Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:45, 5. 10. 2013.

| Sport

Železničar ostvario i 4. pobedu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rk-zeleznicar-na-pocetku.jpg
Rukometaši Železničara; foto: Vanja Keser

Rukometaši niškog Železničara zabeležili su četvrti trijumf u 4. kolu Superlige pošto su savladali Radnički iz Kragujevca rezultatom 30:26 (12:14). "Želja" zadržao prvu poziciju.

Niški rukometaši su počeli ovu sezonu kako su samo poželeli. Posle 4 kola Nišlije imaju 4 pobede, a poslednju u nizu su ostvarili nad kragujevačkim Radničkim koji predvodi nekadašnji trener Železničara Nedeljko Vučković.

Do pobede Železničar je došao boljom igrom u drugom poluvremenu, a među najzaslužnijim su krila Boban Živković (7 golova) i Darko Đukić (9 golova).

U prvom poluvremenu Železničar je odigrao ispod svog nivoa i za prvih 10 minuta je postigao isti broj golova (6) koliko i za preostalih 20 u prvom delu igre. Domaći su poveli sa 2:0 golovima Darka Đukića koji je lako pronalazio "rupe", ali su gosti izjednačili na 2:2.

Opet je "Želja" poveo sa dva gola razlike (5:3), ali je serijom od 3:0 Radnički poveo prvi put na meču u 8. minutu. Do 12. minuta domaći su vodili (9:8), ali je usledila serija Radničkog od 4:0 i vođstvo Kragujevčana 12:9 u 16. minutu.

Do kraja poluvremena domaći igrači su uspeli da postignu samo 3 gola i na poluvreme kragujevačka ekipa je otišla sa prednošću od 14:12.

U drugom delu igre bila je viđena bolja i povezanija igra rukometaša Železničara, koji su u 34. minutu gubili sa 17:14, ali golovima Andrije Mađara, Milana Vučićevića i Bobana Živkovića uspeli da izjednače na 17:17 i "vrate se u život".

Železničar je u 39. minutu poneo poveo (19:18).

U 42. minutu Železničar je ostao sa dva igrača manje, ali nije dozvolio da Radnički to iskoristi u svoju korist. Pri rezultatu 21:21 u 46. minutu Darko Đukić je sa krila šutirao, ali je bio fauliran i dobio udarac u glavu. Đukić je nastavio ubrzo igru sa zavojem, a sudija nije svirao prekršaj.

Zbog prigovora i negodovanja na tribinama, utakmica je na kratko prekinuta, a incidenata nije bilo. 

Od 48. do 51. minuta Železničar je rešio utakmicu i od 22:22 poveo sa 25:22. Pet minuta pre kraja domaći su imali i 4 gola prednosti (28:24), a dva minuta pre kraja bilo je 30:24 za Nišlije. Do kraja gosti su uspeli da smanje na 30:26 i zabeleži drugi poraz.

tabela rukomet

Posle 4 kola Železničar je jedina ekipa sa maksimalnim učinkom i ima 8 bodova, dva manje imaju Spartak Vojput i Crvena zvezda.

U sledećem kolu ekipa Železničara dočekuje Kolubaru.

ŽELEZNIČAR – RADNIČKI KRAGUJEVAC 30:26 (12:14)

Sala Osnovne škole „Mika Antić“, Niš
Sudije: Ivan Mošorinski i Aleksandar Pandžić

ŽELEZNIČAR: Damjanović 7 obrana, Ćućuz 2 odbrane, Živković 7 (1), Vučićević 2, Veljković, Manić, Mađar 4, Radoničić 4, Tašković, Basarić 2, Stojanović, Pavlović, Mitić, Đukić 9, Bećirović, Stefanović 2.

Sedmerci: 1/1
Isključenja: 6 minuta

RADNIČKI KRAGUJEVAC: Lekić 2 odbrane, Petrović 16 odbrana, Milošević 6 (2), Žegarac, Spasić 9, Pralica, Ramović 1, Janićijević, Gugleta 4, Mošić, Milinčić, Milošević,1 (1), Jaćimović 1, Tomić, Šmigić, Bosić 4.

Sedmerci: 3/3
Isključenja: 2 minuta

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladimir Lazarevic

    14:20 // 7. 10. 2013.

    biće Želja kao nekad, kup ehf, puna hala, vatrena publika..

  • Mica Nislija bre

    10:16 // 6. 10. 2013.

    Bravo sampioni!!!

  • zelja

    02:34 // 6. 10. 2013.

    Bravo momci, najjaci ste. Pravac Evropa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: