Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

izlozba fotografija

  • drum dum fest

    U Leskovcu počeo Festival bubnjeva, večeras Vlatko Stefanovski trio

    Izložbom fotografija i promocijom knjiga o rok muzici počeo je 8. "Drum dum fest", a publika će, u dva dana festivala, pored poznatih muzičkih imena, moći da čuje i izvođenje mladih bubnjara. Festival se ove godine održava u Leskovačkom kulturnom centru i Narodnom pozorištu, a ulaz je slobodan.

    detaljnije
  • bubnjevi

    "Drum dum fest" ove godine ipak u zatvorenom prostoru

    Zbog neizvesnih vremenskih uslova koje u poslednje vreme prate čitav region, koncerti i predstavljanje mladih bubnjara na “Drum dum festu", koji se u Leskovcu održava 13. i 14. jula, neće biti “pod otvorenim nebom”. Prvo veče festivala biće održano u Leskovačkom kulturnom centru, a drugo veče premešteno je iz dvorišta Šop-Đokićeve kuće u salu Narodnog pozorišta. Ulaz je besplatan.

    detaljnije
  • migranti izbeglice foto i.m

    Upoznavanje građana juga Srbije sa migrantima kroz izložbe fotografija

    Počev od subote, narednih dana će se u Vranju, Preševu, Bujanovcu i Pirotu održati niz manifestacija, ali i izložbe fotografija kroz koje će se lokalno stanovništvo upoznati sa svojim “komšijama” smeštenim u prihvatnim centrima. Stanovnici ovih gradova moći će i da razgovaraju sa migrantima i da se bliže upoznaju sa njihovim kulturama.

    detaljnije
  • Petkovićeva prvi put samostalno izlaže svoje radove; foto: Elizabeta Petković

    Leskovačka fotografkinja izlaže radove u Nišu

    Ljubitelji fotografije, kako kažu organizatori, imaće prilike da posete izložbu Elizabete Petković iz Leskovca, koja će biti upriličena u kafiću "Paris Art"-u, od 1. jula.

    (1) detaljnije
  • foto aparat foto aleksandar kostic

    Srpsko-bugarska izložba fotografija u niškom Oficirskom domu

    Kako je fotografkinja iz Srbije kroz objektiv svog foto-aparata videla glavni grad Bugarske, ali i kako je bugarski fotograf uslikao Beograd, građani će moći da vide na izložbi njihovih fotografija, koja će biti postavljena u niškom Oficirskom domu od 29. juna.

    detaljnije
  • fotografija nikola djordjevic

    Izložba fotografija "Crno-belo"

    Šarenilo motiva predstavljeno samo crnom i belom bojom na fotografijama koje su delo Nikole Đorđevića, zainteresovani mogu videti na izložbi koja će biti otvorena u nedelju 24. juna od 20 sati u niškoj galeriji “Paris Art”.

    detaljnije
  • Sadašnji izgled keja na Nišavi

    Istorija pirotskog keja na jednom mestu

    Izložbom fotografija i dokumenata pod nazivom “Kej - nekad i sad”, Muzej Ponišavlja Pirot i Istorijski arhiv u Pirotu obeležiće 95 godina od izgradnje i formiranja pirotskog keja, zaštitnog znaka grada i ponosa svih Piroćanaca.

    detaljnije
  • izložba eu info kutak

    U EU info kutku izložba o kulturnom nasleđu

    Postavka "Putovanje kroz kulturno nasleđe" već se nalazi u EU info kutku u Voždovoj ulici u Nišu, a kažu da kroz fotografije građani mogu da se upoznaju sa evropskim i srpskim kulturnim nasleđem. Izložba će biti otvorena do 14. jula.

    detaljnije
  • Šaban Bajramović

    Svirka i izložbe u čast Šabana Bajramovića

    Već 10 godina je Niš, ali i čitav svet bez kralja romske muzike Šabana Bajramovića i upravo u njegovu čast 7. i 8. juna biće upriličena manifestacija “Me sem Šaban”. Organizatori kažu da će 7. juna na amfiteatru na Nišavi biti muzičko veče, dok je naredni dan predviđen za foto-izložbu i tribinu u prostorijama Niškog kulturnog centra.

    detaljnije
  • 1 Narodni muzej vranje foto i.m

    U Vranju Izložba fotografija zaboravljenih igračaka dece migranata

    Na platou ispred vranjskog Narodnog muzeja će u petak, 25. maja od 12:30, biti otvorena izložba “Ostavljene uspomene” sa fotografijama ostavljenih i izgubljenih igračaka dece migranata iz Prihvatnog centra u Preševu. Autor izložbe je Vranjanka Milica Anđelković Jovanović.

    detaljnije
  • izložba ivan nikolić

    U Nišu izložba fotografija o neizgovorenim mislima

    Mladi niški umetnik Pavle Nikolić izložiće fotografije o “onome o čemu se ne priča, a neprestano ponavlja”. Ova neobično zamišljena izložba o “nikad izgovorenim mislima” biće otvorena u nedelju 27. maja u niškom kafiću "Paris art".

    (1) detaljnije
  • niš

    Nišlija izlaže “ulične” fotografije u kafiću “Paris Art”

    Fotografije koje je usnimio spontano, na ulici, beležići kadrove i praveći od njih priče, Nišlija Dalibor Čerškov izložiće u kafiću "Paris Art", a otvaranje je u nedelju 22. aprila.

    detaljnije
  • foto aparat foto aleksandar kostic

    Konkurs za najbolju fotografiju Prokuplja

    Svi talentovani fotografi amateri, kao i najmlađi Prokupčani, mogu učestvovati na konkursu za najbolju fotografiju Prokuplja "Fotografija grada iz mog ugla", a radovi u digitalnoj formi se mogu poslati od 1. do 10. aprila Domu kulture.

    detaljnije
  • Izložba Dina

    Izložba radova slikarke koja se umetnošću bori protiv depresije

    Otvaranje izložbe mlade umetnice Dine Abu Majaleh, koja je rođena u Nišu, ali se kao mala odselila u Jordan, a koja svoj rad smatra ličnom “terapijom boja” protiv depresije, zakazano je za 11. mart. Njene slike i fotografije biće izložene u “Gradskom klubu 1846” u Nišu.

    detaljnije
  • Galerija narodni muzej vranje foto i.m.

    Izložba o Vranju na fotografijama iz 1913. godine

    Povodom Dana državnosti Srbije, narodni muzeji iz Vranja i Valjeva organizuju izložbu "Vranje 1913. na fotografijama dr Arijus van Tihovena". Izložba će biti otvorena 14. februara od 18 sati u Galeriji vranjskog Narodnog muzeja.

    detaljnije
  • odbojka ilustracija

    Na Svetosavskom turniru humanitarna izložba

    Otpočeo je novi ciklus jednog od najvećih turnira u odbojci namenjenog školarcima i trajaće do kraja januara. Prema najavama organizatora, 24. izdanje Svetosavskog turnira okupiće 25 ekipa, a takmičenje će imati i humanitarni karakter, pa će se prodajom fotografija i crteža prikupljati novac za Specijalnu školu “Bubanj”, a svi su pozvani da daju svoj doprinos.

    detaljnije
  • Paviljon u Tvrđavi

    Fotografije Italijanke o životu u srpskim enklavama na izložbi u Nišu

    “Prosvetli tamu” naziv je izložbe koja će biti otvorena u petak 15. decembra od 19 sati, u Paviljonu u niškoj Tvrđavi, a fotografije koje govore o životu u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji zabeležila je italijanska umetnica Federika Troizi.

    (1) detaljnije
  • Brazil fotografija

    U Nišu izložba fotografija sa putovanja u Južnu Ameriku i Japan

    Dva fotografa i putnika, prikazaće u Oficirskom domu svoja dela nastala prilikom boravka u zapadnim i istočnim krajevima planete, a otvaranje je zakazano za ponedeljak 11. decembar, od 18 sati. Pod nazivom “Dve strane sveta” izlažu Ivan Mančić I Nikola Jovanović, a zainteresovani će moći da vide njihove fotografije do 17. decembra.

    detaljnije
  • Fotografija

    U nedelju otvaranje izložbe mladog niškog fotografa

    Sa idejom da sačuva fotografiju kao važan medij današnjice, mladi niški fotograf Dušan Ivanović prikazaće svoja dela od 26. novembra u “Biro kafeteriji” u Nišu, a izložba je prodajnog karaktera. Otvaranje je u 18 sati, a posetioci će tada moći i da popričaju sa njim i saznaju više o njegovom radu.

    detaljnije
  • U Pirotu otvorena izložba povodom 70 godina UNICEF-a u Srbiji

    Postavka fotografija koja prikazuje 7 decenija posvećenog rada UNICEF-a u Srbiji, od 1947. godine, kada su prve pošiljke humanitarne pomoći upućene deci i porodicama u bivšoj Jugoslaviji, otvorena je danas na Trgu pirotskih ratnika. Izložba će biti postavljena do 4. oktobra.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: