Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:48, 14. 6. 2012.

| Sport

Svrljiški rukometaš u Izraelu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Manic Miljan
Miljan Manić

Svrljiški rukometaš Miljan Manić potpisao je jednogodišnji ugovor sa izraelskim prvoligašem iz Tel Aviva, ekipom Ramat Asharon.

Manić je sa Izraelcima ugovor na godinu plus godinu dana potpisao kao slobodan igrač na preporuku rukometnog menadžera Miljana Stanića, a pre toga igrao je za tursku Antaliju i grčki AEK.

- Dugo sam razmišljao o nastavku karijere jer sa suprugom Bojanom uskoro očekujemo i prinovu. Ponuda Izraelaca bila je primamljiva i 15. avgusta predstoje mi lekarski pregledi u Tel Avivu, nakon čega počinje sezona. Bila mi je najbitnija podrška supruge, koja nije izostala ni ovoga puta, a o porodičnoj selidbi u Izrael razmišljaćemo nakon porođaja – kaže Manić za Južne vesti.

Manić (29) igra na poziciji levog beka, visok je 197 cm i težak 100kg.
 

Miljan Manić je rođen u Nišu 1982. godine, a rukometom je počeo da se bavi 1990. u Rukometnom klubu Progres iz Svrljiga, u kome je načinio prve rukometne korake.

1997. godine odlazi u Niš, gde upisuje srednju medicinsku školu i postaje član Rukometnog kluba Železničar. Kao član mlađih selekcija sa ekipom Železničara osvojio je dve srebrne medalje na državnim prvenstvima. U „Želji“ je prošao sve kategorije da bi 2004. godine bio poslat na „kaljenje“ u Planinku iz Kuršumlije, gde ostaje šest meseci, a zatim se seli u Vranje gde u ekipi Dinama provodi još pola godine, da bi se nakon toga vratio u Niš.

2005. godine sa ekipom ORK Niša ulazi u Superligu Srbije, domaće elitno takmičenje. Naredne godine bio je peti strelac lige sa 172 pogotka i usledio je odlazak u inostranstvo.

2007. godine odlazi u mađarsku Tatabanju, gde je bio osmi strelac mađarske prve lige sa preko 150 postignutih pogodaka.

2008. godine iz Mađarske odlazi u Crnu Goru, gde potpisuje za podgoričku Budućnost, za koju je te godine nastupao proslavljeni srpski reprezentativac Nenad Peruničić. Kao član Budućnosti igrao je u Čelendž kupu (sično takmičenje fudbalskom UEFA kupu) u kome su Podgoričani igrali u četvrtfinalu. U nacionalnom šampionatu Crne Gore te godine je Budućnost pokupila sve moguće trofeje, ali je Miljan zbog preloma ruke polovinu susreta pratio sa tribina.

2009. godine se vratio u Niš, gde se oporavljao od povrede i nekoliko puta nastupio u ORK Nišu. Te iste godine seli se u Proleter iz Zrenjanina, u kome je bio treći strelac lige.

Odlične igre u Proleteru zapazili su skauti atinskog AEK-a, u koji Miljan prelazi 2010. godine, a potom i u tursku Antaliju.

Kao student Fakulteta Fizičke kulture u Nišu Miljan je nastupao za Univerzitetsku reprezentaciju Srbije u rukometu na dva Evropska prvenstva u Francuskoj i Poljskoj.

Miljan Manić igra na poziciji levog beka, a krase ga razoran šut, ogromna snaga i velika pozitivna energija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dov Bratislav

    14:44 // 17. 6. 2012.

    Rukometni klub "A.S" iz Ramat Ha'sharona je moj bivsi klub u kome sam proveo 7 sezona za redom.Mislim da uprava kluba nije pogresila dovodjenjem Manica i golmana Alexandra Pacinica,a vreme ce pokazati svoje.

  • Ultras Nis

    16:51 // 15. 6. 2012.

    Svaka cast,decko je zasluzio ! Odlican igrac !

  • Aca rukometas

    16:14 // 15. 6. 2012.

    Cestitam,vrhunski decko i dobar igrac!Sve najbolje u novom klubu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: