Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Prijavljeni problemi

deponija
divlja deponija
komunalni problemi
opšti problemi
problemi sa insektima
problemi sa snabdevanjem
smeće
udarne rupe
Prijavljen

29. 2. 2024.

Smrće

U najužem centru grada danima je razbacano sleće po ulici i trotoaru u ulici Drvarska 4.

detaljnije
Prijavljen

21. 2. 2024.

Nekvalitetno asfaltiranje trotoara u ul. 7 jula

Tolika nestručnost i loše izvedeni radovi na asfaltiranju trotoara u ul. 7 juli nakon infrastrukturnih radova, ne da nezaslužuje plaćanje iz budžeta grada, već i izbacivanje izvođača radova na svim daljim poslovima. Opšte primedbe su ( loša ravnost i za pešaka, neuvaljanost uz objekte, loš kvalitet asfalta, neočišćen trotoar i ulica od rasutog agregara, spojevi nekvalitetno urađeni...). Pitanje i da li je nadzorni organ iz Direkcije za izgradnju grada uopšte i pregledao radove, ili je ovo privremeno asfsltiranje, pa na leto ponovo asfaltiranje trotoata i prelaza preko ulica?

detaljnije
Prijavljen

15. 2. 2024.

Blatnjave ulice i kontejneri

Nakon padavina, stanari Velikotrnavske 13 nisu u mogucnosti da pridju kontejnerima preko puta ulice jer se stvori ogromna bara i blato. Stavise, zeleli bismo i nove kontejnere za staklo i plastiku jer su ljudi koji su svesni problema zivotne sredine i imaju zelju da recikliraju navodili ovaj problem na sastancima stanara.

detaljnije
Prijavljen

15. 2. 2024.

Udarna rupa u ulici Sime Matavulja

Udrana rupa u Sime Matavulja čim se prođe ispod železničkog mosta iz pravca centra prema "Vulkanu".Uzak je put i veoma opasno ko krene da zaobilazi rupu, plus nema trotoara...

detaljnije
Prijavljen

9. 2. 2024.

Opasno po život pešaka, ul. Zmaja od Noćaja i Rudnička

Ove dve ulice poznajem preko 30. god. Nekada sam strahovala za svoj život, zatim za život svoje dece a sada i za unuke. Problem je sledeći- ulica Zmaja od Noćaja celom dužinom sa jedne strane ima uzan trotoar gde su parkirani automobili a pri tom zauzimaju i deo inače uskog kolovoza. Sa druge strane je duž cele ulice žica nekadašnje kasarne a sada projekta "Novi Niš" koji je trebao da bude završen mislim 2019. god. a biće završen nikada... Pešaci se kreću tim ostatkom uskog kolovoza. Rudnička ulica se nadovezuje na prethodno opisanu ulicu. Situacija je takva da ima sa obe strane trotoare ali su zauzeti parkiramim automobilima a vrlo često su vlasnici ispred svoje kuće postavili na tim trotoarima žardinjere tako da se automobili parkiraju na kolovozu. Ove dve ulice su poslednjih godina postale VEOMA PROMETNE a vozila se kreću često VELIKOM BRZINOM jer imaju otvoren pravac. Lično mi se desilo da sam jednog dana vozila unuka kolicima. Dva automobila su se preticala punom brzinom. Samo zahvaljujući mojoj brzoj reakciji je izbegnuto da promaše i mene i kolica sa bebom! Roditelji sa strahom šalju decu u školu i dočekuju ih. Neki koji nemaju baš tako jake živce svakodnevno vode i odvode decu... da ne razvodnjavam priču... Da li se ovaj grad oslanja na izuzetno oprezne pešake svih uzrasta da se ne desi neka nesreća? Da li treba da se desi NEKA TRAGEDIJA pa da se onda preduzimaju koraci i rešenja? Hvala

detaljnije
Prijavljen

9. 2. 2024.

Udarna rupa

Već mesecima sve veća i veća udarna rupa u ul. Ivana Gundulića. Otežava prolaz kolima i pešacima.

detaljnije
Prijavljen

7. 2. 2024.

Deponija i auto otpad u selu Mali Vrtop

U selu Mali Vrtop, opština Gadžin Han, oko školskog igrališta parkirane napuštene automobili, a igralište je redovno uništeno kolima. Takođe, u reku i njive u Ravnište napravljena deponija. Tamo je doteran auto, koji se krši usred tuđe njive.

detaljnije
Prijavljen

6. 2. 2024.

Divlja deponija i smece

Ulica Vinaverova, raskrsnica sa Zeke Buljubase, ogromna kolicina smeca uz prugu i kuce uz ulicu. Prijavljivali su i komsije ranije i sredi se, uvece opet ista prica. Pojacajte sakupljanje tog smeca i bez prijave na tom reonu. Prolaze jkp kamioni stalno, niko nije slep da to ne vidi a ipak se ne sakuplja dok se ne prijavi. Da se postavi neki kontejner ili ako nema uslova postavite neku komunalnu kameru pa nek negde drugde odlazu smece... ovo ne vodi nicemu sem pacovima i bolestima!

detaljnije
Prijavljen

5. 2. 2024.

Udarne rupe.

Ulica Sime Dinića rekonstuisana u celoj dužini pre samo dve godine, danas ovako izgleda. Ekipa Naisusa isekle asfalt pre 3-4 meseca završili svoj deo posla nasuli pesak, nakon prve kiše vozila raznesu pesak i opet ostaju rupe, koje kada se ispune vodom postaju opšta opasnost po bezbednost saobraćaja svih učesnika u saobraćaju, po automobile jer može doći do fizičkih oštećenja vozila prilikom iznenadnih udara u njih. Ova ulica inače dosta prometna s obzirom da je koristi veliki broj automobila,autobusa, pešaka, biciklista. Poseban oprez savetuje se noću!

detaljnije
Prijavljen

2. 2. 2024.

Sramota zvana ulica Boška Buhe i prilaz vrtiću

Ulica Boška Buhe , je u katastrofalnom stanju. Potrebn rekomstrukcij kako kolovoza tako i trotoara. Parking između zgrada, koji je ujedno i prilaz do vrtića "Plavi čuperak" je prepun smeća non - stop. Blata i rupa u izobilju. Nakon kopanja za optički kabl je još gore. Smeća i do smaog ulaza u vrtić, uz ogradu, uz park. Kante za đubre slomljene, mobilijr takođe, opasan i neobezbeđen. Drveće trulo. Nisko zelenilo ne postoji, to je blato. Visoko zelenilo je opasno, nagnuto i trulo. Šiblje ne posečeno. Ivičnjaci izbijeni, parking služi i za pijacu. Kada je pijaca u punom jeku, u kontejnere se baca trulo povrće i voće. Kese na sve strane. Uriniranje uz ogradu vrtića i iza zgrade je svakodnevnica. Potebno je asfaltirati ulicu i parking, orezati zelenilo, rekomstuisati park, povećati broj kontejnera. Zabraniti pijačnim prodavcima bacanje smeća, za npijacu predvideti zasebne. Potrebno je sanirati ivičnjake, skloniti blato koje preliva iz zelenih površina. Možda i proširiti parking jer je to problem u ovom delu grada. Gradonačelnica bi mogla da se pozabavi ovim problemom u svom komšiluku.

detaljnije
Prijavljen

2. 2. 2024.

Deponija, šut i beton ploce

Između zgrada Čarnojeviceva 12 i Rudnicka u pravcu ka fakultetu zastite na radu nalazi se deponija suta i beton ploca. Radove izvodila skupstina stanara i presednik zgrade u ulici Rudnicka. Pojavljuju se misevi i ostali glodari. Posao za komunalnu inspekciju.

detaljnije
Prijavljen

2. 2. 2024.

Parkiranje na zelenoj površini .

Ovo je zelena površina ispred zgrade Knjaževačka 158/B, koja je bila lepo ograđena i zelena . Ali prvo je neko kamionom oborio metalnu ogradu a zatim su svi počeli da se parkiraju. Čak su nabacili i pesak da ne prljaju gume. Klupu koja je bila postavljena tu prebačena u hladovini ispod drveća gde se skupljaju Romi koji čiste kola i prose. Tu se skupe cele porodice i ostave ogromno đubre. Napominjem da se tu nalazi i šakta sa vodomerima koji ne mogu da se očitaju zbog kola. To se dešava često tako da se nama skupi veliki račun za vodu kao da imamo bazen u ulazu. U prilog dostavljam slike. Inače ja sam Upravnik iz redova stanara od pre tri meseca. Imali smo profesijalnog upravnika koji nije reagovao na naše žalbe. Unapred zahvalni !

detaljnije
U obradi

4. 2. 2024.

deponija, divlja deponija, komunalni problemi

Smeće na groblju i parkinzima

Fotografije su napravljene pored seoskog groblja koje se nalazi pored starog auto puta Niš-Leskovac u blizini Pasi Poljane. Pošaljite ekipu i uverite se u "horor". Takođe ista situacija je i na parkinzima. Da li postoji neko ko je odgovoran za takvo stanje?

detaljnije
Prijavljen

31. 1. 2024.

Poprave pa ne vrate u predjasnje stanje

Pozivam naseg dragog predsednika Aleksandra Vucica da dodje u Nis svojom legendarnom starom Škodom i da se provoza ulicama Palilule i Margera. Na zalost nakon te voznje njegova stara dobra Škoda ce biti samo za staro gvozdje. Eto takve su i tolike rupe na asfaltu niške Palilule i Margera. Sramota!

detaljnije
Prijavljen

29. 1. 2024.

Rupe i nezavrseni radovi na Paliluli i Margeru

Asfalt na kolovozu i trotoarima se ne krpi nakon popravki ili vanrednih radova. Ostavljaju se tako rupe nasute peskom po ulicama, valjda kako bi Niš napokon poceo da lici na Pukovac i Doljevac. Pozivam naseg dragog predsednika Aleksandra Vucica da provoza svoju staru prelepu Škodu ulicama Margera i Palilule u Nišu. Nakon te voznje, na zalost, morace da baci svoju Škodu u staro gvozdje. Niš nije Pukovac!

detaljnije
Prijavljen

29. 1. 2024.

Deponija u centru

Ulica Prešernova 17 u centru, iza Doma vojske ima je napuštena, a prethodni stanar je donosio smeće iz raznih kontejnera i napunio kuću, dvorište i susednu parcelu. To je stecište pacova, smrada i predstavlja veliku opasnost po zdravlje ljudi.

detaljnije
Prijavljen

29. 1. 2024.

Udarna rupa

Kod Paliluske pijace, u Božidarčevoj ulici, s leve strane prema raskrsnici sa ulicom St. Bunuševca, već sigurno godinu dana ulegao asfalt i otvorena rupa oštrih ivica p~50cm i to niko još ne sanira.

detaljnije

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

prijavi problem

Možete postaviti maksimalno 5 fotografija. Dozvoljeni formati su PNG/JPG/GIF, maksimalna veličina 10MB, minimalna rezolucija 600x600px.

Obavesti me o daljim aktivnostima u vezi sa mojim problemom