Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:37, 14. 9. 2017.

| Sport

Radnik protiv Čukaričkog priželjkivao remi, a ostvario pobedu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
FK Radnik stadion Čair
Požrtvovana igra fudbalera iz Surdulice; foto: Vanja Keser

Iako su fudbaleri Čukaričkog bili bolji rival prema svim parametrima, to nisu uspeli da materijalizuju, pa su na svom stadionu poraženi od Radnika sa 2:1. Posebno je upečatljiv bio autogol domaćih fudbalera, koji je Boris Kopitović postigao na početku utakmice, ali i odbranjeni penal golmana Ognjena Čančarevića.

Nakon prekida, gosti su poslali loptu u peterac, Kopitović pokušao da je izbaci iznad gola, ali je umesto toga matirao svog saigrača golmana. U nastavku su izglednu šansu imali fudbaleri Čukaričkog za poravnanje rezultata, ali je Ognjen Mudrinski grubo zaustavljen u petercu, zbog čega im je dosuđen penal. Izveo ga je Darko Zorić jako i precizno, ali ga je Čančarević pročitao i isprečio se između lopte i gola.

Usledila je još jedna odlična odbrana, nakon kornera, kada su loptu centimetri delili od gol linije, ali se odbila na suprotnu stranu. U samoj završnici prvog dela meča iz kontre je stigla lopta na jedanaesterac do Nikole Radovića, on je poslao na desnu stranu, Dušan Mićić je utrčao i po zemlji je snažno prosledio u donji ugao gola.

Tako je prvi deo, potpuno neočekivano, završen sa 2:0 za goste. Nakon pauze Beograđani su pritiskali Surduličane, pokušavali iz svake akcije da smanje zaostatak i pravo je čudo kako su se gosti odbranili.

Nekoliko sjajnih intervencija imao je Čančarević, pa su prvi pogodak domaći postigli tek u 77. minutu. Nakon kornera, lopta je doletela do gužve u kaznenom prostoru, a gol je postigao glavom Darko Puškarić. Još par prilika imali su Beograđani nakon toga, ali je odbrana gostiju sjajno odradila posao, pa Surduličani nose kući velika 3 boda.

Kakvo je iznenađenje ovaj rezultat govori i izjava trenera Sima Krunića nakon meča, koji je rekao da su se oni nadali i priželjkivali remi.

U suštini nismo gledali da pobedimo, treba biti realan bili bismo prezadovoljni bodom. Imali smo 2:0 odličan rezultat, ali i opasan. Odlučili da se povučemo razmišljajući da malo koja ekipa može da nam da tri gola. Moji igrači su dali sve od sebe, maksimalno se borili za svaku loptu, ginuli su na terenu - rekao je Krunić.

Radnik je sada 8. na tabeli, sa po 3 pobede, poraza i remija, a sa bodom manje od Čukaričkog, koji je na poziciji iznad. Sledeći meč Surduličani će odigrati za 3 dana, u Šapcu protiv Mačve.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: