Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:47, 26. 1. 2013.

| Sport

Pobeda Naise nad Knjaz Milošem

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
IMG-3269.JPG
Ekipa Naise

U 11. kolu Superlige niške rukometašice savladale su Knjaz Miloš rezultatom 31:30 (15:11) u hali Čair. Naisa vodila i 19:12, a pobedu obezbedila 7 sekundi pre kraja golom Sanje Premović.

Naisa je ostvarila petu pobedu u sezoni pošto je slavila u 11. kolu nad ekipom iz Aranđelovca golom u poslednjim sekundama meča i odbranom Ane Kačarević poslednjeg napada Knjaz Miloša.

Nišlijke su počele sigurno, a prvih 9 minuta precizna je bila samo Sandra Lapajne koja je postigla 4 gola. Njoj se ubrzo pridružila i Nina Ribičić, a sa sigurnim odbranama Ane Kačarević Naisa je od 6:6 stigla do 12:6 u 18. minutu. Knjaz Miloš je pripretio u narednih 10 minuta pošto je napravio seriju od 4:1 (13:10).

Do kraja poluvremena ipak Naisa je uspela da održi prednost i ode na odmor sa 15:11.

Niške igračice su se sa odmora vratile razigranije i u 35. minutu povele su sa 19:12. Ličilo je da će domaćin ovu utakmicu završiti mirno, ali je usledila nova serija Knjaza (19:16 u 39. minutu).

Seriju je prekinuo trener Naise Svetislav Jovanović tajm-autom, ali ne za dugo. U 43. minutu Naisa je imala samo gol prednosti (21:20). Pokušavale su gošće da izjednače i prvi put uspele u 50. minutu (24:24). Poslednjih 10 minuta Naisa je pokušavala da pronađe igru koja ju je krasila na početku drugog poluvremena, ali je teško polazilo za rukom.

Prvo vođstvo na meču Knjaz je imao u 54. minutu rezultatom 27:26, a golom Tomićeve poveo i sa 28:26. Usledio je penal za Naisu, ali je Nina Ribičić šutirala pravo u protivničkog golmana.

Koncentrisana je bila kapiten Naise Anastazija Đoković koja je sa penala uspela da donese izjednačenje na 28:28. Pri rezultatu 29:29 napad KNjaza odbranila je Ana Kačarević, a novi sedmerac iskoristila je Đokovićka.

Sedam sekundi pre kraja Sanja Premović je šutirala za pobedu i 2 boda.

U sledećem kolu koje otvara drugi deo sezone Naisa gostuje Crvenoj zvezdi.

NAISA - KNJAZ MILOŠ 31:30 (15:11)

Hala Čair, Niš

Gledalaca: 200

NAISA: Kačarević 20 odbrana, Premović 4, Marković, Mitrović, Lapajne 9 (1), Žarković 5, Đoković 8 (4), Nedeljković, Petković, Zdravković, Ribičić 3, Zdravković, Petrović, Mitrović-Bogdanović, Tanasković, Filipović.

Sedmerci: 5/7
Isključenja: 8 minuta

KNjAZ MILOŠ: Radoičić 10 (7), Ranković 1, Tomić 7, Pavlović 3, Rabata 4, Oljača 2 odbrane (2), Mrlješ, Vasić 5, Stanojlović, Kojić, Stefanović, Tomković, Ugrčić 11 odbrana, Tomić.

Sedmerci: 7/8
Isključenja: 6 minuta

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: