Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:33, 21. 10. 2011.

| Društvo

Niš: izgradnja akva parka od decembra

Autor:M.S.Izvor:Južne vesti
akva-park

Akva park u Niškoj Banji će, po svemu sudeći, početi da se gradi sredinom decembra 2011. godine, kaže Bojan Stanisavljević prvi čovek grupe “Ital Nis”, koja već nekoliko puta odlaže početak izgradnje.

Prolongiranje rokova za postavljanje “kamena temeljca” na lokaciji Lozni Kalem, kažu, odlaže se zbog isključivo birokratskih razloga.

Stanisavljević napominje da će akvapark, nazvan “Fantazija” biti dovršen do predstojećeg leta.

- Po planiranoj dinamici naše investicione grupe trebali smo da započnemo sa izgradnjom krajem aprila-početkom maja. Uknjiženje zemljišta u katastar i dobijanje i posedovnog lista su završeni tek 24. maja. Tek tada su se stekli osnovni uslovi za pribavljanje ostale dokumentacije za kompletiranje projekta, kako bi ušli u proceduru za dobijanje lokacijske, a zatim i građeviske dozvole. Za ovo zakašnjenje ne krivimo gradsku vlast već Katastar - kaže Stanisavljević.

On kaže da su nakon dobijanja posedovnog lista primetili grešku, gde su umesto vlasnika zemljišta upisali “korisnik zemljišta”.

- Zahvaljujući gradskim vlastima, a posebno Upravi za imovinu, grešku smo otklonili u avgustu. Mi smo odmah u julu podneli zahtev za izmenu Plana detaljne regulacije, kojim želimo da uklonimo ulicu koja ničemu ne služi jer deli parcelu predviđenu za izgradnju Aqua Parka i parcelu za proširenje Aqua Parka. To ne odgovara idejnom rešenju projekta, a predviđena je greškom prethodnog plana detaljne regulacije. Moramo da napomenemo da je avgust mesec godišnjih odmora i da u avgustu i septembru nije bilo nijednog zasedanja Skupštine grada. Zahtev je usvojen od strane gradskih organa, gde nakon urbanistički sredjene i spakovane dokumentacije mora da prodje komisiju, a to se dogadja upravo ovih dana. Nakon toga odluka ide na prvu sledeću Skupstinu grada koja će se održati u novembru. Posle skupštinske procedure ide na javni uvid koji traje 30 dana. Tek nakon toga možemo dobiti građevinsku dozvolu i sklopiti ugovor sa Direkcijom za izgradnju grada. Mi se nadamo da u narednom periodu nećemo nailaziti na slične probleme, i da ćemo uprkos zimskim uslovima koji su pred nama, konačno krenuti sa realizacijom i izgradnjom ovog projekta i željno iščekujemo njihov završetak, kao i svi građani Niša - kaže Stanisavljević.

Poslednji put Stanisavljević je za Južne vesti početak izgradnje akva parka najavio sredinom avgusta - za kraj tog meseca.

Pogledajte kako bi po planovima trebalo da izgleda akva park "Fantazija" - ovde.


Mi smo ozbiljni biznismeni

-Našu ozbiljnost vezanu za izvođenje celokupne investicije mi smo već dokazali na više načina i u to ne treba sumnjati. Na žalost, čujemo svakojake priče koje ”određeni ljudi” plasiraju bez ikakvog osnova. Ili nisu upućeni u kompletnu proceduru ili imaju neke druge namere njima poznate. Svakom normalnom građaninu Niša je jasno da nijedan ozbiljan biznismen nema para za bacanje i ne troši ih uzalud, a mi smo ovde već uložili ozbiljan novac. Takođe, mislim da je svima poznato da investitoru ni u kom slučaju ne odgovara gubljenje vremena i odlaganje investicije s obzirom da se radi o velikoj investiciji i da želimo da što pre povratimo uloženi novac - komentariše Stanisavljević.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena Milovanovic

    22:23 // 26. 10. 2011.

    Dok mi mesecima postavljamo kamen temeljac u Sokobanji vec zavrsili Akva park!!!

  • JJ

    14:35 // 26. 10. 2011.

    Cinjenica je da je u danasnje vreme tesko za poverovati da svaki tekuci projekat nije obavijen velom licnih i politickih interesa. Ali, ipak, zar je toliko tesko makar i na trenutak dati sansu necemu novom, necemu sto ce gradu doneti kako prepoznatljivost, tako i novi potencijal, necemu cime cemo i kao nepozicionirani gradjani biti zadovoljni. Zato, pre nego sto osudimo unapred, razmislimo, proucimo, saznajmo. I dajmo sansu.

  • Hronos Naissus

    02:09 // 26. 10. 2011.

    Teorije zavere... Ništa tu nema veze sa izborima. Vreme će pokazati! Posle ovolikih kašnjenja sam vrlo skeptičan, miriše na prevaru (ili sam postao fobičan zbog svih dosadašnjih "veštih" privatizacija?), ali, nadam se najboljem. Sačekajmo malo... Nadam se da me instikt vara i da će biti sve u redu. Voleo bih da se taj akva park napravi. I zbog niša, ali i zbog nesrećne i zapuštene Niške Banje. Niška Banja je ogroman potencijal, samo nekima to nije jasno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: