Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 8. 3. 2013.

| Društvo

Formirana komisija za izbor LAF-a u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
LAF-komisija.jpg
Formiranje komisije u MCN-u

Predstavnici udruženja građana i novinara izabrali su po dva člana koji će ih predstavljati u  komisiji za izbor članova Lokalnog antikorupcijskog foruma.

Ispred Udruženja građana u Komisiji će biti Milan Petrović i Dragan Petković, dok će sedmu silu predstavljati Zoran Kosanović i Milorad Doderović. LAF je inače, nezavisno telo koje bi trebalo da ima ključnu ulogu u borbi protiv korupcije na lokalnom nivou.

Komisiju za definisanje kriterijuma i izbor članova lokalnog antikorupcijskog foruma grada Niša će činiti danas izabrani predstavnici kao i predstavnik Agencije za borbu protiv korupcije i Biroa za društvena istraživanja. Zadak komisije biće da u narednom periodu definiše kriterijume i procedure za izbor članova lokalnog antikorupcijskog foruma u Nišu.

Kako kaže Pavle Dimitrijević direktor Biroa za društvena istraživanja (BIRODI), formiranje komisije zapravo je revitalizacija rada LAF-a čije je ukidanje pokušala tadašnja vlast krajem februara 2012. godine.

Podsetimo, prethodno gradsko rukovodstvo odlučilo je da ukine Lokalni antikorupcijski forum u Nišu, a na telefonskoj sednici odlučeno je da se raspiše konkurs za izbor novih članova.

Osim što je odluka doneta na telefonskoj sednici, tekstom oglasa nisu bili definisani ni kriterijumi, koliko se članova bira, pa čak ni ko će odlučivati o njihovom izboru.

Nakon konstituisanja nove vlasti postignut je dogovor sa BIRODI-jem uz prisustvo organizacije Protecta, organizacije Centar za ljudska prava Niš i Misije OSCE u Srbiji, da se LAF ponovo formira bez uplitanja gradskog rukovodstva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan kostic

    23:19 // 8. 3. 2013.

    Jako pametno I JAKO POTREBNO da neko kontrolise i gradsko rukovodstvo.

  • jelena

    12:41 // 8. 3. 2013.

    Sramota, niko nije pozvao ljude koji su Lokalni plan za borbu protiv korupcije pisali,a koji je da potsetim usvojen jednoglasno na Skupštini grada Niša.

    • Borkinja

      15:35 // 8. 3. 2013.

      Kad već pominjete, ko je uopšte pisao taj antikorupcijski Plan?

    • Birodi

      20:27 // 8. 3. 2013.

      Ljudi koji su bili deo LAF mogu da se prijave na konkurs za clanove LAF. Da su u ovoj komsiji koja treba da se bavi imenovanjem, ne bi mogli da budu kandidati za LAF, glasali bi sami za sebe.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: