Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:31, 29. 2. 2016.

| Sport

Cvetković: “Prvo poluvreme bez motivacije i koncentracije”

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
cvetkovic143.jpg
"Košarka je težak, rudarski posao"; foto: Vanja Keser

Jedno od najslabijih poluvremena u sezoni trener Konstantina Marko Cvetković okarakterisao je kao demotivisano i bez koncentracije. Uprkos štrajku, njegovi igrači moraju da imaju pošten odnos prema odabranoj profesiji, reči su trenera niškog kluba.

Strateg niškog sastava bio je vidno nezadovoljan igrom i ponašanjem svojih igrača u prve dve četvrtine meča protiv Beograđana, ali ističe da ga takva partija nije iznenadila.

Očekivao sam da ćemo ovako da izgledamo na terenu. U prvom poluvremenu smo bili nepovezani, bez želje i koncentracije, i povremeno smo se budili iz letargije i održavali u igri. U drugom poluvremenu smo malo “premotali” i uz malo sreće preokrenuli utakmicu i dobili - istakao je Cvetković.

Cvetkovićev govor u svlačionici između dva poluvremena bio je veoma kratak budući da su se igrači vratili na parket Čaira posle dva minuta.

Nisam imao šta da kažem. Prvo poluvreme nije bilo način na koji treba da se bore za svoj status i svoju zaradu. Ovo je težak posao, rudarski posao i naročito oni koji nisu skup fantastičnih pojedinaca, već tim, i to iz utakmice u utakmicu moraju da dokazuju, čak i u situacijama netreniranja - rekao je on.

Konstantin je pet kola pre kraja obezbedio plasman u Superligu, pa do kraja prvenstva neće imati rezultatski imperativ u preostalih 5 utakmica.

Moramo da se do kraja prvenstva borimo za čast i obraz, jer igramo protiv ekipa koje se bore za opstanak i jedan naš neuspeh posebno na domaćem terenu će se tumačiti na 300 načina. Ako nešto pokušavam da im prenesem iz iskustva osim košarkaškog znanja, to je pošten odnos prema terenu, lopti i poslu kojim se bave - kazao je popularni Bingo.

U narednom kolu, koje je na programu predstojećeg vikenda, Konstantin će gostovati kruševačkom Napretku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ГоранЧе

    14:03 // 29. 2. 2016.

    Већ нас нападају због намештања тако да то не треба посебно да оптерећује. Иако је Бинго потпуно у праву, тешко је мотивисати најбоље играче да играју за "дођем ти" па би их ваљало мало и одмарати надаље а шансу давати онима са мањом минутажом. Наредне утакмице су права прилика за то. Треба мислити и на следећу сезону

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: