Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:43, 6. 11. 2013.

| Društvo

Na Medicinskom fakultetu i danas bez dogovora

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Medicinski fakultet
Razgovori studenata i dekana još bez dogovora (foto: ntv.rs);

Juče započet protest studenata Medicinskog fakulteta i danas je održan bez konkretnih dogovora, a nastavak je zakazan za sutra u podne.

Dok je jedna grupa studenata potpisala saopštenje da ne želi smenu dekana, već samo ispunjenje zahteva, drugi su zapretili da će tražiti smenu celog rukovodstva ukoliko svi uslovi ne budu ispunjeni.

- Razgovarali smo sa dekanom, ali nisu pristali na naše zahteve. Ako to ni ubuduće ne učine, zahtevaćemo smenu - kaže studentkinja medicine sa engleske grupe Amina Šahmanović.

S druge strane, grupa od 124 studenta, koja takođe protestuje, potpisala je saopštenje u kome piše da se oni ograđuju od zahteva za smenu. Protest na Medicinskom fakultetu Grupa studenta želi bolje uslove studiranja, ali se ograđuje od zahteva za smenu dekana.

- Ogorčeni smo što su zahtevi studenata, koji su se isključivo odnosili na uslove studiranja, zloupotrebljeni u cilju mešanja u unutrašnju organizaciju i strukturu rukovođenja Medicinskim fakultetom, odnosno smene rukovodnog organa - piše u saopštenju.

Dekan Stevan Ilić, koji je i danas razgovarao sa studentima, objašnjava da prihvatanje nekih studentskih zahteva nije moguće jer ne bi bilo u skladu sa zakonom.

Podsetimo, zahtevi su da se na strukovnim studijama omogući prelaz na budžet svima koji ostvare 48 ESP bodova, da se ponovo uvede posebna kategorije za ugrožene i smanje dažbine koje su poskupele u poslednjih nekoliko meseci.

Uz sve to, studenti sa engleske grupe zahtevaju da nastavu prate na srpskom, jer kažu da na engleskom nema odgovarajuće literature ni za predavanja, ni za vežbe.


Bilo i tuče

Interventne jedinice koje su se juče nalazile na Fakultetu za vreme protesta poslate su tamo na poziv Zorana Đorđevića, šefa službe obezbeđenja, uz saglasnost dekana.

Iz policije je potvrđeno da im je prijavljen sukob između Đorđevića i Aleksandra Višnjića, zbog čega je od Višnjića danas uzeta izjava. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djole

    17:11 // 8. 11. 2013.

    Novakoviću, očito da si ušao kao najgori student preko Engleske grupe. Puno ti osim gramatike i pravopisa nedostaje.Teško nama ako završiš za lekara. Moju decu sigurno nećeš lečiti.

  • Sasa Petrovic

    16:49 // 8. 11. 2013.

    Znali ste da u engleskoj grupi morate da govorite engleski. Ali Vi imate para, aroditelji hoce decu doktore bez znanja. Ne znate i srpski, a u drugoj godini preko veze svi genijalci pa na budzet.

  • Ivan Milovanovic

    16:16 // 8. 11. 2013.

    Studenti su nam postali metiljavi, dokle vise traze smanjenje bodova i lakse uslove? Pa sa ovim vasim danasnjim uslovima ja bih 2 fakulteta zavrsio. Manje bleje, inace tesko buducnosti sa vama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: