Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:13, 24. 10. 2010.

| Sport

Naisa prošla u treće kolo EHF Kupa

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
foto: eurohandball.com

NIŠ – Naisa se plasirala u treće kolo EHF Kupa pošto je u revanšu pobedila Helas rezultatom 27:20 (12:9). U prvoj utakmicu je bilo 28:20 za Naisu. Žreb za treće kolo je 26. oktobra.

Iako je Naisa imala prednost od 6 golova iz prvog meča (28:22), niške rukometašice se nisu opuštale u drugom meču.

Naisa je krenula silovito i do 21. minuta imala prednost od 8:5. Nakon toga je usledila serija Helasa od 3:0, pa trener Naise uzima tajm-aut. Do kraja prvog poluvremena Helas je psotigao samo jedan gol, a Naisa je na odmor otišla sa 3 gola prednosti.

U drugom poluvremenu Naisa je održavala prednost, a u 57. minutu je imala čak 8 golova više. U drugom delu drugog poluvremena Svetislav Jovanović je pružio priliku mlađim igračica, a one su to iskoristile.

- Odigrali smo sigurno, bolje nego nego u prvom meču. I mi i ekipa Helasa smpo pokazali da smo solidni timovi i da smo u vrhu srpskog, odnosno holandskog rukometa. Bilo je teško igrati dve utakmice u dva dana, ali smo postigli veliki uspeh a to je plasman u treće kolo EHF Kupa – rekao je posle meča Svetislav Jovanović, trener Naise.

Najefikasnija u niškom timu je bila Jelena Filpović sa 6 golova, dok je Jasna Tošković dala gol manje. Sa 5 golova Zane van Olfen je bila najefikasnija u timu Helasa, dok je Marlen Arojo dala gol manje.

- Drago mi je što smo se plasirale u treće kolo EHF Kupa. Bila je teška utakmica, iako se to možda ne vidi po rezultatu. Uspele smo da očuvamo razliku kao i u prvom meču. Nismo se opuštale, a nisu ni protivnice – rekla je Jelena Filipović, rukometašica Naise.

Žreb za treće kolo EHF Kupa je 26. oktobra.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: