Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:21, 30. 1. 2018.

| Sport

Zimonjić: Šljaka i niška publika najveća prednost Srbije

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
srbij-trening-januar-2018-nis-foto-vanja-keser
Danas su naši teniseri odradili prvi trening; foto: Vanja Keser

Izabrali smo podlogu koja Amerikancima najmanje odgovara, ali odgovara našim igračima, kaže selektor Srbije Nenad Zimonjić, i to će, uz veliku podršku publike, biti najveća prednost Dejvis kup reprezentacije Srbije u meču prvog kola protiv Sjedinjenih Američkih Država koji se od 2. do 4. februara igra u Nišu.

Naši teniseri su imali već prvi trening i selektor Srbije Nenad Zimonjić kaže da ih očekuje težak meč.

Reprezentacija Amerike dolazi u najjačem sastavu, a oni su jedna od najboljih nacija u Dejvis kupu. Biće težak zadatak dobiti jednog Iznera i Kverija ili dobiti njihov dubl, ali želimo da se pripremimo najbolje što možemo - rekao je Zimonjić.

Šljaka je postavljena u hali "Čair", a Zimonjić je rekao da je teren dobar.

Izabrali smo podlogu koja njima najmanje odgovara, ali odgovara našim igračima. Lajović i Đere su postizali izuzetne rezultate na šljaci i nadam se da će to biti naša prednost, uz veliku podršku publike, koja je bila sjajna u prethodna dva Dejvis kup meča u Nišu, protiv Švedske i Rusije - dodao je selektor Srbije.

Prvog dana takmičenja (2. februara) igraju se dva singl meča, prvi počinje u 15 sati, drugi odmah po završetku prvog. Drugog dana na programu je dubl koji startuje u 15 sati. Treći dan takmičenja rezervisan je za još dva singla, a prvi meč počinje u 14 sati.

Ja bih bio srećan da osvojimo tri poena, nije bitno kojim rezultatom. Najvažnija nam je podrška publike i osećaj kada se igra kod kuće. Svi smo imali naporne sezone, ali sa nestrpljenjem očekujemo mečeve u Dejvis kupu. Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju i da uživa u vrhunskom tenisu - kaže Zimonjić.

Žreb će biti održan u četvrtak 31. januara u pres sali hale "Čair".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: