada stigne u finansije, uzeće se u razmatranje. A kada će to biti plaćeno, zavisi i od priliva novca u budžet - kazao je Goran Đorđević, načelnik Uprave za sport.


U saopštenju Konstantina, koje je potpisao potpredsednik kluba Uroš Parlić, piše da je "skoro polovina sredstava uplaćenih Konstantinu do danas (5.580.000 dinara) namenski utrošena za organizaciju finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća, na kojem je Konstantin učestvovao".

Ako im je bilo hitno, morali su da donesu papirologiju 1. aprila. Oni jesu doneli pravdanje za redovna sredstva, ali nisu za Kup Koraća. Onog trenutka kada prođe kontrolu Uprave finansija, može da ide na naplatu - kazao je Milan Pešić, većnik za sport.

On dalje navodi da ne može samo Grad da bude sponzor jednog kluba. pesic Pešić: "Grad ne može da bude sponzor jednog kluba"

Koliko je Uprava Konstantina obezbedila sredstava od sponzora i od prodatih karata za Kup Koraća, da li je ostalo nešto za Košarkaški klub? Lako je da se proziva Grad, ali nije sve u gradskim parama. Postoji procedura i nećemo odustati od nje, nisu to naše pare pa da damo kome želimo, to je novac građana Niša - dodaje Pešić.

Pešić je potvrdio da je Grad Konstaninu do utorka uplatio oko 5,5 miliona, a juče još i 800.000 dinara.

Većnik je, verovatno greškom, ispustio da navede sredstva za tekući mesec april u iznosu od 1.300.000 dinara, koja se već isplaćuju drugim klubovima, kao i odobren iznos za učešće u Superligi od 3 miliona. To ukupno čini 5.100.000 dinara ili skoro pola svih opredeljenih sredstava za klub u periodu kada je sezona u punom jeku - navodi se u saopštenju Konstantina.

Gradsko veće je marta usvojilo predlog da se Konstantinu iz gradskog budžeta uplati još 3 miliona dinara.

Ne znam da li je završeno sa papirologijom za ova 3 miliona, a za april imaju oko 1.300.000 dinara koje mogu dobiti kao redovna i stimulativna sredstva nakon što se opravda prvi kvartal - dodao je Pešić.


Igrači su, kako je potvrdio kapiten tima Mladen Vitković, juče primili po pola plate, ali ne žele da nastave sa treniranjem. Vitković kaže da kada budu primili još platu, štrajk, koji je počeo u ponedeljak, će prestati.

Nama je teško jer smo u najvažnijem delu sezone i ne treniramo redovno - kazao je Vitković.

Konstantin nastavlja sezonu utakmicom trećeg kola Superlige kada 6. maja gostuje Vojvodini u Novom Sadu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • milance

    00:37 // 23. 4. 2015.

    Trazite od slepca oci.

  • sudija

    21:42 // 22. 4. 2015.

    Sutra je prijateljska utakmica od 17 h u hali Cair, igraju Konstantin I FMP. IMA strajka ili nema!

  • Zoran Jovanovic

    21:19 // 22. 4. 2015.

    Perisic li je hobotnica pa na sve strane da udovoljava.Prvo Radnicki a sada Konstantin.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: