Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:23, 1. 8. 2011.

| Sport

Rukometašice Naise počele pripreme

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Naisa, pocetak priprema
Rukometašice Naise na početku priprema

NIŠ - Rukometašice Naise počele pripreme za novu sezonu u Superligi. Ove sezone ekipu će činiti rukometašice iz Naisine škole rukometa i par iskusnih igračica.

Niške rukometašice počele su pripreme za novu sezonu i to u dosta izmenjenom sastavu. Iz kluba su otišle igračice koje su nosile igru, ali nije prvi put da niški tim igra sa novim igračicama. 

- Ovo je nateža situacija do sada u Naisi. Sreća je da smo pravili plan i radili dosta sa mlađim kategorijama. Godišta 93. i 94. su bili prvaci u svojoj starosnoj kategoriji, a sada treba da igraju protiv iskusnih igračica. Svake godine smo se borili za sam vrh tabele i sada ćemo. Prvi cilj je da Naisa zadrži superligaški status. Svake godine u ovaj klub dođu nepoznate igračice i onda ovde postanu odlične rukometašice. Treba puno da se ulaže - rekao je Svetislav Jovanović, trener Naise.

Za sada, redove Naise pojačale su Suzana Ćubela iz Jagodine, nekadašnja igračica Kikinde Zorica Grujić i mlada reprezentativka Crne Gore Sanja Premović. U planu je da se dovede i iskusan golman.

- Nije gotov spisak, uprava traži i jednog iskusnog golmana. Trenutno nema slobodnih igračica, a ne želimo neko polovično rešenje. Na početku priprema je 25 igračica, a taj spisak ćemo smanjiti na 18 do 20 u dogovoru i sa trenerom mlađih kategorija. Treniraćemo u parku Čair i na stadionu. Pokušaćemo i da odemo van Niša da se pripremamo. Plan mi je da do starta prvenstva odigramo od 12 do 15 pripremnih utakmica - dodao je Jovanović.

Prvi cilj uprave Naise je da rukometašice obezbede opstanak i bore se za jedno od prvih pet mesta koje će i sledeće sezone voditi u Evropu.

- Navikli smo da svake sezone ulazimo sa novom ekipom. Sada tim lini 80 posto naših rukometašica iz škole rukometa. Imamo dobru decu i ne treba da se brinemo za budućnost Naise. Nadam se da će obezbediti opstanak i da idemo na sredinu tabele i osvajanje petog mesta - rekla je Vesna Petrović Milošević, direktor Naise.

Rukometašice Naise će igrati 5. ili 6. novembra u trećem kolu Kupa EHF-a protiv Mili Pjanga iz Turske. Revanš je nedelju dana kasnije u hali Čair.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • dortmund

    08:11 // 2. 8. 2011.

    Naisa kao klub je zato i veliki jer ima svoju kvalitetnu skolu rukometa i viziju kako dalje.Ne sumnjam da cemo i sada juriti ako ne vrh ono bar mesto u Evropi.Ajmooooo Naisoooo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: