Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:17, 16. 11. 2012.

| Sport

Problemi u Košarkaškom klubu Konstantin

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti, Narodne novine
KK-Konstantin-1.JPG

 

Predsednik Konstantina Dragan Stefanović rekao da je klub na ivici egzistencije jer uplate od Grada nisu redovne i pitanje je da li će biti u mogućnosti da organizuje narednu utakmicu.

- Ćutali smo do sada i trpeli, ali došli smo do zida i više ne može ovako. Klub je na ivici egzistencije, iako ama baš svaki papir svedoči o domaćinskom poslovanju. Prošle godine smo u B ligi imali budžet od pet miliona dinara. Sada smo, iako nam je potrebno bar tri puta više, sagledani od Grada sa 7 miliona, od toga 5.5 miliona regularno i 1.5 miliona iz rebalansa. No, nismo se bunili. Kriza je, besparica, teško se nalazi novac. Međutim, od te sume, mi smo do sada dobili samo 2.5 miliona. Dinamika isplate je problem. Mi, jednostavno, nikad ne znamo kad će nam i da li će biti uplaćen novac koji nam je opredeljen. I došli smo u situaciju da brinemo hoćemo li uspeti da organizujemo narednu utakmicu - rekao je Dragan Stefanović za Narodne novine.

On je dodao da je Uprava Konstantina nakon formiranja gradske vlasti bila kod gradonačelnika od kog je dobila podršku za Prvu ligu.

- Ja sam već tada ponudio i svoju ostavku, ali gradonačelnik je rekao da ima poverenja u nas i da nastavimo sa poslom. Jedino što smo tada zahtevali je redovna dinamika isplate, jer smo uspeli da za male pare formiramo sasvim solidan tim, koji je vredno radio gotovo čitavog leta i sjajno ušao u sezonu - istakao je Stefanović.

Dugovanja utiču i na plate igračima i treneru kojima se duguje od avgusta. Prema propisima, kako prenose Narodne novine, svi igrači su slobodni jer po propisima KSS, dozvoljeno je da 60 dana zakasnite sa isplatom plata.

- Slobodan je i trener Đokić, kome smo dali jednu platu, a koji je uložio veliku energiju da se u Nišu igra dobra košarka. I on ove momke čuva na okupu. I niko od njih, javno, nije pomenuo dugovanja. Niko. Ali, znate, svakom strpljenju dođe kraj. I ja se toga bojim. Da ne ostanemo bez trenera i igrača. A bila bi velika šteta, jer je ogroman rad uložen i tvrdim da smo, igrački i stručno, na dobrom putu da postanemo respektabilan prvoligaš. Ali, moramo da budemo ispraćeni sa bar onoliko sredstava koliko nam je opredeljeno. Ako ni to ne dobijamo, ja onda ne znam kako ćemo završiti sezonu - kaže Dragan Stefanović.

Na kraju, Stefanović preko Narodnih novina ponudio i svoju ostavku "svakom ko može i želi da pomogne" i ako će to da doprinese boljem tretmanu Konstantina.

 

Konstantin dočekuje BKK Radnički

U subotu, 17. novembra od 20h u hali Čair Konstantin dočekuje BKK Radnički.

Konstantin je trenutno 8. na tabeli sa 3 pobede i 4 poraza. BKK Radnički je na 11. poziciji sa samo 2 pobede i 5 poraza.

Ulaz na utakmicu je slobodan.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Neko Drugi

    11:26 // 22. 11. 2012.

    А можда ће држава да помогне?! Они имају слуха за проблеме клубова! А да,то важи само за звезду и партизан...:)))

  • Mikas

    19:34 // 18. 11. 2012.

    Redakciju bih zamolio da malo azurnije izvestavaju o rezultatima KK Konstantin.

    Ipak je to Prva Kosarkaska Liga Srbije, a Srbija je zemlja kosarke?

  • NiNiNi

    01:55 // 18. 11. 2012.

    Bravo momci!!!
    Hvala za vecerasnju igru i pobedu!!!
    Zelim vam sto skorije prepoznavanje vasih kvaliteta i potencijala i od strane nesportskih balvana iz gradskih struktura!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: