Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:40, 15. 12. 2017.

| Sport

Železničar dočekuje jedinu ekipu koja mu uzela bod

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
zelja foto vanja keser
Železničar želi da nastavi niz od 10 pobeda; foto: Vanja Keser

Derbi 12. kola rukometne Superlige odigraće se u Nišu u subotu 16. decembra u hali "Čair", kada lider Železničar dočekuje četvrtoplasirani Obilić koji je jedini tim koji je Nišlijama “skinuo” bod.

Nišlije imaju najbolji napad u ligi sa 336 datih golova, dok im je odbrana druga, iza Partizana, sa 266 primljenih pogodaka. “Želja” je na sigurnom prvom mestu sa 11 pobeda i jednim remijem, dok su Beograđani trenutno četvrti sa skorom od šest trijumfa, dva remija i tri poraza.

To je jedina ekipa koja nam je u prvom delu prvenstva sasvim zasluženo uzela bod. Igrali su tada veoma kvalitetno i očekujem isto tako dobru utakmicu i u subotu. Nadam se da ćemo mi izaći kao pobednici. Najozbiljnije se pripremamo za tu utakmicu jer nam položaj drugačije i ne dopušta. Želimo da nastavimo niz dobrih igara i rezultata - kaže Josip Petković, trener Železničara.

Biće ovo sudar dveju ekipa sa najboljim strelcima lige - sa jedne strane je “Željin” Milan Đukić koji je dosad postigao 72 gola, a sa druge reprezentativac Stefan Ćirić koji je 63 puta bio precizan.

Obilić ima nekoliko izvanrednih igrača koje cenim, dugo godina igraju kvalitetan rukomet. Tu su Ćorović, Živković, kao i Ćirić - dodaje Petković.

Osim Miloša Padežanina koji je na oporavku nakon povrede, prema Petkovićevim rečima, svi igrači su spremni da zabeleže novu pobedu - 11. u nizu.

Tražim od igrača da maksimalno ozbiljno shvate svaku utakmicu i ne sumnjam u to jer se dosad pokazalo da dobro funkcionišemo. Pozvao bih ljude da dođu i uživaju u kvalitetnom rukometu jer smatram nas i Obilić dobrim ekipama. Oni su blizu plej-ofa, mislim da smo mi kvalitetom obezbedii mesto meću četiri najbolje ekipe, Partizan da je blizu, a jedno mesto mislim da će pripasti i Obiliću - smatra trener Nišlija.

Utakmica u subotu počinje u 18:30, a ulaz je besplatan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: