Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 26. 7. 2017.

| Sport

Plivačko takmičenje na “Čairu” za pomoć mladom sportisti

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Žele da pomognu svom kolegi plivaču
Žele da pomognu svom kolegi plivaču; foto: P.K. Sveti Nikola Niš

Humanitarno plivačko takmičenje “Plivajmo za Acu”, koje organizuju mladi da bi pomogli svom kolegi Aleksandru Jovanoviću, kome je hitno potrebno lečenje u inostranstvu, jer mu je utvrđena metastaza tumora na oba plućna krila, održaće se večeras od 18 sati, na zatvorenim bazenima u “Čairu”. Osim toga, biće postavljena i kutija za dobrovoljni prilog.

Plivaće se četiri discipline 50 metara - slobodno, prsno, leđno i delfin, a organizatori pozivaju plivače, sportiste, prijatelje sporta i humanitarce da dođu i pomognu lečenje 20-godišnjeg plivača niškog kluba “Sveti Nikola”.

Aleksandar Jovanović se plivanjem bavi 12 godina, a nekoliko puta je bio državni prvak.

Bolove koje je Aleksandar osećao u levom kolenu, koji su se najčešće javljali tokom aktivnosti, je smatrao bezazlenom sportskom upalom. Odlaskom kod lekara prošle godine dijagnostikovan mu je osteosarkom – maligni tumor kostiju - kažu organizatori akcije.

Do sada je prošao šest ciklusa hemioterapije i operaciju noge, dodaju, a odstranjena mu je kost od 80 cm i ugrađena titanijumska proteza. Međutim, nakon iscrpnih terapija i operacija, nakon kratkog vremena mu je ustanovljen recidiv na istom mestu.

Nakon druge operacije, Aleksandru je utvrđena metastaza na oba plućna krila. Trenutno prima drugi ciklus hemioterapije za pluća i čeka na operaciju - navode organizatori.

Da bi se izborio sa ovom bolešću, potrebno mu je lečenje u inostranstvu koje je skupo, pa su se mladi zato okupili i odlučili da plivaju za njega. Pored toga, svi mogu da pošalju SMS sadržine 338 na broj 3030 i tako pomognu njegovo lečenje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: