Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

vežbanje

  • šanac

    Lokalna i firma iz Beograda gradiće trim stazu na izletištu "Šanac" kod Babušnice

    Dve ponude stigle su na tender za izgradnju trim staze sa poligonima za vežbanje na babušničkom izletištu Šanac, a izabrana je zajednička ponuda firmi iz Babušnice i Beograda koja je bila povoljnija. Procenjena vrednost bila je 4,05 miliona dinara bez PDV-a, a njihova ponuda bila je oko 3,5 miliona dinara ili skoro 4,2 miliona sa porezom na dodatu vrednost.

    (1) detaljnije
  • šanac

    Na poznatom babušničkom izletištu "Šanac" gradiće se trim staza

    Trim strazu dugu nešto preko jednog kilometara sa 8 stanica na kojima će se nalaziti poligoni za vežbanje na izletištu "Šanac" gradiće firma koja dobije posao na tenderu koji je raspisala Opština Babušnica. Procenjena vrednost je oko 4 miliona dinara, a većinski se finansira preko Ministarstva sporta.

    (15) detaljnije
  • bazen cair, skola neplivaca, foto jv ljubica jocic 3

    Deca sve gojaznija i manje aktivna - potrebno je menjati navike

    Istraživanja pokazuju da je svako peto dete u Srbiji gojazno, a pedijatar Doma zdravlja u Nišu Biljana Marković kaže da je ovo bitan problem i to ne samo estetski već i zdravstveni. Razlog za to je, kako kaže, nov način života, loša ishrana i fizička neaktivnost. Sa njom je saglasan profesor fizičkog vaspitanja u Gimnaziji “9. maj” Dragoljub Rajković i nagalašava da su na njegovim časovima učenici izuzetno vredni, pa zato ima mnogo uspešne dece iz ove škole.

    (4) detaljnije
  • powerlifting

    Istraživanje naučnika iz Niša o uticaju pauerliftinga na srce kod žena jedinstveno u svetu

    Istraživanje naučnika sa niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Medicinskog fakulteta pokazalo je trening sa opterećenjem ne dovodi kod žena do oštećenja srčane funkcije, ali da uzrokuje sindrom sportskog srca. Ovo istraživanje objavljeno je u najnovijem broju prestižnog američkog časopisa za ehokardiografiju i drugo je u svetu na ovu temu.

    (1) detaljnije
  • sprave teretana

    Sprave za vežbanje do kraja godine u parku u Medveđi

    Klupa za trbušnjake, sprava za leđa, alpinističke kružne letve i horizontalni i vertikalni ripstoli, sprave su koje će biti postavljene u zoni sporta pored Srednje škole u Medveđi. Opremanje parka za vežbanje koštaće oko 2,89 miliona dinara, a sprave bi trebalo da budu postavljene do kraja 2019. godine.

    (3) detaljnije
  • Javni čas vežbanja Niška Banja

    Povodom Svetskog dana velnesa vežbe za decu i starije u Niškoj Banji

    Ispred stacionara "Radon" u parku u Niškoj Banji starijim osobama biće prikazane vežbe koje pomažu vitalnosti, ali i olakšavanju simptome nekih bolesti, a mališanima one za pravilno držanje tela, spretnost i ravnotežu. Povod je Svetski dan velnesa, koji se obeležava u subotu, 8. juna.

    detaljnije
  • 58376934-1009122452610107-518462879737839616-n

    Rekreativci vežbali u centru Niša, biciklisti otvorili sezonu [foto]

    Lep i sunčan nedeljni dan izveo je rekreativce na ulice - dok se u centru Niša odvijao pravi čas fizičkog, na Trg kralja Milana stigli su i biciklisti koji su se okupili i krenuli u vožnju do Brzog Broda. Tako su, kako kažu, otvorili ovogodišnju biciklističku sezonu.

    (2) detaljnije
  • kuća veština leskovac

    U Leskovcu otvorena “Kuća veština”

    Mesto na kome će mališani sa posebnim potrebama moći da se druže, uče i razvijaju svoje talente, ali i koje će okupljati nadarene školarce iz čitavog Jablaničkog okruga - takozvana “Kuća veština”, počela je sa radom u Leskovcu.

    (2) detaljnije
  • Javni čas vežbanja Niška Banja

    U parku u Niškoj Banji javni čas vežbanja za sve uzraste

    Ispred hotela "Radon" danas su se okupila deca, oni koji se leče i rade u ovom stacionaru - svi su radili vežbe, a oni najmlađi se i trkali, izvodili koreografije, te savladavali prepreke. Povod je Međunarodni dan fizioterapeuta, koji se javnim časom vežbanja primerenim svim uzrastima tradicionalno obeležava u parku u Niškoj Banji.

    detaljnije
  • Nišlija Supermen

    Napornim treninzima Nišlija u Americi "lebdi" kao Supermen

    Posebnu tehniku skakanja, koja mu omogućava da nekoliko trenutaka lebdi u vazduhu u vodoravnom položaju, Nišlija Aleksandar Stamenković iskoristio je za pravljenje fotografija poput junaka Supermena. U tome mu pomaže “calisthenics“, set ekstremno teških vežbi u kratkom vremenskom periodu, kojima podučava i druge, jer je personalni trener u Njujorku.

    (6) detaljnije
  • Vežbanje

    Košarkaške legende Pešić i Maljković na Sportskom izazovu u Pirotu

    U isto vreme, u sportskim halama udaljenim stotinak km, Piroćanci i Zaječarci nadmetaće se u zanimljivom "Sportskom izazovu". Zadatak je da što više stanovnika ova dva grada vežba makar 15 minuta, a pobednik je grad u kome se procentualno više njih bavilo fizičkom aktivnošću u subotu, 7. oktobra od 12 do 15 sati. Piroćance će predvoditi svetski šampion u kajaku Milenko Zorić, a izazov će otvoriti legendarni košarkaški treneri Svetislav Pešić i Božidar Maljković.

    detaljnije
  • Javni cas vežbanja u Niškoj Banji

    Javni čas vežbanja u Niškoj Banji okupio sve uzraste

    Jedni pored drugih, u parku u Niškoj Banji vežbe su radili školarci, tinejdžeri, deca iz vrtića, ali i oni stariji, koji su u Banju došli na lečenje. Javni čas vežbanja je, kao i svake godine, organizovan povodom Međunarodnog dana fizioterapeuta, koji su ovaj praznik iskoristili da skrenu pažnju na značaj fizičke aktivnosti u svakom životnom dobu i u svakom zdravstvenom stanju.

    (1) detaljnije
  • Joga ilustracija

    U Parku Svetog Save besplatni treninzi joge

    Pored teretane i bazena, mladi sada u Nišu mogu besplatno da pohađaju i časove joge. Treninzi se održavaju u Parku Svetog Save, svake subote od 18 sati, a pre odlaska potrebno je registrovati se na sajtu SOFA.

    detaljnije
  • Teretana-ilustraija-flickr-Chun-Kit-To

    Izmenjeni termini za besplatno korišćenje teretane i bazena za mlade

    Sportsko-rekreativni centar Indeks, na Gradskom polju, od sada će biti mesto na kome će mladi moći besplatno da treniraju u utorak i petak, od 9 do 11 sati, dok je novi termin za korišćenje bazena “Čair” ponedeljak i sreda od 16:30 do 17:30, saopštili su iz udruženja Studentske i omladinske fizičke aktivnosti (SOFA), koje je organizovalo besplatan sport za mlade Nišlije. 

    detaljnije
  • Treninzi su na otvorenom i namenjeni su rekreativcima; foto: flickr/Ed Yourdon

    Škola trčanja otvorena i u Nišu

    Za sve one koji bi želeli da unesu fizičku aktivnost u svoj život rekreativnim trčanjem, a nemaju društvo ili nisu sigurni kako i sa kojim vežbama da ga kombinuju, u Nišu je otvorena Škola trčanja. Treninzi su tri puta nedeljno na otvorenom, a mogu se priključiti svi, bez obzira na iskustvo i kondiciju.

    detaljnije
  • vežbanje

    Javni časovi vežbanja u centru Niša i Niškoj Banji

    Kako izgledaju vežbe za prevenciju i korekciju deformiteta kod dece, za obolele od osteoporoze ili reumatskih bolesti i za kardiovaskularne bolesnike zainteresovani mogu da saznaju vežbajući na javnom času u subotu 3. septembra u 11 sati na Trgu kralja Milana u centru Niša.

    detaljnije
  • joga

    Javni čas joge u niškom parku

    Međunarodni dan joge, osim u gradovima širom sveta i Srbije, biće obeležen i u Nišu u nedelju 19. juna javnim časom otvorenim za sve zainteresovane u Parku Sveti Sava od 9 do 10:30.

    (3) detaljnije
  • čac

    Javni čas vežbanja u Niškoj Banji

    Oni koji žele da vežbaju uz instrukcije stručnjaka, uživaju u šetnji i vide koje su to preventivne vežbe za decu mogu doći u utorak 8. septembra na plato kod fontane u Niškoj Banji gde će biti održan javni čas vežbanja.

    (1) detaljnije
  • joga

    Javni časovi joge i na jugu Srbije

    Međunarodni dan joge, koji se ove godine prvi put organizuje u 170 zemalja sveta, biće obeležen u nedelju 21. juna u Nišu, Vranju, Leskovcu i Prokuplju javnim časovima otvorenim za sve zainteresovane.

    (2) detaljnije
  • vezbanje

    Javni čas vežbanja u Niškoj Banji

    U ponedeljak, 8. septembra, od 9.45 sati na platou kod fontane u Niškoj Banji biće održan javni čas vežbanja, čime će biti obeležen Međunarodni dan fizioterapeuta.

    (4) detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: