Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:16, 14. 6. 2011.

| Društvo

Otkaz direktoru OŠ u Žitorađi

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
zitoradja
Žitorađa; foto: novosti.rs

ŽITORAĐA - Školski odbor Osnovne škole “Toplički heroji” u Žitorađi izglasao je nepoverenje aktuelnom direktoru Siniši Stojkoviću. Kao obrazloženje ovakve odluke, kaže se da je nepoverenje izglasano većinom glasova zbog velikog broja propusta u radu direktora.

U lokalnoj samoupravi ističu da je Stojković smenjen zbog nesaradnje sa lokalnom vlašću i školskim odborom a takođe i velikog broj pritužbi od strane roditelja. Njemu se zamera i problem oko nabavke udžbenika, koje su roditelji đaka platili, a do danas pojedine udžbenike nisu dobili, zbog čega se vodi sudski postupak u Nišu protiv dobavljača.

- Imamo veliki broj pritužbi na ponašanje dosadašnjeg direktora Stojkovića. Nakon što je Opštinsko veće SO Žitorađe, formiralo komisiju koja je trebala da utvrdi pravo stanje kada su u pitanju putni troškovi koji se isplaćuju iz lokalnog budžeta, sve Javne ustanove su prihvatile takvu odluku, osim direktora Stojkovića koji je uz psovke izbacio komisiju iz kancelarije – rekao je Božidar Živković, pomoćnik predsednika opštine.

On tvrdi da je Školski odbor nakon toga sa 5 glasova za i 4 protiv usvojio odluku o razrešenju direktora te da se sada čeka odluka Ministarstva prosvete.

- Školski odbor je poslao odluku nadležnom ministarstvu. Ukoliko za 15 dana ne dobijemo odgovor, smatraćemo da je prihvaćena, zatim sledi imenovanje v.d. direktora, a nakon isteka šest meseci i direktora škole. Logično je da pošto lokalna samouprava finansira delom potrebe škole, da postoji jasna saradnja dve strane. Predhodnih godina, ta saradnja ne postoji pa nismo u mogućnosti da kontrolišemo račune za putne troškove koje nam je škola dostavljala, a koji su prilično veliki – dodaje Živković i naglašava da u lokalnoj samoupravi imaju saznanja da Stojković vrši pritisak na zaposlene kako bi mu svojim potpisom dali podršku i to pod pretnjom da će ostati bez posla.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr Mr

    19:14 // 14. 6. 2011.

    Naravno covek lepo prijavio sebe i zenu u Nisu,pa uzima svakog meseca za putne troskove po oko 8000,00 din.sto da ne !ima se moze se!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: