Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:32, 17. 5. 2013.

| Sport

Železničar čeka odluku Rukometnog saveza

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
darko djukic
Darko Đukić; foto: Marko Pekić

Rukometaši Železničara iz Niša posle dobro odigrane polusezone završili su sezonu ispadanjem iz Superlige. U niškom klubu čekaju da li će Rukometni savez Srbije usvojiti predlog o proširenju lige.

Dva potpuno različita lica Rukometnog kluba Železničar ove sezone. Prvi deo su obeležili porazi na svim mečevima, oduzimanje 2 boda zbog dugova, menjanje trenera, loši potezi. Drugi deo sezone je bio potpuno drugačiji, nestvarno drugačiji. Železničar je ređao pobede, rukometaši su pokazali borbenu igru, dugovi su otplaćivani, publika se vraćala u halu.

IMG-1523 Foto: Marko Pekić

Ipak, na kraju Železničar nije uspeo da ispuni cilj kom je bio tako blizu. Minus 2 boda na početku prolećnog dela nisu davala nade mnogima, ali Železničar je došao do borbe za opstanak pred poslednje kolo. Odlučivala je utakmica sa Vojvodinom koja se borila za trofej prvaka, a da su Zvezda ili Jugović izgubili, Nišlije bi imale zbog čega da se raduju. Scenario je na kraju bio onaj najgori za niški tim, pa uz 10 pobeda, 1 remi u Kostolcu i 2 poraza (Partizan i Vojvodina) u drugom delu sezone Želja je zauzeo pretposlednje mesto.

- Platili smo dana prvog delu sezone, kada nismo uspeli da servisiramo tim, imali smo mnogo problema. A sve što je rađeno od 15. decembra je naš maksimum. Mene najviše "peče" bod u Kostolcu. Rezultat je takav kakav je, ne žalimo se na sudije, imamo puno poverenje u Rukometni savez - rekao je Slobodan Milosavljević, direktor kluba.

IMG-1572 Foto: Marko Pekić

Možda nije sve izgubljeno, pa Železničar dobije drugu šansu u Superligi. Naime, ako se usvoji predlog takmičarske komisije da se Liga proširi na 16 timova, Železničar i Crvenka će ostati.

- Imamo puno poverenje u Rukometni savez Srbije i ispoštovaćemo svaku odluku koju donese - dodao je Milosavljević.

Kako će tim izgledati naredne sezone, zavisiće verovatno i od ranga u kom će Železničar igrati.

- Nema najava nijednog igrača da će da ode. Biće Upravni odbor u ponedeljak, gde ćemo da vidimo čime raspolažemo. I onda ćemo da obavimo sve razgovore sa igračima i stručnim štabom - dodao je Milosavljević.

Kako on kaže, cilj je da se zadrži tim i stručni štab, ali i da se ekipa pojača bar trojicom igrača.

- Ambicije su iste, bez obzira na ligu u kojoj budemo igrali, a to je vrh tabele. Imamo puno poverenje u Rukometni savez Srbije i njihovu odluku. Ako budemo igrali u Superligi, "klaćemo se" sa Partizanom i Vojvodinom za vrh - ističe Milosavljević.

IMG-1557 Foto: Marko Pekić

U Železničaru se posebno istakao osamnaestogodišnji Darko Đukić, koji igra na poziciji desnog krila. On će ovu sezonu pamtiti i po debiju u seniorskoj reprezentaciji.

- Ja sam zadovoljan, ovo je moja prva velika sezona. Imao sam tokom ove sezone ono što neki ne dožive tokom karijere. Igrao sam za reprezntaciju, pomogao timu da osvoji 19 bodova ove polusezone - rekao je Darko Đukić.

Železničar je uspeo da vrati publiku u halu Čair, što je ranijih godina bio samo san.

- Postoji vulkan koji je proradio, a to je niški Želja. Koliko znam, dugo u hali nije skandirano ime Želji. Niš ne zaslužuje da ode u ligu ispod. Ova ekipa je spremna sledeće sezone da se bori i za evropski nivo - istakao je Nedeljko Vučković, trener Železničara koji je došao u klub na polusezoni.

Rukometaši Železničara i dalje treniraju i čekaju odluku Rukometnog saveza da li će Superliga biti proširena naredne godine i to im doneti opstanak u eliti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ivan

    10:02 // 23. 5. 2013.

    Dok se znalo da ce Zelja da ispadne, grad nije hteo da uplati RK Radnickom 800 000 din da udje u super ligu i da grad ima ponovo superligasa... Ali naravno da je to nemoguce jer tu nemaju interesa gradski cinovnici... SRAMOTA

  • pero peric

    23:35 // 19. 5. 2013.

    Da, ali ideja saveya je da se liga SMANJI na 12 klubova, a ne poveca na 16, tako da bi prema tome ispali i Crvena Zvezda i Jugovic, sto bi bilo najpostenije, jer su namestili zadnja dva kola.

  • SinanSakic

    20:37 // 18. 5. 2013.

    Ako su mogli da puste Kragujevac u vaterpolo ligu, mogu i Želju u rukometnu. Ili u ovoj državi nismo svi isti?

    • vlado

      23:48 // 20. 5. 2013.

      Očigledno da nismo. Treba i nama neki Dinkić, da gura klubove i sponzore, dovodi firme...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: