Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:14, 5. 6. 2014.

| Sport

Niški studenti najbolji u košarci u Srbiji

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kosarkasi-nis.jpg
Košarkaši Univerziteta u Nišu

Košarkaška ekipa Univerziteta u Nišu pobedila je tim sa Univerziteta u Novom Sadu rezultatom 73:61 (38:38) u finalu Studentskog prvenstva Srbije i tako se plasirali na 2. Evropske univerzitetske igre.

Niški studenti opet su najboji u Srbiji u košarci.

Ovom pobedom ekipa Niša se plasirala na 2. Evropske univerzitetske igre koje će ove godine biti održane u Roterdamu (Holandija) od 2. do 9. avgusta.

To je veliki uspeh, jer je i na 1. Igrama u Kordobi (Španija) Srbiju predstavljala ekipa iz Niša, koja je tada osvojila 5. mesto.

Za ekipu Niša, koju su sa klupe predvodili trener Marko Cvetković i profesor Miodrag Kocić, nastupili su: Goran Ostojić, Stefan Stojiljković, Diimitrije Aranđelović, Nemanja Gudžić, Ilija Milutinović, Marko Vučetić, Mladen Vitković, Svetozar Stamenković, Nikola Mićić, Vladimir Đorđević, Vladimir Veličković i Filip Pejović.

Pored košarkaša, reprezentativne selekcije Univerzitetskog sportskog saveza Niš učestvovale su i ove godine na Studentskom prvenstvu Srbije u odbojci, malom fudbalu i rukometu, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U muškoj konkurenciji sve četiri niške selekcije ušle su u finala.

mali fudbal

U malom fudbalu, ekipa Novog Sada pobedila je ekipu Niša rezultatom 5-4 (1-2). T

Za ekipu Niša nastupili su: Predrag Jovanović, Đorđević Miloš, Kostić Miloš, Stanković Nikola, Radovanović Marko, Gogov Boban, Miša Spajić, Nemanja Mitrović, Stefan Obradović, Vladimir Ristić, Manić Miloš, a sa klupe su je vodili Radomir Denčić i Nebojša Jovanović.

Odbojkaška ekipa je izgubila od Beograda rezultatom 3:1. Utakmica je bila veoma kvalitetna i neizvesna, pogotovo u četvrtom odlučujućem setu koji je Beograd dobio sa 25-23, iako je Niš imao priliku za izjednačenje pri rezultatu 24-23. Tako Nišlije neće imati priliku da brane zlatnu medalju osvojenu na 1. Evropskim univerzitetskim igrama u Kordobi (Španija) pre dve godine i srebro osvojena prošle godine u Nikoziji na Kipru. Ipak, mora se reći i da niška ekipa zbog povreda i drugih obaveza nije bila u kompletnom sastavu, dok je beogradska ekipa bila u najjačem sastavu, predvođena velikim brojem igrača iz Crvene zvezde i Partizana.

Za Niš su nastupili: Stojković Milan, Perić Borko, Ilić Aleksandar, Kostadinović Milan, Pejčić Aleksandar, Pržić Predrag, Marinković Luka, Milanović Dejan, Opačić Nemanja i Đurović Luka.

Niški studenti imaće šansu za još jednu titulu prvaka Srbije.

Poslednje finale u muškoj konkurenciji igraće rukometaši narednog ponedljka, 9. juna. Oni su u polufinalu pobedili Kragujevac rezultatom 35-25 (15-14), a u finalu će igrati protiv Novog Sada koji je u drugom polufinalu bio bolji od Beograda.

Za ekipu Niša u polufinalu su nastupili: Mađar, Atanasković, Tašković, Nikolić, Petković, Krstić, Dolić, Mitić, Pavlović, Basarić, Pavlović P., Pavlović A., Martić, Jovanović, Mihajlović, Genčić, a sa klupe ih predvodi prof. dr Saša Marković.

Pobednik i ove finalne utakmice igraće na 2. Evropskim univerzitetskim igrama u Roterdamu.

Niške studentkinje nisu uspele da se plasiraju u finala.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: