Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:43, 4. 6. 2015.

| Sport

Konstantin završio Superligu pobedom

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
kk-konstantin-velickovic.jpg
Vladimir Veličković

Košarkaši niškog Konstantina savladali su u poslednjem kolu Superlige ekipu Tamiša rezultatom 89:72 (15:15, 18:19, 25:14, 31:24) i na sedmoj poziciji završili takmičenje.

Spuštena je zavesa na ligaški deo Superlige, pa tako i na nastupe Konstantina. Izabranici Marka Cvetkovića slavili su u poslednjem kolu i na najbolji mogući način okončali ubitačan i paklen ritam utakmica u eliti.

Poenima sa linije slobodnih bacanja Ivanovića kod gostiju, i efektnim prodorom i završnicom Vladimira Đorđevića sa druge strane otvorena je utakmica. Oba tima otvorile su meč u nešto smirenijem tonu, bez preterane agresivnosti.

Posle 5 minute igre Tamiš je vodio sa 7:6. Kako je prva četvrtina odmicala, realizacija nije išla uzlaznom putanjom, a nakon 8 minuta igreb bilo je svega 15 poena (8:7 za Nišlije).

Stojačić i Tasić na jednoj, Simić i Drobnjak na drugoj strani parketa su doprineli za 15:15 posle uvodnih 10 minuta.


Za nijansu energičnije i raspoloženije, pre svega u napadu, gosti su otvorili drugu deonicu. Konstantno su Pančevci bili u prednosti od dva do četiri poena razlike. Tek sredinom druge četvrtine Konstantin je pronašao željeni ritam, i trojkom Vučićevića, a zatim i sjajnom saradnjom Veličkovića i Vitkovića dolazi do +3 (24:21).

Usledio je period igre „koš za koš“ gde su Nišlije čuvale minimalnu prednost. U 19. minutu Despotović je pogodio trojku u poslednjim sekundama napada, kojoj je prethodila sjajna akcija i odličan protok lopte za 31:27.

Ipak do kraja poluvremena gosti su stigli do preokreta i prodorom preko celog terena Miloševića na pauzu odlaze sa minimalnom prednošću 34:33.


konstantin Na konferenciji posle utakmice pojavila se cela ekipa

Već u uvodnim minutima treće deonice Konstantin je „dodao gas“ i serijom od 8:0 za minut i po igre u nastavku stekao prednost od 41:33. Proradila je šuterska artiljerija domaćih u kojoj su prednjačili Despotović i Đorđević, a i agresivnost u odbrani je drastično porasla.

Pomenutom dvojcu pridružio se i Nemanja Gudžić pa je u 23. minutu niški tim prvi put imao dvocifrenu prednost (44:34). Već u narednom napadu Gudžić je napravio namernu, a zatim i tehničku, što je Tamiš iskoristio da postigne 5 poena u jednom napadu.

Mladen Đorđević produžio je trojkom seriju Pančevaca na 8:0, a košgeterski post Nišlija prekinuo je Danilo Tasić sa 4 vezana poena za 48:42 u 27. minutu.

Do kraja trećeg kvartala usledio je serijal slobodnih bacanja sa obe strane, a trojkom kapitena Vitkovića Konstantin kraj ovog perioda završio se suficitom od 10 poena (58:48).


Nakon nekoliko promašenih šuteva van linije 6.75, kapiten Mladen Vitković podesio je nišan i sa 2 pogođena šuta sa ove distance nastavio dobar trojkaški ritam svoje ekipe. I gost iz Pančeva je kvalitetno otvorio poslednju deonicu pa je na 7 minuta do kraja meča na semaforu stajalo 64:57 za domaću ekipu.

Trenuci koji su prelomili pitanje pobednika odigrali su se sredinom poslednje četvrtine, a njih su režirali izdanci niške škole košarke. Nova trojka kapitena i efektno zakucavanje njegovog dugogodišnjeg klupskog druga Đorđevića vodili su Nišlije do prednosti od 12 poena (69:57). "Produbila se" serija niških košarkaša i u narednim napadima, nakon egzekucija Despotovića i još jednom Đorđevića za ogromnih 73:57 na 4 minuta do kraja.

Međutim, za manje od 2 minuta košarkaši iz Pančeva su napravili seriju 13:1 i smanjili zaostatak na 74:70. Seriju gostiju prekinuli su Tasić poenima iz odbojke nakon ofanzivnog skoka i Stojačić poenima iz tranzicije, pa je ekipa Marka Cvetkovića odlično odbila nalet Tamiša.


Cvetković: "Ponosan sam na igrače"

Nakon poslednje utakmice u sezoni trener Konstantina Marko Cvetković kazao je da je "ponosan na ove momke jer su maksimalno pošteno branili i boje kluba i grada".

Nadam se da će im koristiti gde god budu igrali sledeće sezone, a ja im, u svakom slučaju, želim da ostvare svoje snove. Cele sezone smo delovali kao tim, iako smo prolazili i kroz neke turbulentne situacije, bilo je čak i štrajka, ali sve to smo zajedno “izgurali”. Bili smo jedinstveni i kad smo pobeđivali i kad smo gubili - kazao je Cvetković.

On se zahvalio publici koja ih je bodrila, kao i svakom novinaru koji ih je pratio.

KONSTANTIN - TAMIŠ 89:72 (15:15, 18:19, 25:14, 31:24)

KONSTANTIN: Veličković 7 (5 as), Despotović 12, Đorđević 13 (6 sk), Mladenović, Barać, Vitković 13, Stojačić 12, Ostojić 6, Tasić 16 (8 sk), Savić 2 (5 sk), Vučićević 5, Gudžić 3.

TAMIŠ: Hukić 4, Đorđević 7, Drobnjak 9 (5 sk), Kesar 11 (10 sk), Manojlović 2, Simić 8, Milošević 13, Vujović, Isailović 2, Radović, Ivanović 10 (8 sk), Ilić 6 (6 sk).
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • milemen

    11:35 // 5. 6. 2015.

    Bravo momci, svaka cast! Odlicna sezona!

  • bivša košarkašica

    11:24 // 5. 6. 2015.

    Sve čestitke, svaka čast igračima i trenerima za veliki uspeh koji ste postigli, hvala vam što ste nam omogućili da gledamo lepu košarku i navijamo za vas i kad gubite i pobeđujete !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: