Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:08, 29. 3. 2013.

| Sport

Železničar želi pobedničku seriju

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rk-zeleznicar,-rukomet.jpg
Foto: Marko Pekić

Rukometaši Železničara iz Niša u subotu, 30. marta od 19h u Kaću gostuje ekipi Jugovića u 21. kolu Superlige. U slučaju pobede Železničar ima šansu da izađe iz "opasne zone".

Sedam utakmica, šest pobeda, start kao iz bajke za Železničar nakon 13 poraza u jesenjem delu. O opstanku se sada šapuće, a ova nedelja je jedna od ključnih za to. Ovih dana se možda reši pitanje novog šampiona države i da li će Crvena zvezda imati načina da ostane u ligi zbog velikih dugova i oduzimanja bodova. Igrače Železničara to mnogo ne interesuje, oni idu svojim putem.

Pobede nad Napretkom i PKB-om daju osnova za novu trijumfalnu seriju, a to treba da se nastavi u Kaću.

- U utakmici protiv PKB-a se vidi pomak u našoj igri, celu utakmicu smo vodili, bilo je bez većih trzavica. Znamo šta nas čeka protiv Jugovića, fokusirani smo na taj meč kao da je finale Kupa - rekao je Boban Živković, kapiten ekipe.

Železničar je ovog proleća slavio u Zaječaru, Lazarevcu i Kruševcu, dok je od Partizana u Beogradu doživeo ubedljiv poraz. Uz pobede nad Crvenkom, kragujevačkim Radničkim i PKB-om, Nišlije su ekipa koja zna šta želi i kako da to ostvari.

- Na strani igramo rasterećeno, retko se dešava da u Ligi ekipa dobije na 3 od 4 gostovanja. Jugović ima mladu ekipu koja je izvanredno selektirana, ima super igrače, ali mi imamo više iskustva. Mislim da je tu naša prednost - dodao je Živković.

Mlada ekipa Jugovića ima svoje prednosti i mane, kojih su svesni niški igrači. Pobeda u Kaću približila bi Železničar željenom cilju, a to je opstanak.

- Poznajem ekipu, sa njihovim igračima sam igrao u kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji. Oni se bore, žele opstanak. Daćemo sve od sebe da pobedimo i 4. put na strani - istakao je Darko Đukić, desno krilo Železničara.

Trener Nedeljko Vučković možda neće moći da računa na Marka Džokića zbog povrede, dok se Ivan Šmigić oporavlja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Real Sa Nisave

    14:19 // 29. 3. 2013.

    Idemo Zeljo do opstanka, pa da sledece sezone gledamo gradski derbi u Superligi RK Radnicki - Zelja!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: