Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:03, 4. 3. 2013.

| Sport

Železničar sa Metaloplastikom u Kupu Srbije

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
suca-damjanovic.jpg
Nenad Damjanović; foto: rkzajecar.org.rs

Rukometaši Železničara iz Niša dočekuju Metaloplastiku u sredu, 6. marta od 18h u hali Čair u osmini finala Kupa Srbije. Posle 4 uzastopne pobede, Nenad Damjanović očekuje trijumf i u Kupu.

Pobeda nad Radničkim iz Kragujevca, ali i trijumfi ove godine, odlična su pozivnica svim ljubiteljima rukometa u Nišu da u sredu od 18h budu u hali Čair. Železničar, koji je pet puta u istoriji osvajao državni Kup, kreće u borbu za ovaj trofej. Malo je prejako da ekipa koja je polusezonu počela sa -2 boda ima velikih ambicija u ovom takmičenju, ali proleće je donelo neki novi Železničar, borbenu ekipu željnu pobeda.

U osmini finala u goste stiže Metaloplastika koja u vitrinama ima 4 trofeja u Kupu, a poslednji 1986. godine. Ovog proleća Metaloplastika je vezala 3 poraza i u Niš dolazi da prekine seriju.

- Metaloplastika je izuzetna ekipa. Trener Slavko Novaković je jedan od najboljih trenera u Srbiji. Imaju mlade igrače, ali im zadnji rezultati ne idu na ruku - rekao je Nenad Damjanović, golman Železničara.

Nakon serije od 4 trijumfa u Superligi atmosfera u niškoj ekipi je pozitivna, a želja je da se niz nastavi i u Kupu Srbije. Ostvarenje želje nije nemoguće, ako pogledamo igru i borbenost koje krase Železničar ovog proleća.

- Dolaze da pokušaju da prođu u četvrtfinale, ali mi smo tu da ih sprečimo. Imamo cilj da nastavimo sa pobedama i u Kupu. Nadam se da ćemo na kraju i potvrditi formu i plasirati se u četvrtfinale Kupa - dodao je popularni Šuca.

Ostali parovi osmine finala Kupa:

PKB - CRVENA ZVEZDA
SPARTAK - VOJVODINA
ŠAMOT - KOLUBARA
CRVENKA - RADNIČKI KRAGUJEVAC
ZAJEČAR - JUGOVIĆ
NAPREDAK - RUDAR
NOVI BEOGRAD - PARTIZAN

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: