Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:48, 18. 2. 2023.

Svetislav Pešić: Popularnost košarke u Srbiji ne prati potencijal, mladi igrači nemaju adekvatnu ligu za razvoj

20230218_130734 Košarci u Srbiji neophodne promene; foto: M. M.

Kao uvod u večerašnje finale Kupa Radivoja Koraća u kome će se od 21 sat u hali ”Čair” sastati Crvena zvezda i Mega bila je i diskusija selektora košarkaške reprezentacije Svetislava Pešića koji kaže da je košarka u Srbiji izuzetno popularna, ali da i pored toga ima sve manje mladih i talentovanih igrača. Kao jedan od razloga za to popularni Kari istakao je činjenicu da Srbija nema jaku košarkašku ligu u kojoj bi mladi igrači i treneri mogli da se ravijaju.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Peca

    15:57 // 18. 2. 2023.

    Selektore hvala bogu da ste to skrenuli paznju Regijonalnom Dusanu Pre.Ne samo da je kosarka zamrla sve je zamrlo.Sa 3 treninga nedeljno ne moze nista

  • Draksa

    16:00 // 18. 2. 2023.

    Ovde dodju na kup da nasa deca gledaju druge ekipe kako igraj7.Da navijaju ko dvorske budale i da im se kicme krive bez treninga.

  • Seki

    16:48 // 18. 2. 2023.

    Nisu li radnici higijenicari krivi sto omladinski pogon nepostoji.Mozda su poljoprivrednici.Sve smeniti i na deponiju.A lovu svu da vrate.Torza

  • Pedja

    17:01 // 18. 2. 2023.

    Hoce li prof. Miodrag Kostis i Dusan podneti ostavke sa katastrofalno stanje u kosarci.Da imaju malo morala nebi cekali da ih najure deca.

    • Ljuba

      20:07 // 18. 2. 2023.

      Od 1999 svi pametni i obrazovani u kobasičare, a kobasičari postadoše doktori i profesori.

  • Ja da budem svabo, a oni partizani

    17:07 // 18. 2. 2023.

    Jak ulicni basket = jaka kosarka. A gde vi danas vidite da se igra dobar basket? Svi tereni pretvoreni u parking ili zarasli u travu. Ne moze da bude dobar igrac neko ko nije naucio ulicnu drskost i ulicna pravila. Zato smo losi u svim sportovima jer roditelji lece svoje komplekse preko dece i deca samo treniraju a ne igraju se na ulicu.

  • Jonca

    17:15 // 18. 2. 2023.

    Najbolji primer za to je Konstantin, pogledajte ko vodi mladje selekcije i sve ce vam biti jasno

  • Var tehnolog

    17:48 // 18. 2. 2023.

    Isprazne i jalove politikanske tribine, za koje se dobija dnevnica, od novca osiromasenog naroda ! Kako koja tribina se odrzi, stanje u niskoj kosarci se pogorsa ! Svakog meseca da organizujete kup, nece pomoci propasti sporta i kosarke u Nisu ! Al, nije vazno, vazno da Projevic i Sotirovska se nalaze u beleznici KSS, kao podobni i uvek pristanu na organizaciju, jer je niko nece .

  • Basketaš

    19:36 // 18. 2. 2023.

    U Nisu nema na igralistima da zberes 10 basketasa,svi tipkaju po mobilnom. Zemlja umiruce kosarke, KLS beton liga, tek da se igra

  • Smuk II

    19:47 // 18. 2. 2023.

    Košarkaši,rukometaši,fuZbaleri nemaju trenere koji će ih uputiti i naučiti onom što vole i čime bi voleli da se bave!Imaju mastodonte,dinosauruse koje je pregazilo vreme a koje savršeno ne interesuje razvoj mladih ljudi i njihov napredak u sportu a i u edukaciji kâ njihovom intelektualnom razvoju!Mislim na njihovo školovanje i studiranje kako bi postali INTELEKTUALCI! A i roditelji se i'cepiše...

  • slavko

    20:26 // 18. 2. 2023.

    Kosarku, i generalno sport u ovom gradu je unistila Sotirovska,i Beogradizacija Srbije gde sve pare odose konkretno u Zvezdu i Partizan.

  • Trener

    11:45 // 20. 2. 2023.

    “Toliko” se Vi, gospodine selektore brinete za košarkaške talente, ali na žalost, samo na rečima, da Vas je mrzelo u 14h da dođete u halu Čair i da pogledate mini finale kupa Srbije i da vidite par dečaka koji će možda i da postanu reprezentativci za 6-7 godina.
    Verovatno su bile neke “bitnije i ukusnije” obaveze u subotu u 14h od gledanja košarkaških talenata.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: