Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:58, 10. 9. 2016.

| Sport

Treća pobeda Radničkog u nizu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Radnicki---Rad---Vanja-Keser.jpg
Golgeterski najbolja partija Nišlija u novoj sezoni; foto: Vanja Keser

Nakon trijumfa nad Metalcem u gostima i protiv Mladosti na Čairu, fudbaleri niškog Radničkog ubedljivo su u gostima savladali beogradski Voždovac sa 4:1 i sa 16 bodova se osamostalili na 3. mestu Superlige.

Mrežu popularnih “zmajeva” u utakmici 8. kola šampionata 2 puta je zatresao centarfor Milan Pavkov, u 33. i 54. minutu, a po jednom su pogodili Marko Mrkić u 69. i Lazar Arsić u 90. minutu. Jedini pogodak za domaćina delo je Nenada Lukića u 88. minutu.

Nišlije su na ovom meču nastupile bez dvojice vezista, Saše Stojanovića i Pavla Popare, a debitivao je u dresu Radničkog zadnji vezni Marko Stanojević, dok je sa te pozicije Petar Krstić prekomandovan nešto ofanzivnije.

U prvih pola sata nije bilo puno izglednih prilika za gol. Niški sastav je imao blagu inicijativu, koju je krunisao u 33. minutu meča. Akcija je krenula od Petrovića, koji je na levoj strani uposlio Jovanovića. Usledio je centaršut kapitena Nišlija, a u gužvi u šesnaestercu domaćina najbolje se snašao Milan Pavkov i postigao svoj prvenac u dresu niškog kluba - 1:0.

Radnički je imao više od igre u prvih 45 minuta, kontrolisao je igru, ali je na isteku prvog dela igre sopstvenom greškom mogao da omogući domaćim igračima da dođu do izjednačenja. Stanković je sa 30 metara hteo da vrati golmanu Bajiću loptu glavom, iznenada se Milošević našao u gol-šansi, ali je čuvar mreže Radničkog na vreme istrčao i sprečio protivnika da postigne pogodak.

Ofanziva niškog sastava nastavljena je i početkom drugog dela igre, a takav pristup igri Nišlije su materijalizovale u 54. minutu. Posle šuta Lazara Arsića, golman Voždovca je kratko odbio loptu, priseban je ponovo bio Pavkov i sa 5 metara odbitak sproveo u mrežu - 2:0.

Akcija za 3. gol niških fudbalera može se opisisati kao “mat u tri poteza”. Stanojević je sjajnim dodavanjem pronašao usamljenog Jovanovića, koji je drugom asistencijom na meču spojio na petercu Mrkića sa golom za velikih 3:0 za Nišlije u 70. minutu.

Ako je do 75. minuta postojale neke šanse da se Voždovčani vrate u meč, one su drastično opale zbog drugog žutog kartona Stojanovića. No, domaćin je došao do počasnog gola prelepim udarcem Lukića u 88. minutu sa 22 metara.

Konačan rezultat samo 2 minuta kasnije postavio je Arsić lob udarcem u 90. minutu utakmice - 4:1.

Trećim trijumfom u nizu niški tim se posle nekompletnog 8. kola nalazi na 3. mestu na tabeli sa 16 osvojenih bodova, dok je Voždovac 8. sa 11.

U narednom kolu Nišlije dočekuju Napredak iz Kruševca. 

VOŽDOVAC : RADNIČKI 1:4 (0:1)

Stadion: Voždovac, Beograd

Sudija: Novica Anđelovski

Žuti kartoni: Putinčanin, Dražić (Voždovac)

Voždovac: Marko Milošević, Uroš Sindjić, Stefan Dražić, Jovan Stojanović, Dejan Boljević, Marko Putinčanin, Miloš Mihajlov, Miloš Pavlović (od 41. Nikola Lukić), Nikola Srećković, Nikola Ćirković (od 77. Todor Petrović), Bojan Puzigaća (od 46: Aleksandar Ješić)

Radnički: Vladimir Bajić, Miloš Petrović, Miloš Radivojević, Nikola Stanković (od 79. Aleksa Jovanović), Miloš Živković, Marko Stanojević, Petar Krstić (od 46. Radoš Bulatović), Lazar Arsić, Milan Pavkov (od 60. Dušan Živković), Aleksandar Jovanović, Marko Mrkić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bulevar

    12:39 // 11. 9. 2016.

    Odličan rezultat. Sad slede dve utakmice na Čairu. Prva protiv Napretka, a druga protiv Radnika. Sa dve vezane pobede Radnički stiže Zvezdu, pod uslovom da Zvezda izgubi u večitom derbiju. Napred Radnički!!!

  • Lahor

    12:26 // 11. 9. 2016.

    Sve čestitke

  • Johny

    09:50 // 11. 9. 2016.

    Kada je Rastavac dolazio u klub priznajem bio sam skeptican,sada sa ove distance licno mislim da je jedan od najboljih trenera u premijer ligi Srbije,a za zvezdu opet penal

    • Mica Nislija bre

      16:40 // 11. 9. 2016.

      A za Zvezdu opet penal, aaaaaaaa pa mora se inace ce da ih bije maler.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: