Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:57, 28. 9. 2017.

| Zabava

Akcija, drame i psiho-triler novine na repertoaru niških bioskopa

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
Plakat film
Knjiga po kojoj je rađen film prodata u 25 miliona primeraka; Foto: CIneplexx

Na velikom platnu bioskopa “Cineplexx” i “Vilin grad” ljubitelji filma će moći da vide ekranizaciju bestselera Njujork Tajmsa “Američki plaćenik”, psihološki triler “Mama” reditelja Darena Aronofskog. Na repertoaru su i drame “Borg i Mekinro” i “Na telu i duši”.

“Američki plaćenik “ govori o tome kako je 2 decenije nakon Hladnog rata islamistički terorizam u usponu, a zamenik glavnog za operacije, Tomas Stansfild, okuplja novi tim tajnih agenata. To su nevidljivi ljudi koji će se suočiti s rastućom pretnjom u inostranstvu, pre nego što ona dosegne američko tlo.

Nedugo nakon terorističkog napada na Pan Am Lokerbi, Stansfildova štićenica, Irena Kenedi, pronalazi savršenog kandidata. Među hiljadama onih koji oplakuju žrtve napada, nalazi se Mič Rap, student i talentovani sportista koji želi samo jedno – odmazdu. Nakon šest meseci intenzivne obuke Mič će neprijatelju naneti zastrašujuću štetu, ostavljajući za sobom trag mrtvih tela od Istanbula preko Evrope pa sve do Bejruta - piše u sinopsisu.

U filmu “Mama!” govori se o odnosu bračnog para koji će biti stavljen na test, kada se u njihovoj kući pojave nepozvani gosti, koji će narušiti njihov spokojan život. Glavne uloge igraju Dženifer Lorens, Havijer Bardem, Ed Haris i Mišel Fajfer.

U “Cineplexx”-u je novina i film “Borg i Mekinro” o ikoni belog sporta Bjornu Borgu i njegovom najvećem rivalu Džonu Mekinrou. Priča prati razvoj karijera ove dve teniske legende, ali se fokusira i na njihovom rivalitetu, čiji je vrhunac bio za vreme čuvenog finala Vimldona 1980. godine.

Bio je to rivalitet dva apsolutno različita temperamenta. Borg je bio dešnjak, stoik i smiren, Mekinro, levoruk, usijane glave i naprasit. Zahvaljujući njima tenis je početkom 80-tih godina doživeo procvat, a njihovi mečevi ostaće upamćeni kao klasici - navodi se u opisu filma.

U “Vilinom gradu” je takođe drama novina na repertoaru, a reč je o filmu “Na telu i duši”. Kako navode, to je neobična ljubavna priča o dvoje usamljenih radnika u jednoj budimpeštanskoj klanici – novoj radnici Mariji i njenom starijem šefu Endreu koji shvataju da su srodne duše.

Opširnije o repertoarima ovih bioskopa i terminima prikazivanja filmova na sajtu “Vilinog grada” i “Cineplexx”-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: