Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:18, 27. 9. 2013.

| Društvo

Bez predstavnika vlasti na konferenciji LAF-a

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
LAF-komisija23.jpg
Deo Komisije za izbor članova LAF-a. S leva na desno: Milan Petrović, Milorad Doderović, Dragan Petković, Pavle Dimitrijević

Iako je bilo najavljeno predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije i gradske vlasti nisu podržali najavu konkursa za izbor Lokalnog antikorupcijskog foruma u Nišu.

Na konferenciju za novinare nisu došli zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković i predstavnik Agencije za borbu protiv korupcije Miodrag Škundrić.

- Trebalo je sa nama da bude predstavnik Agencije, ali on je na putu, trebalo je tu da bude i Ljubivoje Slavković, koji je koliko sam ja razumeo na putu i nije danas sa nama - rekao je predsednik Komisije Dragan Petković.

On je naglasio da je Komisija koja će birati članove LAF-a imala do sada nekoliko sastanaka i da nije bilo klasične opstrukcije u njenom radu, ali kaže da je bilo "otpora administracije".

- 10 dana nam je trebalo da momak koji kači vesti na sajt Grada okači konkurs za LAF. Zvao sam ga više puta, zvao ga je i Pavle dok on to nije objavio. Da li je to namerno ili nije - pretpostavljam da nije, ali sve to koči - priča Petković.

Poznati niški novinar i član Komisije Milorad Doderović ne deli Petkovićevo mišljenje, već kaže da opstrukcija postoji.

- Mislim da je u pitanju opstrukcija blaga, fina i našminkana. Mislim da predstavnik Agencije nije tu zato što je otišao na odmor od 1. do 48. I da je on tu Agencija će imati isti problem kao i do sada. LAF će više pomoći Agenciji, nego Agencija LAF-u - rekao je Doderović.

Pavle Dimitrijević iz Biroa za društvena istraživanja, koji je i inicijator formiranja LAF-a, kaže da Komisija sada može da odgovorno sprovede proces izbora članova.

-  Ovo je zaista prilika za sve građane koji su mislili da je borba protiv korupcije nemoguća ili su se dvoumili i govorili da im niko ne daje šansu. Ovo sada jeste šansa i prilika da se ljudi prijave i uzmu stvari u svoje ruke - rekao je Dimitrijević.

Konkurs za članstvo u niškom LAF-u traje do 17. oktobra, a detaljnije informacije mogu se naći na sajtu Grada i niškog Medija centra.

Pored Doderovića, Petkovića i Škundrića ćlanovi Komisije za izbor članova LAF-a su i Milan Petrović iz NVO “Protecta” i Zoran Kosanović, dopisnik Agencije BETA.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: