Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 18. 1. 2018.

| Sport

Sa novim-starim trenerom Student ubedljivo pobedio

Autor:Lj. Jocić i M. JovanovićIzvor:Južne vesti
UZKK Student
U sledećem kolu Student gostuje dve pozicije slabije plasiranoj ekipi Vrbas Mendela; foto: Vanja Keser

Dosadašnji sportski direktor kluba Zvonimir Stanković, preuzeo je ulogu trenera Studenta neposredno pred utakmicu košarkašica sa Šumadijom, koju su one ubedljivo dobile. Za Dimitrija Stoiljkovića, koji je do sada bio šef struke, Stanković kaže da je njegova odluka “da se odmori”.

Prethodnu utakmicu niške košarkašice su izgubile od Kraljeva, direktnog konkurenta za plasman u plej-of, pa Stanković priča da je to bio razlog za revolt kod Stojiljkovića.

On je meni rekao "ne mogu više, hoću da se odmorim malo", veliki pritisak je na njemu. Protiv Kraljeva smo izgubili, a nadali smo se da možemo da dobijemo, on je očekivao mnogo bolju igru ekipe i izrevoltiran je. U trenutku je doneo odluku da ne može da nađe zajednički jezik sa igračima i da je bolje da se odmori. Suština je to - ispričao je Stanković.

Sem finansija, koje su svakako problem oko angažovanja novog stratega, Stanković je na sebe prihvatio ulogu novog trenera i zbog toga što, kako kaže, on najviše poznaje igračice.

Ja nemam koga drugog, nego standardno, po ko zna koji put. Mi trenutno nismo baš u zavidnoj finansijskog situaciji. Situacija nam je malo problematična i bilo koga da dovedemo, iziskuje nove troškove, zaduženja, a meni to nije u interesu uopšte. Tako da sam ja uzeo tu trenersku palicu u svoje ruke, da ovo što ima do kraja završimo na dobar način - priča Stanković.

O dosadašnjem radu Stojiljkovića, uprkos tome što je veoma mlad, Stanković kaže da je veoma zadovoljan, te da su gotovo sve njegove ideje bile dobre. On će ostatati u klubu, kao koordinator mlađih selekcija jer, objašnjava Stanković, ne želi da izgubi mladog i vrednog čoveka.


U prvoj četvrtini gošće postigle samo 4 poena

Nisu se mnogo namučile niške košarkašice u 14. kolu, opravdale su ulogu favorita i sigurno pobedile Šumadiju na svom terenu, rezultatom 99:56. Zbog velike razlike već na poluvremenu, gotovo sve košakašice su dobile solidnu minutažu, a samo dve se nisu upisale u strelce.

Već nakon prvih 10 minuta bilo je jasno kakav je odnos snaga između dva tima, jer su gošće uspele da postignu svega 4 poena. “Studentkinje” su to prihvatile oberučke i samo u prvoj četvrtini postigle 30 poena.

Iako su košarkašice Šumadije malo konsolidovale redove u nastavku, nisu posustajale ni domaće igračice, pa su do kraja prvog poluvremena već imale prednost od 34 poena. Tokom trećeg kvartala popele su je na 46, pa su rutinski privele utakmicu kraju.

I Kraljevo i Radivoj Korać su u ovom kolu opravdali uloge favorita, pa su Nišlijke uprkos novoj pobedi zadržale 5. poziciju, sa bodom zaostatka u odnosu na konkurente za plej-of.

Najbolja u domaćem sastavu bila je Maja Živković, koja je imala dabl-dabl učinak sa 19 poena i 12 skokova. Istakle su se i Katarina Anđelković i Jovana Jeremić sa po 18 poena.

Prva ženska liga Srbije, 14. kolo: Student - Šumadija 99:56 (30:4, 22:14, 29:17, 18:21)

Student: Vujisić 4 (3 sk, 4 as), Anđelković 18 (4 sk, 1 as), Jeremić 18 (5sk, 1 as), Jovanović 2 (2 sk), Dimitrijević 13 (5 sk, 1 as), Milošević 8 (10 sk, 3 as), Petrović 2 sk, Stošić, Živković 19 (12 sk, 2 as), Mijatović 11 (8 sk, 1 as), Stojanović 6 (2 sk, 1 as)

Šumadija: Stamenović, Mihajlović, Spahić 16 (9 sk, 1 as), Spaić 19 (7 sk), Vasović 12 (6 sk, 1 as), Lukić 4 (1 sk), Biševac 2 (3 sk), Pantović 2 (1 sk), Martinović 1 (4 sk), Vuković 1 sk

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: