Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:50, 23. 3. 2013.

| Sport

Konstantin poražen na kraju Košarkaške lige

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
vladimir-djordjevic,-konstantin-kosarka
Foto: Stefan Komadinić

U poslednjem kolu Košarkaške lige Srbije ekipa Konstantina iz Niša poražena je od FMP-a rezultatom 65:59 (20:9, 11:10, 16:23, 18:17). Konstantin 30. marta dočekuje kragujevaki Radnički u prvom kolu Superlige.

Od Košarkaške lige Srbije Konstantin se oprostio porazom od FMP-a. Iako je u prošlom kolu obezbedio Superligu, ekipa iz Niša želela je da se od ovog takmičenja oprosti pobedom.

Konstantin je odigrao dva različita poluvremena u ovoj utakmici. U prvom je odigrao mnogo lošije, u prvoj četvrtini FMP je dozvolio domaćinu da postigne samo 9 poena. U drugoj četvrtini je viđeno najmanje koševa, ukupno 21. Prvi koš u drugoj četvrtini Konstantin je postigao u 14. minutu.

Treću četvrtinu je Kosntantin odigrao odlično, a posebno se istakao Vladimir Veličković. Ovu deonicu košarkaši iz Niša su dobili sa 26:16 i sa 5 poena zaostatka ušli u poslednju četvrtinu.

Pokušavali su domaći da stignu prednost ekipe iz Železnika u poslednjoj četvrtini, ali najviše što su uspeli je da smanje na 1 poen zaostatka. Ni trojke Dumića nisu pomogle u tome.

Tri minuta do kraja bilo je 58:57 za FMP, a tada se probudila niška publika koja je povikivala "Hoćemo pobedu". Oko 1.500 gledalca je želelo pobedu svojih ljubimaca, ali FMP to nije dozvolio.

Poraz boli, ali biće dobra pouka za Superligu koja kreće sledećeg vikenda.

- Naša loša utakmica, prvo poluvreme katastrofalno. Čestitke na zasluženoj pobedi ekipi FMP-a - rekao je Miloš Trailović, košarkaš Konstantina.

FMP je ostvario pobedu u poslednjem kolu, ali pobedom Slobode nije ostvario ulazak u Superligu. 

- Odigrali smo jaku utakmicu, pobedili Kosntantin, koji je do sada samo jednom izgubio kod kuće. Odigrali smo dobro, uradili smo sve što je u našoj moći. Drugi rezultat nam nije išao na ruku, pa nismo obezbedili plasman u Superligu. Čestitke Kosntantin na ulasku u Superligu - istakao je Nikola Rebić, igrač FMP-a.

Konstantin će 30. marta dočekati Radnički iz Kragujevca u prvom kolu Superlige. Ta utakmica biće odigrana u hali Čair od 20h.

KONSTANTIN - FMP 59:65 (9:20, 10:11, 23:16, 17:18)

KONSTANTIN: Veličković 16, Despotović 5, Đorđević 8, Petrović 4, Dumić 7, Vitković 4, Pejović 1, Savić 2, Tasić 2, Gudžić 6, Trailović 4, Ostojić.

FMP: Đokić 11, Cvijović, Đuran, Čvorović, Bojović 3, Marković 21, Rebić, Ristić, Vasilić 8, Šturanović 5, Džaković 6, Stamenković 11.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Darko Stojanovic

    16:59 // 24. 3. 2013.

    Fk Radnicki Nis
    Rk Radnicki Nis
    KK Radnicki Nis
    VK Radnicki Nis
    Mislite o tome,Vi, sportski radnici Nisa, koji ne vidite dalje od svog nosa.
    Sve najbolje Konstantinu u Superligi i da menjate ime!

    • meraklija

      09:28 // 26. 3. 2013.

      Jos samo da momci iz RK Radnickog naprave cudo,pa ce ovo biti najlepse sportsko prolece koje ja pamtim.Svi pod jednu kapu,SD je najbolje resenje.Jedna navijacka firma,jedno ime,a ne da nam politicari kumuju od mandata do mandata.Nis i Radnicki u srcu do pobede

  • Kandahar

    14:00 // 24. 3. 2013.

    Evo prilike da klub nešto zaradi od prodatih ulaznica. Mogu čak i komplete za sve utakmice Superlige da puste u prodaju. Od tog novca neka isplate košarkaše, zaslužili su.

  • Ivan Milovanovic

    00:47 // 24. 3. 2013.

    I sta je sad Superliga? Koji su tu timovi?

    • ...

      11:14 // 24. 3. 2013.

      Zvezdica,Partizance,Kragujevac,Vojvodina,Uzice..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: