Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:54, 14. 9. 2020.

| Sport

Treće poluvreme meča u Senti: Kojić igrač kola, prozivke Partizana zbog penala

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kojić Gavrić Radnički Proleter
Nesebična asistencija, pa lep gol; foto: Vanja Keser

Prvo nesebičnom asistencijom, a potom i lepim golom - sa 17 metara pravo pod prečku, Nemanja Kojić poveo je Radnički do prvog trijumfa u gostima ove sezone i to na veoma neugodnom terenu. Iskusni napadač ovim potezima zavredio je priznanje Superlige za najboljeg igrača 7. kola najjačeg domaćeg šampionata. Sem trijumfa Nišlija, meč je obeležio i penal u samoj završnici.

Radnički je sa 3:1 savladao TSC u Senti, a ovo ne samo da je bila prva pobeda, nego i uopšte prvi bodovi u gostima ove sezone. Pored toga, ekipa iz Bačke Topole prošle sezone nije nijednom izgubila na svom terenu, a ove joj se, pre meča sa Nišlijama, to desilo samo jednom.

Stoga donekle i jeste iznenađenje trijumf ekipe sa "Čaira", mada u Superligi smatraju da je veće bilo lakoća sa kojom su gosti trijumfovali.

Najzaslužniji za to je iskusni napadač Nemanja Kojić koji je asistencijom i prelepim golom u ključnim momentima utakmice dao ogroman doprinos u osvajanju sva tri boda. Taj učinak je samo plod velikog rada na terenu, sjajnog kretanja i odlične saradnje sa saigračima, pa nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja - kažu u Superligi.

Kod prvog gola Kojić je asistirao Dušanu Stoiljkoviću, dok je treći bio delo debitanta u dresu Radničkog Uroša Đuranovića, koji je šutirao sa dvadesetak metara po zemlji.

Niški sastav imao je još mnogo prilika na ovom meču, a za neke je isključivo zasluga golmana Nenada Filipovića što nisu završile u golu. Toga je svetan bio posle meča i trener Radoslav Batak, koji je rekao da je moglo da bude i mnogo ubedljivije, a jedina loša stvar bila je povreda Todora Petrovića.

Ovu pobedu posvećujem mojim igračima. Naporno su trenirali, odrekli su se mnogih stvari u prethodnom periodu, ali ta cena mora da se plati zarad ovakve igre i dobrih rezultata. Danas smo bili odlični na svim delovima terena. Vršili smo presing kakav ja zahtevam, bili smo agresivni na sredini terena, smireni u odbrani, a da smo bili efikasniji u napadu i iskoristili sve šanse, dosta bi ubedljivije slavili. TSC je pre ove utakmice bio favorit na papiru, ali mi smo pokazali da idemo uzlaznom linijom i ubeđen sam da u nastavku prvenstva možemo još bolje - rekao je Batak.

Radnički narednog vikenda očekuje još jedan težak zadatak, pošto dočekuje Čukarički.


Meč završen penalom, prozivke Partizana na račun sudije

U nadoknadi vremena TSC je postigao jedini gol na meču i to iz penala. Filip Babić je krenuo ka golu Radničkog, za njim Žarko Marković, kada je Babić pao. Sudija Srđan Jovanović je odmah pokazao na belu tačku. Sa "Čaira" nisu stigle reakcije na dosuđeni penal, ali jesu iz Humske.

Naš najbolji sudija nastavlja dalje. Bravo FSSrbije - napisali su na zvaničnom Tviter nalogu Partizana.

Da je poruka sarkastična jasno je po tome što crno-beli "ratuju" sa sudijom Srđanom Jovanovićem poslednjih nedelja. Tačnije od poraza na meču sa Vojvodinom, koji su ocenili kao "brutalnu krađu", a na kome je pravdu delio upravo Jovanović.

Sem toga, rukovodstvo Partizana odlučilo da ne učestvuje u radu organa Zajednice Super i Prve lige, a upravo zbog nezadovoljstva sudijskim odlukama. O ovome se diskutovalo i na sastanku na kome nisu prisustvovali predstavnici crno-belih, niškog Radničkog i Zlatibora, a na kome je jednoglasna podrška data rukovodstvu Fudbalskog saveza Srbije. Ocenjeno da je suđenje na višem nivou nego prethodnih godina, napisali su na zvaničnom sajtu Superlige.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: