Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:10, 8. 2. 2012.

| Sport

Švedski teniseri spremni za mečeve u Čairu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
teniseri svedske
Teniseri Švedske

Teniseri švedske Dejvis kup reprezentacije rekli da jedva čekaju mečeve u Nišu i da će pokušati da iznenade srpske tenisere.

Do prvog meča prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa ostalo je još malo vremena. Ekipe se spremaju u hali za duele koje će pobednika odvesti u četvrtfinale nasjtarijeg muškog timskog takmičenja. Naši teniseri su rekli da su oduševljeni uslovima, a Šveđani su samo fokusirani kako da iznenade domaćina i šampiona iz 2010. godine.

- Uzbuđeni smo što smo ovde i što opet igramo protiv Srbije. Srbija ima fantastičan tim i dobre rezultate u Dejvis kupu. Mi imamo dobru tradiciju u ovom takmičenju i nekoliko puta smo osvajali Dejvis kup. Pokušaćemo da pružimo što bolju igru i da postignemo maksimum - rekao je Tomas Enkvist, selektor Švedske.

Švedska neće igrati kompletna jer nema 14. tenisera sveta Robina Soderlinga zbog bolesti. Ipak, nije ni Švedska bez vrhunskih igrača pa će priliku protiv naših tenisera tražiti Mihael Rideršted (346. na ATP), Karl Bergman (500), Filip Prpić (1426) i Robert Lindšted (10. u dublu). Iako za Srbiju neće igrati najbolji teniser na svetu Novak Đoković, Šveđani ne očekuju da će imati lak posao.

- Novak je najbolji igrač na svetu, ali Srbija ima i bez njega dobar tim. Viktor Troicki i Janko Tipsarević su u vrhu svetskog tenisa. Ne treba pobediti samo jednog igrača, treba pobediti tim - rekao je Robert Lindšted.

Šveđani su od nedelje, 5. februara u Nišu i vredno treniraju dva puta dnevno u hali Čair, pa nemaju vremena da se upoznaju sa gradom koji će prvi put posle 40 godina biti domaćin vrhunskom teniskom događaju.

- Nismo imali priliku da vidimo Niš, videli smo samo hotel i halu. Fokusirani smo na treninge i odmore. Svi se lepo ophode prema nama, prava domaćinska atmosfera vlada. Srećni smo što smo ovde i jedva čekamo da počnu mečevi - rekao je Mihael Rideršted.

Prvi singl meč ovog susreta biće odigran u petak, 10. februara od 14h, nakon toga sledi i drugi meč singla. U subotu, 11. februara biće odigran samo dubl meč i on počinje u 14h. Za nedelju, 12. februara zakazana su preostala dva singl meča, a prvi počinje u 14h.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: