Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:03, 2. 8. 2012.

| Sport

Rukometašice Naise počele pripreme

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
naisa, okupljanje 2012

Ženski rukometni klub iz Niša počeo je pripreme za Superligu gde očekuje borbu za mesto koje će voditi u neko evropsko takmičenje.

Na prozivci Naise pojavile su se 22 igračice koje će naredne sezone činiti tim koji ima ambiciju da se bori za vrh državnog šampionata. na prvom okupljanju pojavile su se i tri nove igračice koje bi trebalo da pomognu u ostvarivanju zadatih ciljeva.

Prošlogodišnji sastav napustile su samo Suzana Ćubela i Zorica Grujić, a došle su levi bek Milica Čović i desno krilo Tamara Živković iz beogradskog Radničkog i srednji bek juniorska reprezentativka Nina Ribičić iz Maks sporta.

- Devojkama bih poželela srećan početak priprema, što manje povreda, što više dobrih igara i dobrih rezultata. Za razliku od prethodnih sezona, kada je iz Naise znalo da ode i 10 rukometašica, ove godine smo uspeli da sačuvamo kostur ekipe. Uz kostur ekipe, iskusne rukometašice i naše devojčice koje su za godinu dana iskusnije, ja se nadam da ćemo ove godine igrati dosta brže i bolje i da ćemo postizati bolje rezultate. U svakom slučaju, očekujem bolji plasman nego što je bio prošle sezone - kaže Vesna Milošević-Petrović, direktorka Naise.

naisa

Rukometašice očekuje 45 dana pripremnog perioda koje će zbog finansijske situacije odrati u Nišu. U prvom delu priprema će raditi sa kondicionim trenerom Milisavom Petrovićem na opštoj fizičkoj pripremi. Od ponedeljka, 6. avgusta kreće kombinovani deo priprema jer će prepodne raditi u teretani i na kondiciji, a uveče sa loptom.

- Dali smo šansu igračicama koje su došle iz našeg mlađeg pogona, napravili jednu lepu priču. Ekipa je sačuvana, za jednu igračicu smo i iskusniji i jači. Iskustvo vas mlađih daje mi za pravo da ove godine mi treba da planiramo da skočimo za jednu stepenicu više. Ja zaista to očekujem - istakao je trener Svetislav Jovanović, trener Naise.

Želja je Evropa koja im je prošle sezone za malo izmakla. U tome će se potruditi da im pomognu i tri nove igračice od kojih se dosta očekuje.

- Očekujem da izborimo plasman za Evropu, mislim da možemo to i da smo dobar tim. Došla sam da pojačam ovu ekipu i mislim da mogu da pomognem. Dosta sam učinila u Radničkom, tako da ću dati svoj maksimum i ovde zato što je ovo klub sa tradicijom i mislim da zaslužuje da igra Evropu - rekla je Milica Čović, pojačanje Naise.

Plan je da se u pripremnom periodu odigra minimum 10 kontrolnih utakmica kako bi trener Jovanović mogao da isproba kombinacije za tim.

- Nadam se da ću se vrlo brzo prilagoditi. Za početak sve mi deluje odlično i nadam se da ću se lepo uklopiti - istakla je Tamara Žarković.

Superliga startuje 15. septembra, a u prvom kolu Naisa igra sa Crvenom zvezdom. Do tada ima dosta da se radi, a nove igračice imaju dovoljno vremena da se uklope.

- Većinu igračica ovde već znam. Mislim da smo dobro ukomponovana ekipa i da će sve funkcionisati. Došla sam u Naisu jer je to klub sa tradicijom i da postanem deo velikog kluba. Hoću da pomognem u ostvarenju svih zadatih ciljeva. Nadam se da ću svojom igrom opravdati ukazano poverenje - rekla je Nina Ribićić.

Naisa je prošle sezone zauzela 7. mesto u Superligi i prvi put u poslednjoj deceniji ostala bez takmičenja u Evropi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: