Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

glasanje

  • Opština Preševo foto i.m.

    Srpska lista prešla cenzus u Preševu

    Nakon ponovljenih izbora na jednom biračkom mestu, nezvanični rezultati pokazuju da se Srbi, nakon dužeg vremena, vraćaju u lokalni parlament gde bi trebalo da imaju 2 odbornika. Alternativa za promene čiji je lider Šćiprim Arifi odnela je pobedu na lokalnim izborima i imaće 15 odborničkih mandata.

    detaljnije
  • Opština Preševo foto i.m.

    Izbori u Preševu se ponavljaju samo na jednom biračkom mestu

    Iako je u više navrata najavljivano da će se glasanje ponoviti na više izbornih mesta, odlukom Upravnog suda vanredni lokalni izbori u Preševu biće ponovljeni u nedelju, 28. januara, samo na biračkom mestu broj 5 u centru grada, gde je zbog nepravilnosti na dan izbora prekinuto glasanje.

    detaljnije
  • Preševo foto i.m.

    Ponavljanje lokalnih izbora u Preševu na 6 biračkih mesta

    Nakon što je zbog brojnih nepravilnosti poništeno glasanje na 6 od ukupno 38 biračkih mesta na nedavno održanim lokalnim izborima u Preševu, oko 8.000 građana sa pravom glasa, koliko je upisano na tim biračkim mestima, ponovo će moći da glasaju 21. januara od 7 do 20 sati za svoje predstavnike u lokalnom parlamentu.

    detaljnije
  • izbori glasanje foto aleksandar kostic juzne vesti

    Srbi ipak prešli cenzus u Preševu

    Iako je prema prvim rezultatima vanrednih lokalnih izbora u Preševu koalicija 6 srpskih stranaka ostala ispod cenzusa, Opštinska izborna komisija saopštila je preliminarne rezultate po kojima će Srbi ipak ući u lokalni parlament. Izbori se ponavljaju na 6 biračkih mesta, ali to, kažu upućeni, neće bitno uticati na već osvojene mandate.

    (6) detaljnije
  • Opština Preševo foto i.m.

    Poništeni izbori na 6 biračkih mesta u Preševu

    Prekobrojni listići u glasačkim kutijama, nepopunjene potvrde za glasanje van biračkog mesta i nesuglasice među članovima jednog biračkog odbora, razlog su što će na 6, od 38 biračkih mesta u Preševu, izbori biti ponovljeni.

    detaljnije
  • Skupstina opstine Presevo zgrada foto i.m.

    Srpska lista ispod cenzusa, Arifi pobedio u Preševu

    Na vanrednim lokalnim izborima u Preševu, prema prvim podacima, pobedila je Alternativa za promene doskorašnjeg predsednika Opštine Šćiprima Arifija. Ukupna izlaznost bila je 47,58 %, a koalicija 6 srpskih stranaka ostala je ispod cenzusa. Izbori se ponavljaju na jednom biračkom mestu.

    (2) detaljnije
  • izbori foto aleksandar kostic

    Još nema rezultata izbora iz Preševa, glasalo se i posle 20 sati

    Zbog redova birača koji su se stvorili na nekoliko biračkih mesta u Preševu, glasanje je nastavljeno i posle 20 sati. Preliminarnih rezultata iz te opštine još nema, a Alternativa za promene doskorašnjeg predsednika Šćiprima Arifija već slavi pobedu.

    detaljnije
  • Opština Preševo foto i.m.

    Incident na jednom biračkom mestu u Preševu

    Glasanje na vanrednim lokalnim izborima u Preševu prekinuto je danas oko 14 sati na biračkom mestu broj 5 u samoj zgradi Skupštine, nakon što je polovina članova biračkog odbora zbog nesuglasica napustila biračko mesto. Na ostalim biračkim mestima zasad bez problema.

    detaljnije
  • Skupstina opstine Presevo zgrada foto i.m.

    Preševljani u nedelju biraju lokalnu vlast

    Za mandate u lokalnoj Skupštini na vanrednim lokalnim izborima u Preševu u nedelju 24. decembra, boriće se sedam albanskih i jedna srpska lista na kojoj će zajedno biti kandidati SNS, SPS, SRS, PUPS, JS i PS, dok izbore bojkotuju Demokratska stranka i Nova Srbija. Biračka mesta za oko 38.000 građana sa pravom glasa otvaraju se u 7, a zatvaraju u 20 sati.

    detaljnije
  • Opština Preševo foto i.m.

    Raspisani vanredni izbori u Preševu

    Posle niza političkih previranja u ovoj multietničkoj opštini, Vlada Srbije je početkom septembra raspustila lokalni parlament i imenovala Privremeni organ. Politički rasplet očekuje se nakon 24. decembra, za kada je predsednica Narodne skupštine raspisala vanredne izbore za 38 odborničkih mesta u preševskoj Skupštini.

    (1) detaljnije
  • Glasanje Niš

    Porodica glasala na izborima, a nikada nije viđena na adresi stanovanja u Nišu

    Nišliji Đorđu Mrdakoviću stigao je na kućnu adresu poziv za glasanje na skorašnjim predsedničkim izborima za porodicu Petrović, koju, kako je kazao za N1, nikada nije video. Petrovići su svoje glasačko pravo i iskoristili, a iz MUP-a kažu da su oni prijavljeni na tu adresu na osnovu kupoprodajnog ugovora kuće iz 2016. godine.

    (5) detaljnije
  • Glasanje

    Do 13 sati 61% glasalo na ponovljenim izborima u leskovačkom selu

    Kako su saopštili iz CRTA posmatračke misije “Građani na straži” na biračkom mestu u Kukulovcu kod Leskovca, gde je ponovljeno glasanje za predsednika Srbije, do 13 sati 156 građana je ubacilo glasački listić u kutiju.

    detaljnije
  • Glasačka kutija

    Vučić pobedio u celom Pčinjskom okrugu

    U Vranju i šest opština Pčinjskog okruga kandidat SNS Aleksandar Vučić odneo je ubedljivu pobedu na predsedničkim izborima koji su održani u nedelju. U celom okrugu na 353 glasačkih mesta, od 197.941 birača sa pravom glasa, na izbore je izašlo 82.533 ili u procentima 41,70 %. Na nižu izlasnost utiče i bojkot Albanaca, pa je tako u Bujanovcu zabeležena izlaznost od 19,47, a u Preševu svega 6,44 %.

    detaljnije
  • Vučić najviše glasova dobio u Niškoj Banji, najmanje u Medijani; foto: Vanja Keser

    Polovina glasača u Nišu podržala Vučića

    Svoje biračko pravo juče je iskoristilo 54,52 % Nišlija, a najveću podršku dali su kandidatu Aleksandru Vučiću, kaže poverenik SNS za Niš Zvezdan Milovanović. Vučića je podržalo oko 50 % glasača, dok je na drugom mestu Saša Janković koji je osvojio skoro 19 % glasova, a treći Luka Maksimović koji je dobio podršku 11 % njih.

    (14) detaljnije
  • Izbori foto vanja keser

    Ubedljiva pobeda Vučića u Toplici

    Na jučerašnjim izborima predsednički kandidat koalicije oko SNS-a Aleksandar Vučić ostvario je ubedljivu pobedu u Prokuplju, kao i u ostale 3 opštine Topličkog okruga. Najviše birača izašlo je na izbore u Kuršumliji, a najubedljiviju pobedu sa čak 82 % Vučić je ostvario u Žitorađi.

    detaljnije
  • Neko se potpisao umesto njih; ilustracija; foto: Vanja Keser

    Manje nepravilnosti u Leskovcu, jednom biraču nije dozvoljeno da glasa

    Dvoje Leskovčana nije moglo da glasa na svom biračkom mestu, jer je umesto njih neko već bio potpisan, kazali su iz Posmatračke misije “Građani na straži”. Jednom je dozvoljeno da glasa i potpiše se na drugom mestu, iako mu glas možda neće biti uvažen, dodaju, dok drugi nije mogao glasa.

    detaljnije
  • Glasanje

    U Leskovcu najviša izlaznost do 18 sati, glasalo više od pola birača

    Prema podacima Radnog tela za izbore, u Leskovcu je na birališta do 18 sati izašlo 53 % građana sa pravom glasa. Zasada nepoznato da li je bilo neregularnosti na biračkim mestima, kažu u ovom telu. Ipak, u Posmatračkoj misiji "Građani na straži" su registrovali nepravilnosti na dva glasačka mesta. 

    detaljnije
  • Glasačko mesto

    U Nišu najniža izlaznost do 18 sati u poslednjih 5 godina

    Dva sata pred zatvaranje birališta za predsednika Srbije u Nišu je, prema podacima RIK-a, glasalo 43,5 % građana. To je za pola procenta manje nego na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima i za čak 4 % manje nego 2012. godine, do 18 sati. 

    (1) detaljnije
  • Glasačka kutija

    U Topličkom okrugu izbori počeli bez nepravilnosti

    U Prokuplju su u 7 sati otvorena sva birališta, a prema podacima Republičke izbone komisije, pravo glasa ima 38.554 birača. Na 91 biračkom mestu i u zatvoru, glasanje je počelo bez većih nepravilnosti.

    detaljnije
  • Glasanje

    U Vranju glasanje počelo na vreme

    U Vranju i Vranjskoj Banji jutros u 7 sati otvoreno je svih 106 biračkih mesta, od kojih se 21 nalazi na teritoriji opštine Vranjska Banja.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: