Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 17. 4. 2013.

| Sport

"Pobeda kao dodatni gas"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370-boban-zivkovic-rk-zeleznicar.jpg
Boban Živković, kapiten Železničara; foto: Marko Pekić

Kapiten Rukometnog kluba Železničar iz Niša Boban Živković kaže da će trijumf nad Metaloplastikom biti dodatna snaga da nastave da pobeđuju u borbi za opstanak.

Osmu pobedu u nizu rukometaši iz Niša zabeležili su sinoć nad favorizovanom Metaloplastikom. Rezultat je bio 26:25, a niška ekipa je do finiša vodila tešku borbu i na kraju slavila.

- Bilo je teško protiv jake Metaloplastike jer je ona četvrta ili peta na tabeli. Mislim da je ovo dodatni gas koji će nam dati ova pobeda i da ćemo nastaviti naredne četiri utakmice da pobeđujemo i da se borimo za opstanak. Nadam se da ćemo uspeti - rekao je Boban Živković, kapiten Želje.

Metaloplastika je početkom marta pobedila Železničar u osmini finala Kupa u Nišu.

- Veliki stres, znate i sami da je Metaloplastika ekipa koja ima pravu školu rukometa, dobra i učena ekipa. Došli su kao favoriti, pobedili su nas u Kupu, imamo negativnu tradiciju protiv njih. Ja sam rekao mojim momcima da i tradiciji dođe kraj - rekao je Nedeljko Vučković, trener Železničara.

Železničar je vodio protiv Metaloplastike većim tokom utakmice, a Metaloplastika je poslednji put imala izjednačenje u 53. minutu.

- Sreća da smo bili dosta mirni, da smo maltene 50 minuta vodili utakmicu, bili maksimalno koncentrisani. Mislim da smo zasluženo pobedili. Normalno, očekivao sam pad, fali nam jedan ili dvojica igrača u rotaciji, ali moram da se oslonim na iskusne - ističe Nedeljko Vučković.

Ovo je osmi trijumf ove polusezone, uz poraz od Partizana. Železničar je pokazao da je ekipa koja može i ume uz veliku borbu na terenu da ostvari neočekivano.

- Nisam nezadovoljan, dva boda su dva boda. Posle serije pobeda i pauze od 17 dana nikada ne možete da tvrdite da možete bolje. Ali, eto, osvojena su dva boda i to najbitnija - dodao je Vučković.

Železničar je i dalje pretposlednji na tabeli, ali sa 14 bodova je izjednačen sa Crvenom zvezdom koja je mesto iznad.

- Ovom pobedom smo stigli Crvenu zvezdu, sada imamo 14 bodova kao i oni. Znamo da nam za dva kola oni dolaze, tako da su se vrata otvorila širom i imamo izglednije šanse nego ranije za opstanak u ligi - dodao je Boban Živković.

Do kraja šampionata ostala su još 4 kola, a prvu narednu utakmicu Železničar igra u Kostolcu sa Rudarom u subotu, 20. aprila. U prvom delu sezone Rudar je u Nišu slavio sa 19:18.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cvetko

    12:55 // 18. 4. 2013.

    Jel zna neko da li je Kraljic mozda prodavi karte za ovu utakmicu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: