Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:08, 11. 5. 2013.

| Sport

Železničar ispao iz Superlige

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
zeleznicar-vojvodina.jpg
Foto: Marko Pekić

Rukometaši niškog Železničara izgubili su od Vojvodine rezultatom 28:25 (16:13) u poslednjem kolu Superlige. Zbog ovog poraza i pobeda Zvezde i Jugovića, niški tim ispao iz elitnog ranga.

IMG-1655 Foto: Marko Pekić

Na početku lepa slika, na kraju tužna. Rukometaši Železničara napunili su halu Čair posle mnogo godina, ali nisu uspeli da iznenade novog šampiona i da obezbede opstanak u Superligi koji su igrama u prolećnom delu i zaslužili.

Vojvodina je i pre meča bila veliki favorit i to je dokazala na terenu. Domaći igrači se nisu obrukali, igrali su borbeno, napadački, sa velikom željom, ali nisu uspeli da pobede Novosađane i veliki pritisak, a neki bi rekli i odluke sudijske dvojke.

IMG-1609 Foto: Marko Pekić

Hala je bila skoro puna, utakmicu sezone posmatralo je oko 4.000 ljudi, među kojima je bilo nekoliko desetina navijača Vojvodine. Ostatak je pratio svaki Željin korak, svaku šansu i nadao se do kraja da će Niš i sledeće sezone imati superligaša.

Novosađani su poveli sa 3:0, potom i sa 6:2. Domaći su se približili na 4:6, ali serijom od 4:2 Vojvodina je opet povela sa 4 gola prednosti u 20. minutu. Odbranom Jovice Vitasa i dobrom kontrom Železničar se primakao na dva gola zaostatka (11:13 u 27. minutu), ali je Vojvodina na kraju otišla na odmor sa 3 gola prednosti (16:13).

IMG-1552 Foto: Marko Pekić

Drugo poluvreme je bilo izjednačeno (12:12), ali to nije pomoglo domaćima jer im je trebao makar remi na kraju meča. Železničar se golovima Bobana Živkovića i Slobodana Bimbe Mladenovića približio na 15:16 u 33. minutu, a onda je Vojvodina imala tri napada zaredom koja nije iskoristila. Prvo je šut blokirala odbrana domaćih, potom je golman Vitas odbranio, ali je lopta otišla u ruke protivniku. I treći napad je odbranio Vitas, Železničar krenuo u kontru, ali su sudije svirale korake Bojanu Stefanoviću.

Ipak, Železničar je došao do izjednačenja (16:16) u 36. minutu golom Darka Đukića sa sedmerca, ali je Vojvodina brzo izjednačila. Usledila su dva nova izjednačenja, a od 18:18 za 6 minuta Vojvodina je povela sa 20:18 u 45. minutu. Golom Kajganića Železničar se približio na gol zaostatka, ali je usledila povreda Slobodana Bimbe Mladenovića koji se nije vraćao na teren do kraja meča. 

IMG-1516 Foto: Marko Pekić

Povreda miljenika publike kao da je "presekla" domaće igrače, koji nisu uspeli da se približe na manje od 2 gola zaostatka. U 50. minutu Novosađani su poveli sa 23:19, a od 55. do 57. minuta domaći igrači su opet vratili nadu da mogu do boda i od 22:26 došli do 24:26. U 58. minutu Vojvodina je vodila sa 28:25, a nakon toga usledile su nemile scene u hali Čair.

IMG-1672 Foto: Marko Pekić

Nezadovoljni odlukama sudije, predstavnici domaće ekipe su prigovarale sudijama što je bio povod da se publika pobuni i potom ubacuje flaše i upaljače na teren. Pripadnici Žandarmerije su ušli na teren, a igrači Železničara se povukli sa parketa u svlačionicu. Tada su gosti počeli sa slavljem titule prvaka države.

Niški rukometaši su se ipak vratili na teren i odigrali poslednji minut dostojanstveno i na kraju čestitali protivniku kom je ovaj trijumf doneo trofej.

IMG-1651 Foto: Marko Pekić

Loše vesti su stigle i iz Beograda i Kaća pošto su Zvezda i Jugović pobedili i tako sebi obezbedili opstanak u Superligi. Crvena zvezda je, iako gubila na poluvremenu, pobedila PKB u gostima sa 33:30. Jugović je na svom terenu savladao Rudar sa 31:29. Posle ovog kola Crvenka ima 11 bodova, Železničar 19, Jugović isto 19 i bolji međusobni skor sa Nišlijama, a Zvezda, PKB i Radnički po 20.

Železničar je na kraju sezonu završio na pretposlednjem mestu sa 19 bodova, pa će sa Crvenkom najverovatnije naredne sezone igrati u rangu niže. Naravno, osim ako Rukometni savez Srbije ne usvoji predlog Takmičarske komisije da se proširi Superliga za dva kluba zbog reorganizacije takmičenja za dve sezone i tako bi se Železničar i Crvenka spasili.

IMG-1605 Foto: Marko Pekić

Ostaje žal zbog odlične polusezone niških rukometaša. Pričaće se narednih dana o katasrofi u prvom delu sezone i "osvojena" -2 boda, ali i o fantastičnim pobedama  (10) ove kalendarske godine. Pomenuće se i bod u Kostolcu sa Rudarem, ali ovim igračima nema šta da se zameri na kraju.

ŽELEZNIČAR - VOJVODINA 25:28 (13:16)

Hala Čair, Niš

Gledalaca: 4.000

Sudije: Branka Marić (Pančevo) i Zorica Mašić (Zrenjanin)

IMG-1523 Foto: Marko Pekić

ŽELEZNIČAR: Vitas 11 odbrana, Damjanović 2 odbrane, Pavlović, Živković 2, Dolić, Šmigić 4, Mladenović 3, Veljković, Stefanović 6, Mađar, Basarić 1, Đukić 2 (1), Manić, Tašković, Džokić, Kajganić 7 (1).

Sedmerci: 2/2
Isključenja: 12 minuta

VOJVODINA: Abadžić 18 odbrana, Arsenić, B. Radišić, Popov 2, M. Radišić 2, Elezović 8 (4), Barišić 3, Veselinov, Stjepanović, Čupković, Pušica 2, Jošić 3, Marjanac 2, Stanković 6, Bogdanović, Đurković.

Sedmerci: 4/4
Isključenja: 12 minuta

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kruzni

    21:37 // 14. 5. 2013.

    zvanicno zelja je ispao iz super lige .rk radnicki nije imao sredstva za nastavak takmicenja .pa ko je onda kriv. rk radnicki je zakon . bez para i ostalog se sve postize .samo drugarstvo. pozdrav za drugog clana prve lige grupe istok i derbi izmedju radnickog i zelje .

  • nislija

    12:19 // 14. 5. 2013.

    Znaci ovi iz tog radnickog su najaci, spavate li nekad ili samo likujete kada zelja izgubi, dosta vise ,otrovaste se tom mrznjom, a pravo da sam kazem ja sam za taj radnici cuo u komentarima citaoca j. Vesti prvi put odnosno od vas ovde koju pisete na svakim objavama o zelji

    • Darko Stojanovic

      13:51 // 14. 5. 2013.

      'ajde ne pricaj napamet!Koliko puta sam pricao sa momcima iz Radnickog, nikad, ali NIKAD, nisu reklu ruznu rec protiv Zelje! Dosta vise sa vestackim podelama!

    • KIKI

      14:31 // 14. 5. 2013.

      Neznam da li se ti to ponosis svojom neinformisanoscu,ili mozda DOBRONAMERNO KRITIKUJES NISKE MEDIJE koji vrlo malo mediskog prostora daju drugim klubovima osim Zelji.A da to je zbog one istorije od pre dvadeset godina.Sada se uglavnom pise o losoj upravi,losoj igri i trazenju para jer u ovom gradu postoji samo Zelja.I naravno za sve to su krivi ovi sto su culi za RK Radnicki!!!!!

    • meraklija

      11:00 // 15. 5. 2013.

      Ti si be dilea a ne nislija.Cuti majke ti

  • Mile

    08:26 // 14. 5. 2013.

    Ono što sam ja primetio je da se ovaj grad drastično promenio, tako da se promenila i publika koja dolazi na rukomet. Nekada je niška publika zviždala svojim igračima za namerno udaranje protivnika i kažnjavala ih time što nije želela da gleda nasilničko ponašanje. Sada imamo prisustvo nasilnih ljudi pored terena (i na njemu)koje publika ohrabruje da budu još agresivniji. Tako nam i treba....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: