Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:29, 23. 5. 2014.

| Društvo

Pomoć sa „Pravnog“ nakon odluke Saveta

Autor:Miloš DinićIzvor:Južne Vesti
490x370-Pravni-fakultet.jpg

Pravni fakultet u Nišu priključiće se ostalim fakultetima Univerziteta u Nišu u prikupljanju pomoći i doniranju novca za ljude ugrožene poplavama u Srbiji.

Kako je za Južne Vesti potvrdio dekan Pravnog Fakulteta Miroslav Lazić, i ovaj fakultet doniraće određenu svotu novca kao pomoć najugroženijim građanima Srbije.

- Nismo ništa želeli da radimo mimo zakona i bez odluke Saveta fakulteta. Želimo da u dogovoru sa nadležnim službama odredimo šta je od materijalne pomoći najpotrebnije ugroženom građanstvu. Doniraćemo i određenu svotu novca, ali o kolikoj sumi je reč odlučiće Savet fakulteta u ponedeljak, 26. maja – kaže dekan Lazić.

slika Zahtev studenta ombudsmana za novčanu pomoć Inače, 17. maja na društvenim mrežama student ombudsman Stefan Jovanović stavio je na uvid dokumenta kojim poziva sve fakultete u Nišu, pa i Pravni, da ugroženima u poplavama doniraju novac od prijava ispita za majski ispitni rok.

Nedugo zatim pojavio se i zvanični odgovor Pravnog fakulteta u kome se kaže da će sva pomoć biti koordinisana sa nadležnim državnim službama.

- Dok se Pravni fakultet "koordiniše sa nadležnim organima", medicinski fakultet je večeras doneo odluku da uplati 1.000.000 dinara za pomoć ugroženima od poplava! Svaka čast, medicinari!!! - stoji na  Fejsbuk nalogu studenta ombudsmana Jovanovića.

Na Pravnom fakultetu ističu da je velika nesreća pogodila našu zemlju, da je potrebno pomagati na duži vremenski period i da ovakve situacije ne treba koristiti u političke svrhe.

slika Zvanični odgovor Pravnog fakulteta

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tititj Ninitj

    15:26 // 24. 5. 2014.

    Sramota me je sto sam zavrsila taj fakultet!!!

  • jovana ivkovic

    16:14 // 23. 5. 2014.

    Nema to blage veze sa dobrom voljom nego nije postojao jedan student Pravnog koji se zbog njihovog"razmatranja"nije postideo ustanove na kojoj studira i pljunuo na istu.Ovo je rezultat silnih prozivki

  • Sta reci

    12:11 // 23. 5. 2014.

    Da li znate:
    1)kolike su plate profesorima na pravnom?
    2)koliko se sliva od prijave ispita
    3)koliko se sliva od raznih dazbina (seminarski rad npr)
    4)gde ide toliki novac i kome
    i jos 100000 pitanja!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: