Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:42, 4. 11. 2013.

| Društvo

Ponovo radi prigradska stanica u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
prigradska-autobuska-stanica.jpg
Prigradska stanica otvorena za putnike

Građani Niša moći će autobuse da čekaju na peronima prigradske autobuske stanice koja je posle godinu dana ponovo otvorena.  

Oko 35.000 putnika, koliko dnevno koristi usluge prigradskog prevoza, završilo je sa čekanjem autobusa na trotoaru, a rasterećeniji će biti i kolovoz na Bulevaru 12. februar.

- Ovo je tek početak kako će ova stanica izgledati. Do kraja godine opremićemo čekaonicu, biće grejanja, biće mogućnost da se u zimskim mesecima putnici pre ulaska u autobuse ugreju - rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

funkcioneri Kuju se planovi za fazu 2 (Stanković, Perišić i Jovanović)Pomoćnik direktora Direkcije za javni prevoz Niša Nenad Stanković kaže da je ovo tek prva faza kada je reč o prigradskoj stanici. Dodaje da je sa Niš-ekspresom potpisan ugovor o iznajmljivanju na 5 godina.

- Direkcija je uzela u zakup staničnu zgradu sa pravom korišćenja perona i kompletnij površina. Za to se izdvaja mesečno 150.000 dinara - rekao je Stanković.

Niš-ekspres je, prema rečima direktora Zorana Jovanovića, i ranije nudio prigradsku stanicu Gradu, ali je saradnja ostvarena tek sada.

- Dobro je što je ova vlast na pravi način sagledala. Ovo je rezultat dobre saradnje i Niš-ekspres će i dalje doprinositi da se saobraćaj u NIšu obavlja na jedan kvalitetniji način - rekao je Jovanović.

prigradska Rampa otvorena i za privatne prevoznikePodsetimo, Niš je bez prigradske autobuske stanice ostao krajem prošle godine kada je Niš-ekspres rešio da ogradi prostor koji je ranijih godina korišćen za ovu namenu.

Autobusi koji putnike prevoze do oklonih sela počeli su da koriste najbliže gradsko stajalište što je uzrokovalo ogromne gužve i česta zakrčenja saobraćaja, jer su autobusi neretko stajali u obe trake na Bulevaru 12. ferbruar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mladen

    14:14 // 14. 12. 2013.

    I cije je zemljiste?

  • Miki

    21:32 // 6. 11. 2013.

    "Ovo je rezultat dobre saradnje i Niš-ekspres će i dalje doprinositi da se saobraćaj u Nišu obavlja na jedan kvalitetniji način". U prevodu, Niš ekspres prvi na sledećem tenderu!

  • Cira

    20:02 // 6. 11. 2013.

    Glupost nevidjena, placati zakup za stanicu. Ja bi iskopao jednu rupu ispred i iza tzv Nis-expresove stanice i kao resavao problem vodovoda pa bih onda pitao direktora Nis-expresa kako mu ide posao?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: