Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 7. 4. 2015.

| Društvo

Posle tuče šipkom i uboda nožem, u školi i privatno obezbeđenje

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Interventna.jpg
Umesto jednog, u Tehničkoj školi "12. februar", umesto jednog, od danas tri školska policajca

Nakon što su dva učenika niške Tehničke škole "12. februar" za dve nedelje ozbiljno povređena u školskim tučama, u školi od danas, umesto jednog, dežuraju 3 policajca, a odmah posle praznika o bezbednosti đaka staraće se i privatno obezbeđenje.

Da angažuju privatno obezbeđenje su danas odlučili članovi Školskog tima za bezbednost, a direktorka škole Snežana Živković kaže da je upravo činjenica da su se dva ozbiljna incidenta desila u veoma kratkom roku "naterala školsku upravu da ovo učini po hitnom postupku".

Sledi sastanak Nastavničkog veća, ako potvrdi ovu odluku, što očekujem, obezbeđenje dolazi u našu školu odmah posle prolećnog raspusta - kaže direktorka.

Komentarišući jučerašnji događaj kada je đak u školskom hodniku na odmoru uboden nožem u butinu, direktorka tvrdi da se to desilo bez ikakve svađe i povišavanja tona.

Dva minuta pre toga, prolazila sam hodnikom i videla njih dvojicu kako se šale i smeju. Čak i neko vreme posle incidenta niko nije znao šta se dogodilo. Ni školski policjac to ne bi mogao da spreči jer ništa nije ukazivalo da će do nasilja doći - kaže direktorka.

Protiv đaka koji je uboo svog odeljenskog druga već je pokrenut vaspitno-disciplinski postupak, a direktorka će tražiti njegovo isključenje iz škole.

Poslati su pozivi njemu i roditeljima, ali pošto mora da im stigne poštom na kućnu adresu, postupak će biti nastavljen tek posle praznika - objašnjava direktorka.

U kontaktu je i sa đakom kome su pre dve nedelje polomljene ruke.

On se oseća dobro i psihički oporavlja, nadam se da će posle prvomajskih praznika moći da se vrati u školu - kaže direktorka.

S obzirom na to da su u oba incidenta đaci koristili oružje, jedan od načina da slični izgredi budu sprečeni jeste pretresanje učenika, na šta, kaže direktorka, uprava škola nema pravo, ali ima policija.

Podsetimo, 18. marta ispred zgrade ove škole maturantu Nemanji Jankoviću vršnjak iz susedne Mašinsko-tehničke škole "15. maj" metalnom šipkom polomio je obe ruke, a juče je 16-godišnjeg đaka II razreda njegov 17-godišnji odeljenski drug nožem uboo u butinu, i to u hodniku škole.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • predrag

    01:36 // 11. 4. 2015.

    Kada bi u blizini škola stalno bio prisutan po jedan policajac (saobraćajni ili drugi Npr u ulici Medvedeva ili u Voždovoj ili u Majakovskog), sigurno bi bilo manje i saobraćajnih i drugih nezgoda

  • deda

    17:48 // 8. 4. 2015.

    kasno kao i uvek....dovodim dete u vozdovu skolu ponedeljak 7.50 na ulaznim vratima duboko u dvoristu dve prazne flase od vina,cele noci se pilo,e kada ti policajci rese te stvari nece biti ni nozeva

  • Marija

    22:14 // 7. 4. 2015.

    Jel ovo KP dom?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: