Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 13. 3. 2015.

| Društvo

Korigovani računi za grejanje već sledećeg meseca

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
rad
Grejanje plaćano skuplje umanjuje martovksi račun; Foto: Arhiva JV

Enormno visoki računi za januar biće korigovani, a nove obračune, nakon umanjenja “korektivnog faktora”, već u aprilu trebalo bi da dobiju korisnici koji nemaju kalorimetre u stanu, kaže direktor niške Toplane Slobodan Maksimović.

Korisnici koji su za januar dobili uvećane račune, jer su za polovinu meseca obračunavani po novoj, uvećanoj ceni, sledećeg meseca platiće manje.

Njima će sve što je preplaćeno biti obračunato i martovski račun, koji stiže u aprilu, bi za tu cifru trebalo da bude umanjen.

Greška je napravljena samo kod onih korisnika koji svoje račune plaćaju 6 meseci tokom grejne sezone. Njima će januarski račun biti korigovan i dobiće umanjenje za 15 dana koji su obračunati po novoj, a trebalo je po staroj ceni. Kod onih koji plaćaju na 12 meseci, takve greške nije bilo - pojasnio je Maksimović.

Niže martovske račune trebalo bi da dobiju i Nišlije koje nemaju kalorimetre, pa su im zato računi duplirani takozvanim "korektivnim faktorom 2".

Nakon novih analiza Toplane i Uprave za komunalne delatnosti, “korektivni faktor” smanjen je na 1,6, tako da će svi duplirani računi biti korigovani i obračunati sa novim koeficijentom.

Korekcija koeficijenta je izvršena i mi samo čekamo da novi pravilnik bude potpisan. Kada se to desi, mi ćemo izvršiti korekciju kod svih onih korisnika koji su imali enormno velike račune tako što ćemo ih smanjiti - rekao je Maksimović.

toplana Direktor Toplane obrazlagao poskupljenja i korigovanjaZamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, koji je govorio da korektivni faktor ne treba da bude veći od 1,26, kaže da se ova korekcija delom izvršila i zbog pritiska javnosti.

Ipak, i on i Maksimović objašnjavaju da koeficijent, i pored najava, nije mogao da bude manji od 1,6.

Ako ga spustimo ispod 1,6 doći ćemo u situaciju da oni koji su uložili u opremu za merenje i regualciju i štede energiju plaćaju više od onih koji nisu želeli to da ugrade - rekao je Maksimović.

Direktor naglašava da se “korektivni faktor” trenutno zaračunava za svega nešto više od stotinak korisnika.

Međutim, prilikom početka akcije prelaska na individualno merenje bila je drugačija situacija, pa su duplirani računi stigli na adrese više Nišlija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • CVETKO prvi

    23:01 // 16. 3. 2015.

    Sve "bolje i bolje"!Upropastiše VODOVOD,upropastiće i TOPLANU,HITNA POMOĆ u blokadi... OVA VLAST JE USPELA,ŠTO MNOGIM VLASTIMA NIJE!"Sreća" je te nema više šta da upropaste!Gotovi smo!

  • Petar Hristov

    18:24 // 16. 3. 2015.

    Grejanje za mart je veće za 25%,a koliko je gas poskupio neznamo.Ajdučija kompletne vlasti u Nišu,rade zajedno.Sada je mes.grejanje stana od 75 m(slabo grejanje) dostiglo 100 evra i to 12 meseci.

  • a odgovornost kada

    09:39 // 16. 3. 2015.

    da li će i odgovornost za loše odluke toplane i energetike komunalnih delatnosti biti
    postavljena na veću sledećeg meseca hoće li neko to da pita ili će dobiti možda nagradno putovanje u svemir

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: