Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:39, 12. 4. 2013.

| Sport

Železničar: "Svaka naredna utakmica je najvažnija"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
ivan-smigic,-rukomet,-zeleznicar.jpg
Ivan Šmigić u napadu; foto: Marko Pekić

Posle pauze u Superligi rukometaši Železničara dočekuju u utorak, 16. aprila od 18:30h ekipu Metaloplastike u 22. kolu elitnog ranga. Rukometaši iz Niša žele da nastave pobednički niz.

Drugi deo polusezone za rukometaše Železničara je kao iz sna. Da se računaju samo rezultati ovog proleća, Železničar bi imao isti broj bodova kao Partizan i bio bi na deobi druge pozicije. Ipak, 13 poraza u prvom delu i oduzimanje 2 boda zbog blokada ne daje pravo rukometašima da mnogo maštaju i zamišljaju "šta bi bilo, kada bi bilo".

Opstanak, reč koja je bila zaboravljena jesenas, aktuelna je u niškom superligašu, ali put do tog cilja nije ni malo lak. Do kraja Superlige Želja ima još 5 utakmica, a prva u nizu je sa Metaloplastikom.

- Posle hrabre i dobre igre u Kaću, igrači su pokazali napredak u igri. Imamo 17 dana pauze, radili su igrači u teretani, imali smo prijateljski meč sa Planinkom. Nama je svaka sledeća utakmica najvažnija i ovo je istorijski uspeh jer smo se vratili iz -2. Imamo šansu da obezbedimo opstanak - rekao je Nedeljko Vučković, trener Železničara.

Železničar je trenutno na 13. mestu sa 12 bodova, jednim manjim od Zvezde koja za vikend gostuje Kolubari.

- Idemo korak po korak, svaka utakmica je bitna. Izgubili smo od njih u Kupu, a to nam je bilo jedno od najlošijih izdanja i mislim da teško da možemo gore. Nama sve pobede do kraja garantuju opstanak. Atmosfera u ekipi je odlična, svako radi svoj deo posla - kaže Miljan Manić, bek Železničara.

Železničar je u osmini finala Kupa poražen od Metalopasltike rezultatom 32:31 početkom marta. Ulog je sada veći, utakmica važnija jer se radi o borbi za opstanak.

- Ne bih se obazirao na Metaloplastiku, gledamo samo nas. Sve zavisi od nas, igramo kod kuće i sve sem pobede bi bilo razočarenje. Spremni smo za pobedu i da se približimo opstanku - ističe Ivan Šmigić, bek Železničara.

Utakmica će biti odigrana u utorak, 16. aprila od 18:30h u hali Čair. Taj meč je trebalo da se igra za vikend, ali je odložen zbog zauzetosti hale. Ulaz je bespalatan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran

    10:51 // 14. 4. 2013.

    A sto se Nedeljko naljutio???

  • Milan Jovanovic

    13:17 // 13. 4. 2013.

    Dobar rad mora da da rezultate. Početkom sezone je još vladala blaga konfuzija oko smene grneracija u menadžmentu kluba i to sada "fercera" kao sat.
    Mada, istini za volju, u prvom delu sezone je bilo dosta pehova i sudijskih nepravdi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: