Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 9. 2. 2012.

| Sport

Tipsarević otvara Dejvis kup u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
srbija i svedska, timovi
Timovi Švedske i Srbije

Janko Tipsarević i Filip Prpić odigraće prvi meč prvog kola Svetske grupe u hali Čair. Početak susreta je u petak, 10. februara od 14h, nakon toga igraju Viktor Troicki i Mihael Rideršted.

U Gradskoj kući u Nišu je održan žreb za mečeve prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa koji će biti odigrani od 10. do 12. februara u hali Čair. Žrebom je rukovodila međunarodni sudija Džejmi Harvi.

Selektor Srbije Bogdan Obradović se odlučio da za singl mečeve prijavi Janka Tipsarevića i Viktora Troickog, a za dubl Tipsarevića i Zimonjića. Švedsku će u singlovima predstavljati Mihael Rideršted i Filip Prpić, a u dublu će igrati Johan Brunstorm i Robert Lindšted.

U petak od 14h prvo igraju Janko Tipsarević i Filip Prpić, a nakon tog meča sastaju se Viktor Troicki i Mihael Rideršted. U subotu, 11. februara od 14h sastaju se dublovi, a u nedelju od 14h igraju prvo Tipsarević i Rideršted, a posle njih Troicki i Prpić.

- Dobrodošli u Niš, zahvaljujem se Međunarodnoj teniskoj federaciji i Teniskom savezu Srbije što su imali poverenja u Niš. Znam da ćemo biti dobri domaćini. Siguran sam da je ovo samo prvi Dejvis kup u Nišu i da će ih biti još u bliskoj budućnosti. Posle 40 godina Niš će moći da uživa u velikom teniskom događaju. Zahvalio bih se predstavnicima srpske reprezentacije koji na pravi način predstavljaju našu zemlju u svetu - rekao je Miloš Simonović, gradonačelnik Niša.

Ovo je deseti susret naše države i Švedske, a u ukupnim pobedama vodimo sa 5:4. U istoriji Dejvis kupa bilo je ukupno 13 šampiona, a 13. je bila upravo Srbija kda je 2010. godine osvojila "salataru" u Beogradskoj areni. Švedska je bila 7 puta šampion, a poslednji put 1998. godine. 

- Biće ovo odličan meč šampiona Dejvis kupa. Pohvalno je što igrači igraju za svoju zemlju. Bio sam u Australiji sada i gledao neke od voih igrača. tamo su igrali na plus 40 i napolju, sada će igrati unutra kada je temperatura spolja -15 stepeni. Hvala na profesionalizmu i nadam se da ćemo imati 3 uspešna teniska dana - rekao je Dejvid Džud iz sektora za finansije ITF-a.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: