Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 20. 10. 2013.

| Sport

Konstantin u uzbudljivom finišu savladao Vojvodinu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
kk-konstantin-i-vojvodina.jpg
Foto: Vanja Keser

Nakon neizvesne završnice niški košarkasi savladali su prošlogodišnjeg polufinalistu superligaškog plej-ofa rezultatom 64:58 (16:15, 16:13, 15:16, 17:14). Meč je odigran u 3. kolu Košarkaske lige Srbije pred oko 400 gledalaca u sali OŠ "Dušan Radović".

Junak pobede bio je Petar Despotović sa 13 poena i 7 skokova. Pored njega, dvocifreni u redovima domaćih bili su Nemanja Todorović sa 11 i Mladen Vitković sa 10 poena. Kod gostiju odličnu partiju pružio je Nišlija Milan Milovanović sa dabl-dabl učinkom - 14 poena i 10 skokova.

U agresivnoj i od početka do kraja neizvesnoj utakmici slavili su izabranici Marka Cvetkovića. U meču sa malim brojem poena, koji je obilovao promašenim šutevima i velikim brojem ličnih grešaka mirnije živce imali su domaći i na taj način bodove ostavili u Nišu.

Početak meča nije obećavao tako nešto. Gosti su furiozno otvorili meč i odličnom odbranom i brzom tranzicijom otvorili meč i poveli sa 5:0. Posle početnih "žutih minuta" domaći su složili kockice i uhvatili rezultatski priključak. U većem delu prvog perioda igralo se "koš za koš", sa dosta trčanja, ali i velikim brojem promašaja, prouzrokovanih ishitrenim i brzopletim šutevima.

Sjajnim potezom kapitena domaćih Trailovića, kojim je izborio i materijalizovao dodatno slobodno bacanje, domacć su na kraju prvog kvartala imali minimalnu prednost - 16:15.

Na startu druge četvrtine domaći centri su imali dosta problema sa Milovanovićem, koji je svoju fizičku i visinsku prednost sjajno koristio i sa par efektnih zakucavanja izmamio aplauze svojih sugrađana na tribinama. Sa druge strane, Konstantin je odlučnije ušao u ovu deonicu i podigavši odbranu i organizaciju u napadu na viši nivo držao minimalnu prednost na svojoj strani.

I ofanzivni skok je sjajno funkcionisao, ali to nije ispraćeno realizacijom. Krajnje neefikasan period igre sa pregršt promašenih šuteva i slobodnih bacanja, oštrih faulova završen je u korist domaćih - 32:28.

DSC-8051 Foto: Vanja Keser

Činilo se da je "veliki odmor" više prijao gostima, koji su u pauzi "namestili nišane" i šutevima sa spoljnih pozicija napravili seriju 6:0, preuzeli vođstvo (37:36) i na taj način pozvali na oprez. Međutim, brzo su se trgli niški košarkaši i poenima iz reketa brzo vratili prednost na svoj konto. Usledila je mini-serija pleja gostiju Đokica od 5 vezanih poena pred kraj četvrtine, ali su koševima Đorđevića i Vitkovića domaci i posle treće četvrtine imali prednost - 47:44.

U poselednjih deset minuta obe ekipe ušle su veoma nervozno, pa je košgeterski učinak izostao, budući da se preko dva minuta igralo bez poena. Prvi je proradio Nemanja Todorović koji je sa 4 vezana poena održavao Konstantin u rezulatskom plusu. Sredinom četvrtog kvartala dogodio se neshvatljiv pad u igri izabranika Marka Cvetkovića, što gosti vešto koriste i preko Ivelje i Milovanovića serijom od 7:0 odvode goste na +3 (54:51). Onda je na scenu stupio dvojac domaćih Despotović - Vitković.

DSC-8106 Foto: Vanja Keser

Šutevima van linije 6.75 i sa penala odgovaraju istom merom i vraćaju domaće u vođstvo (58:54). Gruba igra u defanzivi koštala je domaće brzog izlaska iz bonusa, pa su u skoro svakom napadu gosti završavali na liniji penala i na taj način izjednačili rezultat i uveli utakmicu u "Hičkokovski" neizvestan finiš. Da su bili malo prisebniji i pogodili sva slobodna bacanja, gosti su mogli i do pobede, ali su salve zvižduka sa tribina učinile da Novosađanima zadrhti ruka u presudnim momentima.

Usledio je zatim presudni trenutak na meču u režiji pomenutog dvojca niške ekipe. Posle ofanzivnog skoka Vitkovića, lopta je dosla do Despotovića, koji je posle kratkog premišljanja, pogodio trojku sa preko 8 metara i omogućio saigračima da u penal završnici zabeleže drugu pobedu kod kuće u ovogodišnjem izdanju Košarkaske lige Srbije.

Posle kompletnog trećeg kola Konstantin se nalazi na deobi trećeg mesta sa ekipama Meridiane, Metalca i Slobode sa skorom od dve pobede i jednog poraza, dok je Vojvodina prikucana za dno sa sva tri poraza.

U narednom kolu, koji je na programu narednog vikenda, Konstantin gostuje u Čačku ekipi Borca Mozzart Sport.

KONSTANTIN - VOJVODINA 64:58 (16:15, 16:13, 15:16, 17:14)

Sala Osnovne škole "Dušan Radović"

Gledalaca : 400

KONSTANTIN : Despotović 13, Todorović 11, Vitković 10, Str. Stojačić 7, Tasić 6, Trailović 5, Ostojić 5, Đorđević 4, Đurđević 2, Barać 1, Ristić.

VOJVODINA: Milovanović 14, Ivelja 8, Đokić 8, Lambić 6, S. Petković 6, V. Petković 6, Ste. Stojačić 5, Čampara 3, Šešlija 2, Cvjetan, Branković.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ГоранЧе

    12:50 // 21. 10. 2013.

    Нисам се ни најмање покајао што сам између рукомета и кошарке изабрао да гледам ово друго, поготово кад се зна шта је испало са улазницама за Жељу, али немојте ме терати да и по трећи пут бирам

  • Juznjak

    14:37 // 20. 10. 2013.

    ...nakon toga Konstantin je imao napad koji je resio u njegovu korist .
    Rezultat na kraju 64:58.

    SVAKA CAST !
    JURIS NA POBEDU U CACAK !

  • Juznjak

    14:36 // 20. 10. 2013.

    Ceo tekst super, ali na kraju izostalo snage :D

    Nakon trojke Despotovica, Vojvodina je u poslednjem minutu utakmice, posle tamjauta, imala napad kojim nije uspela da se rezultatski priblizi...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: