Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:14, 3. 11. 2014.

| Društvo

Manjak radnika problem svrljiških javnih preduzeća

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
DSC-0011.JPG
Redovni mesečni sastanak predsednice i direktora

Predsednica Opštine Svrljig Jelena Trifunović održala je danas redovni mesečni sastanak sa direktorima javnih preduzeća i ustanova.

Kao i na prethodnim sastancima, i na današnjem je najviše polemike vođeno oko problema kadrovskih rešenja, odnosno nedostataka radnika u skoro svim preduzećima i ustanovama.

Najveće probleme sa manjkom radne i stručne radne snage, kako je rečeno, imaju Dom zdravlja i Predškolska ustanova “Poletarac“, a za njima i Centar za turizam, kulturu i sport i JKSP “Svrljig“.

Zoran Gavrilović, direktor Centra za turizam, kulturu i sport, kaže da ustanova koja pokriva četiri oblasti sa trenutnim brojem upošljenih radnika teško funkcioniše.

Nedovoljan broj radnika je problem sa kojim se ova ustanova susreće već duže vreme i ubuduće će sve teže i teže funkcionisati, ukoliko se nešto konkretno ne promeni - kaže Gavrilović.

Predsednica Opštine kaže da su Predškolska ustanova “Poletarac“ i Dom zdravlja u ovom slučaju prioriteti što se tiče upošljavanja novih radnika, ali dodaje da će lokalna samouprava uzajamno, uz saglasnosti nadležnih ministarstava, raditi na rešavanju kadrovskih problema i u drugim ustanovama i preduzećima.

U nastavku sastanka najavljena je izgradnja trotoara u ulici Vase Albanca koja će početi sredinom ovog meseca, od Gradskog parka ka Tržnom centru kod zelene pijace, završetak prve dve i početak treće faze na kupališnom kompleksu na SC “Pastirište“, kao i asfaltiranje nekoliko ulica u Svrljigu.

Na kraju sastanka predsednica Trifunović je insistirala da se JKSP “Svrljig“ više angažuje oko uređenja gradskog naselja Svrljig i da poslove čišćenja ulica obavlja na vreme.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav Jović

    08:07 // 19. 11. 2014.

    Analizom rada i rezultata svrljiških javnih preduzeća dolazi se do zaključka da nije nedostatak radnika već da je neadekvatan kvalitet trenutno zaposlenih, u odnosu na zadatke tih organizacija. Dalje?

    • Manojle

      08:21 // 26. 11. 2014.

      Na zalost rodjenih Nislija nekvalitetni iz Svrljiga postavljeni su na rukovodecim pozicijama, pa sada grad ispasta zbog njihovog neznanja.Sto ne ostadose u Svrljig, nego nas upropastise???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: